بانک مرکزی خبر داد
عبور نقدینگی از مرز ۱۰۰هزار میلیارد تومان
میزان نقدینگی کشور که در پایان سهماه اول سالجاری حدود ۹۶هزار میلیارد تومان بود، در پایان مردادماه از مرز ۱۰۰هزار میلیارد تومان هم عبور کرده و به ۱۰۳هزار میلیارد تومان بالغ شد. میزان نقدینگی در پایان سال ۸۴ حدود ۹۲هزار میلیارد تومان بود و پیشبینی میشود تا پایان سالجاری به مرز ۱۳۰هزار میلیارد تومان برسد. رشد نقدینگی از عوامل اصلی تورم است. بنابرگزارش بانک مرکزی در مردادماه امسال
حجم نقدینگی از مرز ۱۰۳هزار میلیارد تومان گذشت
گروه بازار پول- بانک مرکزی اعلام کرد: نرخ رشد نقدینگی در کشور در پایان مردادماه سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ۹/۳۴درصد رسیده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، این در حالی است که نرخ رشد نقدینگی در تیرماه امسال ۳/۳۶درصد اعلام شده بود.
بنابراین گزارش، حجم نقدینگی کشور در پایان مردادماه سالجاری از مرز ۱۰۳هزار میلیارد تومان فراتر رفته است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۷هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
این گزارش افزود: طی پنجماه نخست سالجاری حجم نقدینگی کشور حدود ۱۱هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که ۴/۱۲درصد رشد را نسبت به ابتدای امسال نشان میدهد.
پرداخت ۹۲۱هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی
گزارش دیگری حاکی است، تسهیلات اعطایی از سوی بانکهای تجاری، تخصصی، خصوصی و موسسات اعتباری غیربانکی در ۱۲ماه نخست فعالیت دولت نهم منتهی به مردادماه ۸۵ از رشدی ۳/۳۸درصدی برخوردار شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، بنابر اعلام بانک مرکزی، حجم تسهیلات اعطایی در پایان مردادماه ۸۵ به ۹۲۱هزارمیلیارد ریال رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳/۳۸درصد و نسبت به ابتدای امسال ۶/۱۰درصد رشد کرده است. از کل رقم فوق، بانکهای تجاری ۵۷۳هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداخت کردهاند که از رشدی ۲۷درصدی نسبت به مردادماه سال قبل و رشد ۸درصدی نسبت به ابتدای امسال برخوردار شده است.
میزان تسهیلات اعطایی از سوی بانکهای تخصصی در ۱۲ماه منتهی به مردادماه امسال با رشد ۶/۴۶درصدی به ۲۲۳هزارمیلیارد ریال رسید که نسبت به ابتدای سال ۸۵ نیز رشد ۲/۱۳درصدی یافته است.
بانکهای خصوصی و موسسات اعتباری غیربانکی تا پایان مردادماه امسال حدود ۱۲۴هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداخت کردهاند که نسبت به رقم ۶۱هزارمیلیارد ریالی سال قبل ۱۰۲درصد رشد یافته است و بیش از دو برابر شده است.
عبور داراییهای خارجی بانک مرکزی از مرز ۵۵میلیارد دلار
اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی نیز اعلام کرد: داراییهای خارجی این بانک در ۱۲ماه منتهی به مردادماه امسال با ۵/۴۲درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵۰۰تریلیون و ۲۴۴میلیارد ریال معادل ۵۶/۵۵میلیارد دلار رسید. داراییهای خارجی بانک مرکزی در پایان سال ۸۴ برابر با ۴۲۸تریلیون و ۱۷۲میلیارد ریال بود که در پنجماه نخست امسال با رشدی ۸/۱۶درصدی به بیش از ۵۰۰تریلیون ریال رسید.
داراییهای خارجی بانک مرکزی در مردادماه سال ۸۳ حدود ۲۳۲تریلیون و ۲۸۲میلیارد ریال بود که این رقم با رشدی ۵۱درصدی طی یکسال، در مردادماه سال ۸۴ به ۳۵۰تریلیون ریال رسید و این رشد فزاینده طی سال اخیر نیز ادامه یافت و ارزش داراییهای خارجی کشور تا مردادماه امسال ۴۲درصد رشد کرد. ارزش داراییهای خارجی بانک مرکزی در پایان مردادماه امسال نسبت به رقم مشابه سال گذشته نیز رشد قابل توجه ۵/۴۲درصدی نشان میدهد.
