مدیرعامل بیمه نوین گفت: انتقادی که ممکن است به عملکرد شرکت‌های بیمه وارد باشد، این است که سود این شرکت‌ها نسبت به سرمایه‌ آنها ناکافی است.

محمد عباس‌زادگان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: به‌رغم آمارهای ارائه شده از سوی شرکت‌های بیمه دولتی اخباری مبنی بر زیان‌ده بودن این شرکت‌ها مطرح است، تحت این شرایط واگذاری این شرکت‌ها در چارچوب سیاست‌های اصل ۴۴ چه وضعیتی خواهد داشت، تصریح کرد: به طور کلی صنعت بیمه در دنیا و ایران سودآور بوده و فعالیت بیمه‌ای عملیاتی سود آور است. وی افزود: نکته دیگر که سود بیمه را می‌سازد، توان شرکت در سرمایه‌گذاری در ایران و خارج از کشور است. یعنی شرکت‌ها پول را از بیمه شده می‌گیرند و سرمایه‌گذاری می‌کنند و در دوره‌ای دیگر به عنوان خسارت پس می‌دهند، مجموع دریافتی‌ها گاهی با مجموع خسارتها نسبتا معادل است.

عباس‌زادگان تصریح کرد: بنابراین سودی که در شرکت‌های بیمه وجود دارد چندان از فروش بیمه‌نامه نیست و در تمام دنیا این‌گونه است، در واقع سود ناشی از توانمندی در بهره‌برداری از نقدینگی است که به دست شرکت‌های بیمه می‌رسد.

وی با بیان این که هر چه شرکت در این زمینه توانمند باشد، سودآور خواهد بود،مثال زد: ما در شرکت بیمه نوین طی یک سال گذشته ضمن ذخیره سرمایه، خرید ساختمان و پرداخت هزینه‌ها برای هر سهم صد تومانی، بیست تومان سود پرداخته‌ایم. عباس‌زادگان تاکید کرد: واقعیت این است اگر صنعت بیمه خوب اداره شود و اگر سرمایه‌گذاری‌های خوبی در آن انجام گیرد، سود آور است.

وی گفت: تراز مالی شرکت‌های دولتی بیمه نشان نمی‌دهد آنها زیان‌آورند، بلکه این تراز حاکی از سود دهی شرکت‌هاست.در عین حال انتقادی که ممکن است به عملکرد بیمه‌های دولتی وارد باشد این است که به نسبت سرمایه، میزان سودشان ناکافی است. عباس‌زادگان در پاسخ به این پرسش که چه مکانیزم‌هایی باید برای واگذاری موفق شرکت‌های بیمه اتخاذ شود، گفت: اگر نظام مالی شرکت‌های بیمه شفاف‌سازی شود و در عین حال نیروی انسانی کارآمد داشته باشند، از خصوصی‌سازی آنها استقبال خواهد شد.