اعلام راهبرد نظام بانکی برای تحقق اقتصاد مقاومتی
بازارپول- جلسه همفکری موضوعات اقتصاد مقاومتی و بررسی مشکلات بانکهای خصوصی و دولتی با حضور رئیسکل بانک مرکزی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ولیاله سیف، در جلسهای که با حضور مدیران عامل بانکها برگزار شد، با تاکید بر اهمیت مجموعه سیاستهای اقتصاد مقاومتی که در شرایط حساس کنونی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، اظهار کرد: این اصول به بهترین شکل تدوین شده و همکاران ما تلاش میکنند در کوتاهترین زمان نحوه تحقق اهداف موردنظر را بررسی و عملیاتی کنند. تشکیل کارگروه مسوول در نظام بانکی تحقق اهداف موردنظر را سرعت میبخشد.
بازارپول- جلسه همفکری موضوعات اقتصاد مقاومتی و بررسی مشکلات بانکهای خصوصی و دولتی با حضور رئیسکل بانک مرکزی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ولیاله سیف، در جلسهای که با حضور مدیران عامل بانکها برگزار شد، با تاکید بر اهمیت مجموعه سیاستهای اقتصاد مقاومتی که در شرایط حساس کنونی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، اظهار کرد: این اصول به بهترین شکل تدوین شده و همکاران ما تلاش میکنند در کوتاهترین زمان نحوه تحقق اهداف موردنظر را بررسی و عملیاتی کنند. تشکیل کارگروه مسوول در نظام بانکی تحقق اهداف موردنظر را سرعت میبخشد. دکتر سیف با اشاره به ضرورت حفظ آرامش در بازار اظهار کرد: بزرگترین دستاورد ما در این دوره، ایجاد ثبات و آرامش در اقتصاد بوده و خوشبختانه انتقادات نسبت به گذشته منطقیتر شده و ما نیز سعی میکنیم این انتقادات را با انجام کارشناسیهای لازم مورد توجه و استفاده قرار دهیم.
رئیسکل بانک مرکزی همچنین در خصوص انتقادات مطرح شده در رابطه با نرخ سود سپردههای بانکی عنوان کرد: توصیه من به بانکها این است که اهتمام خود را بر ارتقای خدمترسانی به مشتریان متمرکز کنند. وی از انتشار رتبهبندی بانکها توسط پژوهشکده پولی و بانکی در آیندهای نزدیک خبر داد و بیان کرد: البته در ابتدا اساس رتبهبندی، موضوعاتی از قبیل میزان سرمایه و سودآوری بانکها خواهد بود.
وی افزود: در ادامه بررسیها عمیقتر شده و بانکها بر اساس اصول اساسیتری مقایسه میشوند.
دکترسیف با مهم دانستن موضوع معوقات بانکی و توجه به وصول آنها افزود: مدیران نظام بانکی باید تمرکز بر وصول و کاهش مطالبات را وجهه اصلی همت خویش قرار داده و با یک برنامهریزی دقیق و استفاده از همه امکانات نسبت به این امر بسیار مهم اهتمام ورزند. خوشبختانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز در این زمینه حمایت خواهد کرد تا این معضل نظام بانکی هر چه زودتر به سرانجام مناسبی برسد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: موضوع مطالبات معوق همواره جزو دغدغههای اصلی مدیران نظام بانکی بوده و قاعدتا باید با یک نگاه حرفهای در صدد یافتن بهترین راهکارها در جهت سرعت بخشیدن به وصول این گونه اقلام باشند و در این زمینه لازم است همکاریهای نزدیکتری بین تکتک بانکها و کارگروه مسوول در بانک مرکزی ایحاد شود.
رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به نقش بانک مرکزی در وصول مطالبات معوق اظهار کرد: بانک مرکزی در این موضوع وارد عمل شده است. در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی این وظیفه برعهده بانک مرکزی قرارگرفت و البته ستاد مذکور حمایتهای لازم را از بانک مرکزی و نظام بانکی کشور بهعمل خواهد آورد، اما در این راه بانکها نیز باید با کارگروه مذکور در بانک مرکزی همکاری بیشتری داشته و با در اختیار قرار دادن اطلاعات مورد نیاز سرعت عمل و چابکی بیشتری نشان دهند.
وی با توصیه به مدیران عامل بانکها، مواردی از قبیل ایجاد و افزایش و تقویت کنترلهای داخلی و ایجاد واحد حسابرسی داخلی، توجه به شفافیت هر چه بیشتر، تکمیل اطلاعات درخواستی، رعایت تناسب در منابع و مصارف وعدم عدول از بخشنامههای بانک مرکزی را مورد تاکید جدی قرار داد.
رئیس شورای پول و اعتبار در خصوص وضعیت منابع صندوقهای قرضالحسنه گفت: با توجه به اهمیت تسهیلات قرضالحسنه، از جمله ازدواج، مدیران بانکها باید راهکارهایی را در جهت افزایش این منابع بیندیشند.
مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی نیز در ادامه جلسه با تقدیر از عملکرد ماههای اخیر بانک مرکزی در بازنگری و رفع ابهامات موجود در بخشنامهها، مشکلات خود را بهمنظور بررسی و رسیدگی مطرح کردند.
ارسال نظر