نوسان اونس با نوسانات بازارهای مالی هماهنگ شد
تغییر اتمسفر در قله ۷ هفتهای
گروه بازار پول: طلا که هفته جدید کاری را با رشد آغاز کرده بود، در دومین روز کاری شگفتی آفرید. بهای اونس که روز دوشنبه روی رقم ۱۲۰۴ دلار ایستاده بود، سهشنبه با ۲۸ دلار رشد به ۱۲۳۲ دلار رسید. روز چهارشنبه تا ساعت ۸ بعدازظهر به وقت تهران قیمت ۱۲۲۸ دلاری برای اونس ثبت شد، گرچه هماکنون که شما این گزارش را میخوانید ممکن است قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی سومین روز کاری هفته ثبت شده باشد. رشد دومین روز کاری هفته هم به دلیل میزان و هم به دلیل واقع شدن در کانال ۱۲۰۰ دلاری مهم بود. این رشد عمدتا ناشی از افزایش خرید طلا بهعنوان سرمایه امن، «پوشش کوتاهمدت» و «شناسایی سود» معاملهگران بازار بود.
گروه بازار پول: طلا که هفته جدید کاری را با رشد آغاز کرده بود، در دومین روز کاری شگفتی آفرید. بهای اونس که روز دوشنبه روی رقم ۱۲۰۴ دلار ایستاده بود، سهشنبه با ۲۸ دلار رشد به ۱۲۳۲ دلار رسید. روز چهارشنبه تا ساعت ۸ بعدازظهر به وقت تهران قیمت ۱۲۲۸ دلاری برای اونس ثبت شد، گرچه هماکنون که شما این گزارش را میخوانید ممکن است قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی سومین روز کاری هفته ثبت شده باشد. رشد دومین روز کاری هفته هم به دلیل میزان و هم به دلیل واقع شدن در کانال ۱۲۰۰ دلاری مهم بود. این رشد عمدتا ناشی از افزایش خرید طلا بهعنوان سرمایه امن، «پوشش کوتاهمدت» و «شناسایی سود» معاملهگران بازار بود. بهای اونس در این روز تا بیشترین قیمتها در ۷هفته گذشته بالا رفت و بعد به بسته شدن روی بالاترین قیمت در ۶ هفته گذشته رضایت داد. تقویت نمودارهای فنی هم به رشد فلز زرد کمک کرد. پایگاه اینترنتی کیتکو درباره رشد روز سهشنبه نوشته است: «این رشد قویترین شاهد این امر است که طلا کف کوتاهمدت خود را تجربه کرده است.» رشد قابل توجه دومین روز کاری هفته درواقع ناشی از اخبار مختلفی از اقتصاد جهان بود که همگی نگرانیهای بینالمللی را افزایش دادند. نگرانیهایی درباره اقتصاد اروپا، ژاپن و چین باعث فشار روی شاخصهای سهام شد تا افت شاخصهای جهانی به رشد طلا بینجامد. همزمان ادامه سقوط قیمت نفت هم به شدت مورد توجه بازار فلزهای گرانبها بود. مساله اینجا است که کاهش قیمت انرژی به کاهش تورم نیز کمک میکند و این در حالی است که تورم معکوس یکی از مهمترین نگرانیهای جهانی است. شاخصهای نایمکس و برنت سهشنبه به کمترین میزان در پنج سال گذشته رسیدند. بازارهای سهام آسیا سهشنبه تحت تاثیر خبر «تنظیم شدیدتر بازار اوراق قرضه داخلی چین ازسوی دولت» با فشار فروش روبهرو شدند. در اتحادیه اروپا هم ترس از اخراج یونان از اتحادیه در صورت به قدرت رسیدن شمار بیشتری از رهبران، نقل محافل شده بود. دیگر عامل موثر بر بازار در این روز رسیدن این خبر بود که صورت جلسه نشستهای کمیته بازار آزاد فدرال رزرو که هفته آینده منتشر خواهد شد ممکن است انتظارها را درباره افزایش نرخ بهره برآورده نکند. دیگر خبر مهم سهشنبه این بود که بانک جهانی پیشبینی کرده که اقتصاد روسیه در سال ۲۰۱۵، ۷/۰ درصد کوچک خواهد شد. روبل روسیه این هفته را نیز تحت تاثیر فشارهای مختلف به نوسان روی پایینترین ارزش خود در تاریخ ادامه میدهد. روسیه با سقوط ارز ملی به افزایش ذخایر طلا روی آورده است.
اونس، روز چهارشنبه را نیز با رشد قیمتی آغاز کرد، اما با عملکرد بهتر بازارهای سهام و افزایش شاخص دلار رو به کاهش گذاشت. پایینترین قیمتی که تا لحظه نوشته شدن این گزارش ثبت شد، ۱۲۲۵ دلار بود. بازارهای جهانی در ابتدای روز تحت تاثیر ادامه نگرانیها درباره اقتصاد جهان بودند، اما با رسیدن خبر احتمال تسهیل سیاستهای پولی در چین، بازارهای جهانی ازجمله بازارهای طلا تحت تاثیر قرار گرفتند. با این همه تضعیف شاخص دلار در ساعات میانی روز به کمک رشد دوباره طلا آمد. نوسان روز سهشنبه آخرین مورد از نوسانهای شدیدی بود که در هفتههای گذشته تجربه شده است. این نوسانها به تغییر برخی پیشبینیهای بلندمدت انجامیده است. بانک آمریکایی Meryl Lynch در تازهترین گزارش خود پیشبینی کرده که میانگین قیمت هر اونس طلا سال آینده میلادی به ۱۲۲۵ دلار برسد. به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی Bullion Desk، بانک مریل لینچ اعلام کرد که گرچه ممکن است قیمت طلا طی سال آینده در برخی مقاطع به کمتر از ۱۱۰۰ دلار در هر اونس برسد ولی میانگین قیمت این فلز زرد سال آینده به ۱۲۲۵ دلار خواهد رسید. به اعتقاد تحلیلگران مریل لینچ سرمایهگذاران چینی امسال نسبت به سال گذشته اقدام به خرید طلای کمتری کردهاند. از نظر چشمانداز عرضه و تقاضا نیز قیمت طلا در شرایط کنونی نزدیک به سطح ۱۲۰۰ دلاری تثبیت خواهد شد. در گزارش مریل لینچ آمده است: «اختلاف بین سیاستهای پولی بانکهای مرکزی بزرگ جهان نیز تاثیر زیادی بر نوسانات قیمت طلا خواهد داشت. در حالی که فدرال رزرو آمریکا محرک پولی را متوقف کرده، بانکهای مرکزی اروپا، ژاپن و چین سیاستهای محرک پولی جدیدی را اتخاذ کردهاند. انتظارات تورمی در اقتصاد جهانی نیز با توجه به کاهش شدید قیمت نفت باید مورد توجه باشد.»
ارسال نظر