سقف تسهیلات اعتباری برای طرحهای زودبازده حداکثر ۱۰میلیارد ریال است
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی تهران، گفت: سقف تسهیلات اعتباری برای هر طرح زودبازده و کارآفرین حداکثر ۱۰میلیارد ریال است. «احمد زمانی»، در گفتوگو با ایرنا، در مورد روال قانونی استفاده از این تسهیلات افزود: متقاضیان نخست باید به دفاتر شهرکهای صنعتی برای دریافت فرم اطلاعات و فهرست مدارک موردنیاز مراجعه و پس از تکمیل فرمها و تهیه مدارک به سازمان صنایع و معادن هر استان برای اخذ تاییدیه و معرفی به بانک، مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه، نرخ سود این تسهیلات ۱۴درصد و مدت زمان بازپرداخت بین ۳ تا ۵سال است، افزود: بانک پس از بررسی طرح از نظر توجیه فنی، نظر نهایی خود را حداکثر تا ۴۵روز اعلام میکند.
زمانی، گفت: این تسهیلات در هریک از مراحل شامل طرحهای جدید، نیمه تمام، طرحهای توسعهای واحدهای موجود و فعال و تامین سرمایه در گردش واحدهای موجود و فعال، قابل استفاده است.
این مقام مسوول در مورد یارانه پرداختی به طرحهای زودبازده اظهار داشت: چنانچه طرح متقاضی براساس تعهدات اولیه و زمان مشخص شده به اتمام برسد، آن گاه حداقل ۳/۵درصد و حداکثر ۱۵درصد از سهم تسهیلات بانکی (اصل وام) به عنوان یارانه سود و کارمزد تسهیلات، تلقی شده و از حساب تعهدات متقاضی کسر میشود.
وی در مورد تعریف بنگاههای کوچک و زودبازده تصریح کرد، منظور از بنگاههای اقتصادی کوچک، زودبازده و کارآفرین طرحهایی هستند که اشتغال آنها زیر ۵۰نفر باشد و مدت زمان اجرای آن کمتر یا برابر ۲۴ماه است.
به گفته زمانی، در طرحهای زودبازده، میزان آورده متقاضی ۳۰درصد و سهم آورده بانک ۷۰درصد است و چنانچه میزان پیشرفت فیزیکی صفر باشد، متقاضی باید توانایی تامین آورده نقدی را داشته باشد.
وی در مورد وثیقههای موردنیاز اظهار داشت: در درجه اول محل اجرای طرح به عنوان وثیقه پذیرفته میشود، اما هرچه میزان خطرپذیری (ریسک) طرح بیشتر باشد، وثیقههای دیگری از جمله اموال غیرمنقول خارج از طرح و ضمانتنامه بانکی موردنیاز خواهد بود.
وثیقه بانکی مشکل عمده سرمایهگذاران است
استاندار چهارمحال وبختیاری ناتوانی شماری از متقاضیان تسهیلات بانکی در ارائه «وثیقه» به بانکها را مشکل عمده سرمایهگذاران و نیز عامل کندی روند جذب تسهیلات بانکی در این استان دانست.
به گزارش ایرنا، رجبعلی صادقی در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری این استان افزود: باید راهکارهای قانونی رفع برخی موانع و استفاده از ملک سرمایهگذاران به عنوان وثیقه اندیشیده شود.
«صادقی» توسعه استان چهار محال و بختیاری را منوط به سرمایهگذاری بخش خصوصی دانست و افزود: حمایت از تشکیل بنگاههای اقتصادی کوچک و زودبازده و تسریع در جذب تسهیلات این بخش به جدیت بیشتری نیاز دارد.
وی هماهنگی دستگاههای اجرایی برای کمک به تسریع در اجرای طرحهای اقتصادی و رفع مشکل اقتصادی استان را مورد تاکید قرارداد.
دبیر کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان چهار محال و بختیاری نیز از تصویب ۳۸۲طرح با ۱۶۶میلیارد و ۶۲۵میلیون ریال و اشتغالزایی سههزار و ۱۷۳نفر در این کارگروه خبر داد.
پرویز سلطانی گفت: ۱۸۱طرح با ۱۵۵میلیارد ریال و ۶۹۸میلیون ریال با اشتغالزایی دوهزار و ۹۳۱ نفر از محل تسهیلات بنگاههای اقتصادی کوچک و زودبازده تامین اعتبار میشود.
به گفته وی، ۲۰۱طرح دیگر با ۱۰میلیارد و ۹۲۶ریال از محل بندهای «ذ» و «ژ» تبصره ۲قانون بودجه سال ۸۴ برای ایجاد ۲۴۲فرصت شغلی نیز تامین اعتبار خواهد شد.
ارسال نظر