طلا در هفته پیشبینیهای افزایشی تقریبا ثابت ماند
مقاومت طلا در برابر عوامل متناقض
گروه بازار پول: کارشناسان برای هفته کاری گذشته، افزایش قیمت طلا را پیشبینی کرده بودند، اما این فلز گرانبها در طول هفته تنها با یک دلار افزایش روبهرو شد. فلز زرد دوشنبه در نخستین روز کاری هفته با ۴ دلار رشد روبهرو شد. طلا که هفته پیش از آن با ۳۹ دلار افزایش به قیمت ۱۳۱۴ دلار رسیده بود، در این روز به قیمت ۱۳۱۸ دلار رضایت داد. سودگیری فعالان بازار و تثبیت نمودارهای فنی کوتاهمدت، مهمترین دلایل روند افزایشی در آغاز هفته بودند. دوشنبه پیشرویهای بیشتر گروه تروریستی«داعش» در عراق هم به افزایش قیمتها کمک کرد.
گروه بازار پول: کارشناسان برای هفته کاری گذشته، افزایش قیمت طلا را پیشبینی کرده بودند، اما این فلز گرانبها در طول هفته تنها با یک دلار افزایش روبهرو شد. فلز زرد دوشنبه در نخستین روز کاری هفته با ۴ دلار رشد روبهرو شد. طلا که هفته پیش از آن با ۳۹ دلار افزایش به قیمت ۱۳۱۴ دلار رسیده بود، در این روز به قیمت ۱۳۱۸ دلار رضایت داد. سودگیری فعالان بازار و تثبیت نمودارهای فنی کوتاهمدت، مهمترین دلایل روند افزایشی در آغاز هفته بودند. دوشنبه پیشرویهای بیشتر گروه تروریستی«داعش» در عراق هم به افزایش قیمتها کمک کرد. آخر وقت دوشنبه همچنین اخباری از اقتصاد چین رسید. شاخص خرید مدیران بخش تولید چین که ازسوی بانک HSBC اعلام شد، رقم ۸/۵۰ را برای ماه ژوئن نشان میداد که نشانه رشد بود. سهشنبه طلا با شروع به کار بازارهای غربی و درادامه روند افزایشی روزهای قبل، به رشد ادامه داد و حتی به قیمت ۱۳۲۶ دلار برای هر اونس نیز رسید که بالاترین قیمت در ۱۰ هفته گذشته بود، اما فلز زرد درنهایت روی قیمت ۱۳۱۹ دلار ایستاد. این افزایش اندک روزانه در ادامه روند افزایشی موجود بود و بیشتر از نمودارهای فنی مثبت و خرید طلا بهعنوان سرمایه امن منشا گرفته بود. سهشنبه روز مهمی برای اخبار اقتصادی بود، با این حال این آمار مانند دوشنبه تکان شدیدی به بازار جهانی طلا نداد. سهشنبه در بازارهای جهانی ارز، یورو پایدار ماند، اما خبر مهم روز انتظار بازار برای سخنان جدید رئیس بانکمرکزی انگلستان بود که در ساعات پایانی فعالیت بازار به افت پوند منجر شد. این روند در روز چهارشنبه تشدید شد. مهمترین خبر اقتصادی چهارشنبه، انتشار آمار نهایی تولید ناخالص داخلی ایالاتمتحده بود که نشاندهنده افت ۹/۲ درصدی و بیشترین کاهش فصلی این رقم در چند سال گذشته بود. همچنین دادههای تازه خبر میداد که میزان سفارش کالاهای بادوام در ماه مه یکدرصد کاهش داشته است. این اخبار بلافاصله پس از انتشار به خیز قیمت فلز زرد قیمت ۱۳۲۴ دلار منجر شد، ولی بازار در پایان روز به قیمت ۱۳۱۸ دلار رضایت داد. مهمترین اتفاق چهارشنبه در بازار ارز، افت قابلملاحظه پوند در برابر یورو بود. مهمترین دلیل این افت، کاهش میل بازار به این ارز پس از تعدیل انتظارها درباره افزایش نرخ سود انگلستان در سال جاری میلادی توسط رئیس بانکمرکزی این کشور بود. به این ترتیب یورو برنده معاملات چهارشنبه شد؛ چراکه بیشترین رشد را در برابر پوند داشت و در برابر دلار هم پایدار ماند.
قیمت بسته شدن بازار در روز پنجشنبه، ۱۳۱۶ دلار بود که ثباتی نسبی را نشان میداد. دلیل اصلی کاهش قیمتها در این روز «سودگیری» و اصلاح نمودارهای فنی بود. اصلاح نمودارهای فنی کوتاه مدت در نتیجه افزایش شدید طلا در روزهای هفته کاری پیشین و تردید بازار در حفظ سطوح قیمتی بالا، انجام شد. پنجشنبه همچنین گزارشهایی منتشر شد که نشان میداد چندین مقام چینی درگیر معاملات غیرقانونی طلا بودهاند. این گزارش به دلیل ایجاد ابهام درباره خرید و فروش طلا در چین، به کاهش بهای فلز زرد کمک کرد. ازسویدیگر، پنجشنبه روزی بود که احتمال عادت کردن بازار به بحران عراق مطرح شد. آمار اقتصادی آمریکا در این روز هم نتوانست بازار را تکان دهد. روز جمعه و با تداوم وضعیت پیشگفته، طلا روی قیمت ۱۳۱۵ دلار ایستاد که یک دلار از قیمت آغاز فعالیت بازار در روز دوشنبه بیشتر بود. ماندن قیمتها بالای مرز ۱۳۰۰ دلار همزمان با ادامه پیشبینیهای کاهشی درازمدت از یک طرف و نوسان قیمتها بالای این مرز، از طرف دیگر، نشاندهنده مشخص نبودن روند میان مدت و بلندمدت طلا است؛ اما جمعه بازارهای جهانی ارز دو خبر مهم داشتند. دلار در این روز به پایینترین ارزش مقابل ین در یک ماه و نیم پیش از آن رسید. این به معنی کاهش هفتگی نرخ برابری این ارز جهانی برای دومین هفته متوالی بود. علت عمده این کاهش، انتشار آمار ضعیف اقتصادی در روزهای قبل بود که باعث شده افزایش نرخ سود در آینده نزدیک محتمل نباشد. با این حال بخش قابلتوجهی از کارشناسان افت دلار را موقتی میدانند. خبر دیگر روز جمعه این بود که دلار نیوزیلند به بالاترین ارزش خود مقابل سبد ارزی در تقریبا سه سال گذشته رسید که علت آن رویآوردن سرمایهگذاران به ارزهای پربازدهتر گزارش شده است.
ارسال نظر