عدم تبعیت سکه تمام از دلار در آخرین روز کاری
سکههای نیم و ربع؛ بازندگان هفتگی
گروه بازار پول: بهای دلار در آخرین روز هفته افزایشی، در مسیر کاهشی قرار گرفت، اما سکه با اهرم طلای جهانی رو به رشد گذاشت. اما در هفتهای که دلار و سکه تمام بازدهی مثبت داشتند، سکههای نیم و ربع با کاهش ارزش روبهرو شدند. روز پنجشنبه قیمت دلار با۱۰ تومان کاهش به۳۳۶۰ تومان و بهای سکه با ۴ هزار تومان افزایش به ۹۷۱ هزار تومان رسید. افت دلار در آخرین روز هفته موجب شد که تعداد روزهای کاهشی و افزایشی دلار در هفته گذشته برابر شود، اما با وجود افت دلار، روز پنجشنبه افزایش طلای جهانی تا ساعت ۳ بعدازظهر، سکه را تحت حمایت خود قرار داد و از کاهش این کالا تحتتاثیر دلار جلوگیری کرد.
گروه بازار پول: بهای دلار در آخرین روز هفته افزایشی، در مسیر کاهشی قرار گرفت، اما سکه با اهرم طلای جهانی رو به رشد گذاشت. اما در هفتهای که دلار و سکه تمام بازدهی مثبت داشتند، سکههای نیم و ربع با کاهش ارزش روبهرو شدند. روز پنجشنبه قیمت دلار با۱۰ تومان کاهش به۳۳۶۰ تومان و بهای سکه با ۴ هزار تومان افزایش به ۹۷۱ هزار تومان رسید. افت دلار در آخرین روز هفته موجب شد که تعداد روزهای کاهشی و افزایشی دلار در هفته گذشته برابر شود، اما با وجود افت دلار، روز پنجشنبه افزایش طلای جهانی تا ساعت ۳ بعدازظهر، سکه را تحت حمایت خود قرار داد و از کاهش این کالا تحتتاثیر دلار جلوگیری کرد. البته بهرغم حمایت روز پنجشنبه، بهای اونس پس از تعطیلی بازارهای داخلی در بازارهای جهانی در مسیر نزولی قرار گرفت. هفته گذشته بهای سکه در دو کانال ۹۷۰ و ۹۶۰ هزار تومان نوسان داشت. سکه که در تاریخ پنجشنبه ۲۰ فروردین به قیمت ۹۵۲ هزار تومان رسیده بود، شنبه گذشته افزایشی ۱۹ هزار تومانی را تجربه کرد و به قیمت ۹۷۱ هزار تومان رسید. افزایش اونس و رسیدن به بالای مرز ۱۲۰۰ دلار، در کنار صعود ۳۰ تومانی دلار دو نیرویی بودند که قیمت سکه را در ابتدای هفته تحتتاثیر قرار دادند. این رشد در روز یکشنبه دنبال شد و بهای این کالا تا قیمت ۹۷۵ هزار تومان بالا رفت. با توجه به تعطیلی بازارهای جهانی و ثبات قیمتی اونس، علت اصلی این رشد، بالا رفتن بهای دلار در بازار داخلی بود، اما پس از دو روز افزایش، روند قیمتی از روز دوشنبه معکوس شد. سکه در روزهای دوشنبه و سهشنبه دو کاهش متوالی را تجربه کرد. سکه روز دوشنبه با ۶ هزار تومان افت از کانال ۹۷۰هزار تومان خارج شد و روی قیمت ۹۶۹ هزار تومان ایستاد و روز سهشنبه با ۸ هزار تومان افت دیگر به بهای ۹۶۱ هزار تومان رسید. روند کاهشی اونس و دلار دو عاملی بود که در روزهای دوشنبه و سهشنبه، سکه را تحت فشار قرار داد. روز چهارشنبه کاهش سکه متوقف شد تا این کالای گرانبها در دو روز پایانی هفته در جاده صعودی قرار بگیرد، امری که موجب شد سکه نهایتا به قیمت پایان روز شنبه گذشته؛ یعنی بهای ۹۷۱ هزار تومان بازگردد. روز چهارشنبه سکه با ۶ هزار تومان رشد به ۹۶۷ هزار تومان رسید. عاملی که زمینه رشد قیمتی روز چهارشنبه را فراهم کرد، افزایش بهای دلار بود. در روز چهارشنبه سکه برخلاف کاهش اونس، از روند افزایشی دلار پیروی کرد، حال آنکه در روز پنجشنبه سکه همسو با افزایش اونس حرکت کرد و تاثیر چندانی از کاهش دلار نگرفت. در آخرین روز هفته سکه ۴ هزار تومان دیگر رشد کرد و به ۹۷۱ هزار تومان رسید. روز پنجشنبه بهای اونس تا ساعت ۳ بعدازظهر از مرز روانی ۱۲۰۰ دلار فراتر رفت و به قیمتهای نزدیک ۱۲۱۰ دلار رسید، عاملی که به رشد قیمت سکه کمک کرد. البته بهای اونس در ادامه روز پنجشنبه راه کاهشی
در پیش گرفت و به زیر ۱۲۰۰ دلار رسید، اما با توجه به تعطیلی بازارهای داخلی قیمت سکه از این نوسانات کاهشی تاثیری نگرفت. در صورت ادامه افت اونس تا پایان روز جمعه، انتظار میرود در روز شنبه، سکه معاملات خود را با قیمت پایینتری از روز پنجشنبه آغاز کند.
