رئیسکل بانک مرکزی مطرح کرد
توقف فعالیت سایتهای متفرقه اعلام نرخ ارز
تسنیم: ولیالله سیف رئیسکل بانک مرکزی در رابطه با تعیین نرخ ارز از سوی دلالان و هماهنگی که با نیروی انتظامی برای جمعآوری آنها انجام شده است، گفت: دستورالعمل ناظر بر مقررات ارزی جامعیتی دارد که به تدریج تمام این موضوعات سر و سامان پیدا میکند. فقط صرافیها میتوانند ارز را معامله کنند و انجام این کار توسط دلالها جرم محسوب میشود. وی درباره چرایی عملیاتی نشدن دستورالعمل ناظر بر مقررات ارزی صرافیها گفت: این دستورالعمل از زمانی که ابلاغ شده اثرات خیلی مثبتی داشته است. رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه پیادهسازی ۱۰۰ درصد دستورالعمل مذکور نیازمند دوره زمانی است، افزود: برخی انتقاد میکنند که هنوز برخی از بندهای این دستورالعمل رعایت نشده است، ولی من عرض میکنم بانک مرکزی در جریان کامل است و انشاءالله با همکاری سایر دستگاهها و بهخصوص وزارت کشور و شورای عالی امنیت ملی به تدریج پیاده سازی میشود.
تسنیم: ولیالله سیف رئیسکل بانک مرکزی در رابطه با تعیین نرخ ارز از سوی دلالان و هماهنگی که با نیروی انتظامی برای جمعآوری آنها انجام شده است، گفت: دستورالعمل ناظر بر مقررات ارزی جامعیتی دارد که به تدریج تمام این موضوعات سر و سامان پیدا میکند. فقط صرافیها میتوانند ارز را معامله کنند و انجام این کار توسط دلالها جرم محسوب میشود. وی درباره چرایی عملیاتی نشدن دستورالعمل ناظر بر مقررات ارزی صرافیها گفت: این دستورالعمل از زمانی که ابلاغ شده اثرات خیلی مثبتی داشته است. رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه پیادهسازی ۱۰۰ درصد دستورالعمل مذکور نیازمند دوره زمانی است، افزود: برخی انتقاد میکنند که هنوز برخی از بندهای این دستورالعمل رعایت نشده است، ولی من عرض میکنم بانک مرکزی در جریان کامل است و انشاءالله با همکاری سایر دستگاهها و بهخصوص وزارت کشور و شورای عالی امنیت ملی به تدریج پیاده سازی میشود. با وجود اینکه عجلهای برای پیاده سازی ۱۰۰ درصد این دستورالعمل نکردیم ولی آثار مثبت آن را در ثبات بازار ارز مشاهده میکنیم. وی در ارتباط با نقش بانک مرکزی در بازار ارز گفت: در حال حاضر حجم عمده منابع ارزی عرضه شده به بازار ارز از محل صادرات غیرنفتی است که حجم آن بسیار بالا است. هماکنون در حال ساماندهی هستیم تا عملیات ارزی صرافیها شفافتر و منطبق با اصول حرفهای باشد. سیف با بیان اینکه حجم صادرات غیرنفتی کشور بالای ۴۰ میلیارد دلار است، افزود: تمام این درآمد به بازار عرضه میشود و میتواند تعادل مناسبی را به همراه داشته باشد و بانک مرکزی هم با برنامههای مناسبی این سیاست را پیش میبرد. رئیسکل بانک مرکزی گفت: اصولا در بازار ارز فعالان مجازی وجود دارند که بانک مرکزی به آنها اجازه میدهد براساس مکانیزمهای بازار عمل کنند. وی با بیان اینکه صرافها عموما از بانک مرکزی مجوز دارند، تصریح کرد: صرافیها تحت سامانهای به نام سنا هستند که براساس این سامانه عملیات ارزی ثبت و ضبط میشود علاوهبر این کانون صرافان مسوول اعلام نرخ است و دیگر نرخهای متفاوتی که توسط افراد غیرمسوول مطرح و در سایتها اعلام میشد، متوقف خواهد شد. سیف ادامه داد: نرخی برای ارز نمیتوان بیان کرد به غیر از نرخهایی که معامله شدهاند؛ بنابراین کانون صرافان موظف است متوسط نرخ خرید ارز و متوسط فروش ارز را یک ساعت بعد از معامله در سایت رسمی خود اعلام کند. وی در ارتباط با برنامه بانک مرکزی برای سلف فروشی هم گفت: یکی از برنامههای بلندمدت بانک مرکزی ایجاد بازار مبادلات ارز رسمی است که باید نهادهای مختلف در آن حضور داشته باشند و قاعدتا با شکلگیری این بازار خرید آینده و معامله آینده نیز میتواند در آن شکل بگیرد. رئیسکل بانک مرکزی همچنین با تاکید بر اینکه بدون شکلگیری بازار مذکور ممکن است معاملات صوری ثبت شوند، افزود: معاملات صوری گمراهکننده است و بازار را گمراه میکند.
ثبت کلیه مبادلات بهصورت روزانه در سامانه سنا
همچنین به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی صمد کریمی مدیر اداره صادرات بانک مرکزی، با بیان اینکه از این پس یک مبنا را برای اعلام قیمت بازار ارز آزاد کشور خواهیم داشت، اظهار کرد: معاملات «فردایی» کاملا کالبد شکافی و آسیب شناسی شده و این معاملات سودی برای کشور نداشته و از این کار جلوگیری به عمل خواهد آمد. وی ضمن بیان اینکه مقررات معاملات سلف به روز خواهد شد، افزود: معاملات سلف یا معاملات آتی جهت پوشش ریسک بانکهای تجاری و بانکهای تخصصی، صادرکنندگان و واردکنندگان، هدف ما خواهد بود نه انتفاع عدهای سودجو. مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با بیان اینکه صرافان موظفند کماکان اطلاعات تمامی مبادلات خود را در سامانه سنا وارد کنند، افزود: بازرسان این بانک موضوع ثبت مبادلات در سامانه سنا را بهطور جدی پیگیری میکنند و در صورت عدم ثبت برخورد لازم صورت خواهد گرفت. وی با بیان اینکه شرکتهای صرافی ملزم به ثبت کلیه مبادلات خود بهصورت روزانه هستند، تاکید کرد: سامانه سنا در چارچوب وظایف قانونی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایجاد شده و اطلاعات آن صرفا جهت اهداف نظارتی کاربرد دارد؛ بنابراین در حال حاضر با توجه به بررسیهای جامع بهعمل آمده، به منظور تسهیل در ورود اطلاعات و ثبت کلیه مبادلات مربوط به خرید یا فروش ارزها، استفاده از ماژول حسابداری سامانه سنا بهصورت اختیاری بوده و براساس صلاحدید شرکت صرافی است.
ارسال نظر