دلار برای دومین روز متوالی کاهش یافت
دلار روی مرز مقاومتی
گروه بازار پول: روز گذشته، دلار با رسیدن به قیمت ۳۱۵۰ تومان روی مرز سطح مقاومتی (۳۱۵۰ تومان) قرار گرفت. پس از اینکه روز آغازین هفته، دلار با رسیدن به نرخ ۳۱۶۵ تومان سطح مقاومتی را شکست و روز یکشنبه نیز در نرخ بالاتر از سطح مقاومتی دو ماهه قرار داشت، دیروز این قیمت به سطح ۳۱۵۰ تومان بازگشت تا همچنان نااطمینانیها نسبت به محدوده جدید نوسانی دلار ادامه داشته باشد. تفاوتهای قیمتی صرافان
قیمت دلار ﺩﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺍﺭﺯ دیروز ﺑﺎ ۳۱۵۵ ﺗﻮﻣﺎﻥ ﺷﺮﻭﻉ ﺷﺪ که کاهشی ۵ تومانی نسبت به روز یکشنبه داشت و در ادامه نیز ۵ تومان دیگر کاهش یافت تا روز دوشنبه مجموعا دلار ۱۰ تومان کاهش یابد و به ۳۱۵۰ تومان برسد.
گروه بازار پول: روز گذشته، دلار با رسیدن به قیمت ۳۱۵۰ تومان روی مرز سطح مقاومتی (۳۱۵۰ تومان) قرار گرفت. پس از اینکه روز آغازین هفته، دلار با رسیدن به نرخ ۳۱۶۵ تومان سطح مقاومتی را شکست و روز یکشنبه نیز در نرخ بالاتر از سطح مقاومتی دو ماهه قرار داشت، دیروز این قیمت به سطح ۳۱۵۰ تومان بازگشت تا همچنان نااطمینانیها نسبت به محدوده جدید نوسانی دلار ادامه داشته باشد. تفاوتهای قیمتی صرافان
قیمت دلار ﺩﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺍﺭﺯ دیروز ﺑﺎ ۳۱۵۵ ﺗﻮﻣﺎﻥ ﺷﺮﻭﻉ ﺷﺪ که کاهشی ۵ تومانی نسبت به روز یکشنبه داشت و در ادامه نیز ۵ تومان دیگر کاهش یافت تا روز دوشنبه مجموعا دلار ۱۰ تومان کاهش یابد و به ۳۱۵۰ تومان برسد. نکته جالب راجع به بازار ارز دیروز تفاوتهای قیمتی صرافان بوده است. نرخ شاخص بازار ارز بر تابلوی صرافیهای ابتدای میدان فردوسی ۳۱۵۰ تومان و در صرافیهای پایینتر این میدان، ۳۱۵۵ تومان بود. این در حالی است که دلار در پایینتر از خیابان منوچهری یک یا دو تومان پایینتر از ۳۱۵۰ تومان به فروش میرسید.
دو دیدگاه در مورد کاهش قیمت
در رابطه با افت دلار در دو روز گذشته، دو دیدگاه متفاوت وجود دارد. به گفته تحلیلگران بازار از ۸ تیرماه تا ۸ شهریورماه سال جاری، هر گاه قیمت نزدیک به ۳۱۵۰ تومان میشد، تقاضا کاهش مییافت و به این ترتیب در برابر افزایش قیمت مقاومت میشد، اما روز شنبه بازار واکنشی هیجانی به برخی اخبار نشان داد و از هراس قیمت بیشتر، خریدهایی در سطوح بالا صورت گرفت. در نتیجه این موضوع، دلار از سطح مقاومتی (۳۱۵۰ تومان) عبور کرد و به ۳۱۶۵ تومان رسید. به گفته آنها پس از روز شنبه، در دو روز اخیر، بازار کمکم به حالت عادی برگشته است و مردم و فعالان نیز رغبتی به خرید دلار در سطح قیمتی بالا نشان ندادهاند. به گفته آنها عدم تمایل به خرید دلار در نرخهای بالا و کاهش تقاضا، موجب مقاومت بازار در برابر افزایش قیمت و بازگشت به سطح مقاومتی(۳۱۵۰ تومان) شده است.
این در حالی است که گروهی از دلالان با بدبینی، عامل افت در دو روز اخیر را تزریق ارز به بازار میدانند. به گفته آنها هر گاه بهای دلار بالا میرود، بانک مرکزی با تزریق ارز مانع از افزایش قیمت بیشتر میشود.
راههای کسب درآمد دلالان
عدم نوسانات دلار موجب شده است دلالان سعی کنند از راههای متفاوتتری نیز کسب درآمد کنند. بهطور مثال در روز گذشته وقتی کسی برای فروش دلار به آنها رجوع میکرد، این دسته نرخ خرید دلار خود را ۳۱۵۰ تومان عنوان میکردند، ولی در انتهای معامله به مشتری میگفتند که بخشی از آن را بهعنوان کارمزد کم میکنند. به این ترتیب با کم کردن این کارمزد، در واقع آنها با قیمتی بسیار پایینتر، دلار را خریداری میکردند. بهعنوان مثال وقتی آنها صد دلار را ۳۱۵ هزار تومان خریداری میکنند و ۵ هزار تومان از آن را بهعنوان کارمزد کم میکنند، ۳۱۰ هزار تومان به مشتری پرداخت میکنند. به این ترتیب در واقع آنها دلار را با نرخ ۳۱۰۰ تومان خریداری کردهاند! با این وجود گروهی از مردم با تصور اینکه دلالان گرانتر از صرافان به خرید میپردازند، به آنها برای فروش دلار خود مراجعه میکنند. تعدادی دیگر از فعالان غیررسمی نیز به نوعی دیگر در معاملات شرکت میکنند. این دسته هنگامی که مشتری به آنها برای خرید رجوع میکند به وسط میدان افشار میآیند و از دلالان دیگر خرید میکنند و بهازای این خرید، از مشتری کارمزد میگیرند.
افزایش دلار مبادلهای با شیب ملایم
روز گذشته بانک مرکزی نرخ رسمی دلار را ۲۶ هزار و ۶۱۶ ریال اعلام کرد که افزایشی ۴ ریالی نسبت به روز یکشنبه داشت. این در حالی است که نرخ اکثر واحدهای رسمی از قبیل یورو و پوند کاهش یافت. به این ترتیب بانک مرکزی پس از اینکه نرخ دلار مبادلاتی در تاریخ ۲۱ مردادماه به نرخ محاسباتی دلار در بودجه رسید، با شیب آرامی نرخ رسمی دلار را اعلام کرده است، این درحالی است که در ماههای تیر و مردادماه شیب افزایش اعلام نرخ رسمی دلار توسط بانک مرکزی تندتر بود.
ارسال نظر