رییس کمیته سیاست‌های پولی و مالی مجلس گفت: معوقه سررسید شده مطالبات شبکه بانکی کشور به مرز ۲۰۰‌تریلیون ریال رسیده است. سیدجلال حسینی نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، افزود: مدیریت تخصیص بهینه منابع بانکی و منطقی کردن نرخ سود بانک‌ها از جمله مسایل مهمی است که از شبکه بانکی انتظار می‌رود.

حسینی افزود: طبق آخرین آمار تاکنون ۲۰۰‌تریلیون ریال معوقه سررسید شده شبکه بانک‌های کشور اعم از دولتی و خصوصی بوده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به فلسفه وجودی اعطای تسهیلات، گفت: اعطای تسهیلات (ویژه سرمایه‌گذاری) باید مبتنی بر مشارکت جدی بانک‌ها در پروژه‌ها باشد، بنابراین در ارزیابی هزینه و ارزش پروژه‌ها دقت کافی اعمال خواهد شد و مطالبات معوق کاهش می‌یابد.

رییس کمیته سیاست‌های پولی و مالی مجلس افزود: از ابتدای مجلس هفتم، کمیسیون اقتصادی عزم جدی بر کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی جهت کاهش هزینه تولید و سرمایه‌گذاری داشت و در این رابطه کار گروه‌های تخصصی با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس و کمیته سیاست‌های پولی و مالی و مدیران بانک‌ها نشست‌های تخصصی برگزار کرده‌اند.

حسینی تصریح کرد: حاشیه سود بانک‌های ایران که از محل تفاوت نرخ سود سپرده و تسهیلات به دست می‌آید، حدود ۷ تا ۱۱‌درصد است، در حالی که در عرف جهانی این نرخ در حد لایبور به علاوه نیم تا ۳‌درصد است.

رییس کمیته سیاست‌های پولی و مالی مجلس خاطر نشان ساخت: در طرح منطقی کردن نرخ سود بانکی، تا پایان برنامه چهارم نرخ تورم و به تبع آن نرخ سود بانکی باید تک رقمی شود. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: عدم نظارت بر ارزش‌گذاری صحیح پروژه‌ها و وثیقه تسهیلات باعث شده است که یک سری زد و بندهایی برای گرفتن تسهیلات انجام شود و تسهیلات گرفته شده در غیر محل پروژه مورد نظر هزینه شود.

وی گفت: صرف کردن تسهیلات بانک‌ها در غیر محل پروژه‌های عمرانی باعث افزایش نقدینگی، کاهش ارزش پول و متورم شدن پایه پولی شده است.