در حالیکه در هفته گذشته بهای سکه رشدی ۲ درصدی را تجربه کرد، قیمت نیمسکه و ربعسکه در مسیر کاهشی قرار گرفت. در دومین هفته پس از تعطیلات نوروزی، نیم سکه کاهشی ۹/ ۰ درصدی را به ثبت رساند و از قیمت ۵۱۹ هزار تومان به قیمت ۵۱۴ هزار تومان رسید. در این بازه زمانی، ربع سکه نیز یک درصد از ارزش خود را از دست داد و از ۲۸۳ هزار تومان به ۲۸۰ هزار تومان رسید. اکثر فروشندگان بازار طلا، عامل اصلی افت این دو کالا را ناشی از محدود شدن تقاضا دانستهاند. به گفته آنها تقاضایی که با توجه به نزدیک شدن به روز مادر بالا رفته بود از ابتدای هفته گذشته روند عادی خود را پیدا کرده است. گویا تقاضا برای سکههای نیم و ربع نسبت به روزهای پایانی سال گذشته و ابتدای سال ۹۴ کاهش پیدا کرده است. قیمت دلار در هفته گذشته با ۳/ ۱ درصد رشد از ۳۳۱۵ تومان روزپنجشنبه به ۳۳۶۰ تومان در پنجشنبه گذشته رسید. روند دلار در هفته گذشته را میتوان به سه بخش متفاوت تقسیم کرد. بخش اول به روزهای شنبه و یکشنبه مربوط میشود که دلار در دو روز متوالی در جاده صعودی قرار گرفت و تا قیمت ۳۳۶۵ تومان بالا رفت. دلار روز شنبه ۳۰ تومان رشد کرد و به قیمت ۳۳۴۵ تومان رسید. این افزایش در روز یکشنبه با افزایشی۲۰ تومانی دنبال شد تا قیمت این ارز از سطح ۳۳۵۰ تومان عبور کند و به قیمت ۳۳۶۵ تومان برسد. جدا از فشار نیروهای اثرگذار مانند پایین بودن نرخ برابری دلار به درهم در بازار داخلی و افزایش تقاضا، قیمت دلار در روز شنبه و یکشنبه تحتتاثیر اثرات روانی برخورد انتظامی با برخی معاملهگران غیررسمی و تعدیل اثر روانی تفاهمنامه لوزان قرارگرفت. اما بخش دوم به روزهای دوشنبه و سهشنبه مربوط میشود که دلار در دو روز متوالی کاهش قیمت را تجربه کرد؛ روز دوشنبه بهای دلار با ۵ تومان کاهش به ۳۳۶۰ تومان و روز سهشنبه با ۱۰ تومان افت دیگر به ۳۳۵۰ تومان رسید، اما این روند کاهشی در روز چهارشنبه متوقف شد تا بخش سوم روند هفتگی دلار مربوط به روزهای چهارشنبه و پنجشنبه باشد. دلار در روز چهارشنبه افزایش و در روز پنجشنبه کاهش یافت تا تعداد روزهای کاهشی و افزایشی دلار در هفته گذشته مساوی و برابر با ۳ شود. روز چهارشنبه بهای دلار با ۲۰ تومان رشد به ۳۳۷۰ تومان رسید، اما روز پنجشنبه کمی از ارزش خود را از دست داد و با ۱۰ تومان کاهش به ۳۳۶۰ تومان رسید. روند بازار در پنجشنبه گذشته آرام بود و دلار نوسانات چندانی را به ثبت نرساند؛ عاملی که موجب شد شماری از فعالان بازار ارز احتمال دهند نرخ آغازین بازار روز شنبه تفاوت چندانی با قیمت روز پنجشنبه نداشته باشد. روز پنجشنبه دلار در بازه محدود ۳۳۵۵ تومان تا ۳۳۶۵ تومان نوسان کرد و نرخها بر تابلوی صرافیها کمتر جابهجا شد.
ارسال نظر