مرور روند بازار در نخستین هفته کامل کاری ۹۴
دلار به کمک سکه آمد
گروه بازار پول: با اینکه هفته گذشته بهای سکه عمدتا تحتتاثیر نوسانات اونس قرار داشت، اما در آخرین روز هفته، قیمت این کالای گرانبها واکنش چندانی به ریزش طلای جهانی نشان نداد. روز پنجشنبه بهای اونس به زیر مرز روانی ۱۲۰۰ دلار رسید، ولی سکه با نیروی افزایشی دلار تا حدود زیادی در برابر این فشار مقاومت کرد و تنها با ۵ هزار تومان افت (معادل۵/ ۰ درصد) به قیمت ۹۵۲ هزار تومان رسید. این در حالی بود که طلای جهانی حدود ۱/ ۱ درصد از ارزش خود را در روز پنجشنبه از دست داده بود. بهنظر میرسد افزایش ۱۰ تومانی دلار و رسیدن به قیمت ۳۳۱۵ تومان در روز پنجشنبه عامل اصلی ماندن سکه در کانال ۹۵۰ هزار تومان بود.
گروه بازار پول: با اینکه هفته گذشته بهای سکه عمدتا تحتتاثیر نوسانات اونس قرار داشت، اما در آخرین روز هفته، قیمت این کالای گرانبها واکنش چندانی به ریزش طلای جهانی نشان نداد. روز پنجشنبه بهای اونس به زیر مرز روانی ۱۲۰۰ دلار رسید، ولی سکه با نیروی افزایشی دلار تا حدود زیادی در برابر این فشار مقاومت کرد و تنها با ۵ هزار تومان افت (معادل۵/ ۰ درصد) به قیمت ۹۵۲ هزار تومان رسید. این در حالی بود که طلای جهانی حدود ۱/ ۱ درصد از ارزش خود را در روز پنجشنبه از دست داده بود. بهنظر میرسد افزایش ۱۰ تومانی دلار و رسیدن به قیمت ۳۳۱۵ تومان در روز پنجشنبه عامل اصلی ماندن سکه در کانال ۹۵۰ هزار تومان بود. رشد دلار در حالی صورت گرفت که در ساعات انتهایی روز، شاخص بازار ارز میان معاملهگران غیررسمی به زیر ۳۳۰۰ تومان رسید، ولی به دلیل تعطیلی مراکز مجاز فعالیت در آن هنگام تغییری در قیمتهای رسمی بازار ایجاد نشد. بنابراین احتمال میرود دلار در روز شنبه با قیمتی پایینتر از نرخ روز پنجشنبه معاملات خود را آغاز کند، مگر اینکه عواملی به جز عوامل بنیادی، بهای این ارز را تحتتاثیر قرار دهد. هفته گذشته قیمت سکه عمدتا تحتتاثیر بهای اونس جهانی قرار داشت. سکه در اولین روز هفته با افزایشی ۳هزار تومانی به قیمت ۹۴۱ هزار تومان رسید، اما روز یکشنبه با جهش ۲۴ هزار تومانی به نرخ۹۶۵هزار تومان رسید. عامل اصلی این بالا رفتن، انتظار رشد زیاد طلای جهانی در آغاز روز دوشنبه بود، این انتظار موجب شد تقاضای معاملهگران سکه در روز یکشنبه بالا رود.سکه پس از دو روز افزایش در ادامه هفته راه نزولی را در پیش گرفت و تا روزچهارشنبه به قیمت ۹۵۷ هزار تومان رسید. فروشندگان سکه عامل اصلی افت سکه در این روزها را به نوسانات جزئی کاهشی اونس نسبت دادند. روز پنجشنبه با افت بیشتر طلای جهانی و رسیدن به زیر مرز روانی ۱۲۰۰ دلار، انتظار میرفت سکه با ریزش قیمت مواجه شود، اما بهای این کالای گرانبها تنها ۵ هزار تومان افت کرد و به ۹۵۲ هزار تومان رسید. آنچه بیش از هر چیز به مقاومت سکه کمک کرد، افزایش دلار در بازار داخلی بود. روز پنجشنبه بهای دلار در ساعاتی از روز تا قیمت ۳۳۲۵ تومان نیز بالا رفت و نهایتا روی قیمت ۳۳۱۵ تومان ایستاد، عددی که ۱۰ تومان بالاتر از روز چهارشنبه بود.
دو نیمه بازار ارز
در اولین هفته کامل کاری در سال ۹۴ فضای بازار ارز دو نیمه متفاوت داشت. در روزهای ابتدایی نوسانات دلار بیشتر هیجانی و ناشی از تفاهم لوزان بود، اما از میانههای هفته بازار روال عادی خود را در پیش گرفت و بخشی از افت دلار که بر اثرفروشهای احساسی صورت گرفته بود،جبران شد. در آغازین ساعات روز شنبه بهای دلار تا زیر ۳۲۰۰ تومان پایین آمد، اما در ادامه روز معاملهگران احساس کردند که شاخص بازار ارز به کف قیمتی خود رسیده و نهایتا دلار در ساعات انتهایی به نرخ ۳۲۷۰ تومان رسید. پس از این کاهش ۸/ ۱ درصدی دلار در ادامه هفته در برابر کاهش بیشتر و رسیدن به قیمتهای کمتر ایستادگی کرد. روند روزهای یکشنبه و دوشنبه نیز مشابه بود. روز سهشنبه شاخص بازار وارد کانال ۳۳۰۰ تومان شد و تا انتهای هفته در این کانال باقی ماند. در این روز بهای دلار با ۲۵ تومان رشد نسبت به روز پیشین به ۳۳۱۵ تومان رسید، افزایشی که در ساعات ابتدایی روز چهارشنبه ادامه یافت و دلار را به قیمت ۳۳۳۵ تومان رساند، هرچند در نهایت عرضه ارز از سوی بازیگران بازارساز رسمی و در ادامه آن فروش معاملهگران آتی موجب شد نرخ دلار در روز چهارشنبه با ۱۰ تومان افت به ۳۳۰۵ تومان برسد. شرایط روز پنجشنبه و وضعیت عرضه و تقاضا نیز تا حدود زیادی مانند روز چهارشنبه بود، البته تعطیلی مراکز مجاز فعالیت پس از ساعت ۳ بعدازظهر موجب شد قیمت دلاردر این روز از اوج روزانه خود چندان پایین نیاید و با ۱۰ تومان افزایش نسبت به روز پیشین با نرخ ۳۳۱۵ تومان به کار خود پایان دهد؛ این نرخ در حالی به ثبت رسید که پس از تعطیلی صرافیهای مجاز، قیمت بین معاملهگران غیررسمی تا نرخ ۳۲۹۰ تومان پایین آمد، عاملی که انتظار میرود بازار روز شنبه را تحتتاثیر قرار دهد.
ارسال نظر