کل داراییهای بانک مرکزی در ماه مذکور، ۶۹۱تریلیون و ۸۴میلیارد ریال بوده است که بخش اعظم آن را داراییهای خارجی، ۲تریلیون و ۶۵میلیارد ریال را اسکناس و مسکوک، ۱۲۹تریلیون و ۳۹۲میلیارد ریال بدهی بخشدولتی و ۳۸تریلیون ریال بدهی بانکها و ۵تریلیون ریال نیز سایر داراییها تشکیل دادهاند.
از کل رقم ۱۲۹تریلیون ریالی بدهی بخش دولتی، ۱۰۳تریلیون ریال آن بدهی دولت و ۲۶تریلیون ریال آن بدهی شرکتها و موسسات دولتی بوده است. بدهی بخش دولتی در ۱۲ماه منتهی به مردادماه امسال ۳/۶درصد کاهش یافته است. بدهی دولت نیز کاهشی ۶/۱۰درصدی یافته، اما بدهی شرکتها و موسسات دولتی در مدت مذکور ۵/۱۵درصد رشد کرده است.
در بخش بدهی بانکها، بانک مرکزی شاهد رشد ۸/۶۹درصدی طی مردادماه ۸۴ به مردادماه ۸۵ بوده است و بدهی بانکها به بانک مرکزی از ۲۲تریلیون ریال در مردادماه سال گذشته به ۳۸تریلیون ریال در مردادماه امسال افزایش یافته است.
روند نزولی بدهیهای خارجی کشور
بانک مرکزی همچنین اعلام کرد: بدهیهای خارجی (تعهدات بالفعل) کشور در ادامه روند نزولی از اردیبهشت ماه امسال، در پایان مردادماه امسال به ۲۴میلیارد و ۷۴میلیون دلار کاهش یافت. به گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی با ارائه گزارشی افزود: بدهیهای خارجی کشور از ۲۴میلیارد و ۳۱۰میلیون دلار در پایان تیرماه سالجاری با کاهش ۲۳۶میلیون دلاری در مردادماه به ۲۴میلیارد و ۷۴میلیون دلار رسیده است.
از رقم بدهیهای خارجی کشور در مردادماه، ۹میلیارد و ۶۳۸میلیون دلار بدهی خارجی کوتاهمدت و ۱۴میلیارد و ۴۳۷میلیون دلار بدهی خارجی میانمدت و بلندمدت بوده است.
روند بدهیهای خارجی کشور در سالجاری از اردیبهشت ماه نزولی بوده است و از ۲۴میلیارد و ۹۲۲میلیون دلار در این ماه به ۲۴میلیارد و ۷۱۱میلیون دلار درخرداد و ۲۴میلیارد و ۳۱۰میلیون دلار در تیرماه کاهش یافته است.
طی سالجاری یعنی از ابتدای سال ۸۵ تاکنون بدهی خارجی کشور با کاهش حدود ۶۰۰میلیون دلاری مواجه شده است و از ۲۴میلیارد و ۶۷۸میلیون دلار به ۲۴میلیارد و ۷۴میلیون دلار رسیده است.
بدهیهای خارجی کوتاه مدت نیز با کاهش مواجه شده و از ۱۰میلیارد و ۶۲۷میلیون دلار فروردینماه به ۹میلیارد و ۶۳۸میلیون دلار در پایان مردادماه رسیده است.
کل بدهیهای خارجی کشور در پایان سال ۸۳ برابر با ۲۳میلیارد و ۷۴میلیون دلار و در پایان سال ۸۴ برابر با ۲۴میلیارد و ۱۷۳میلیون دلار بود.
در مقابل، بدهیهای ارزی بانک مرکزی تا پایان مردادماه امسال با ۱/۱۱درصد رشد نسبت به اسفندماه ۸۴ و ۲/۱۰۶درصد رشد نسبت به مردادماه سال گذشته به ۱۸۹تریلیون و ۵۴۸میلیارد ریال معادل ۰۶/۲۱میلیارد دلار رسید که ۱۸۴تریلیون و ۹۷۰میلیارد ریال آن وامهای دریافتی از خارج و سپردههای ارزی، ۱۲۹۳میلیارد ریال آن ارزهای تهاتری و ۳۲۸۴میلیارد ریال آن نیز تخصیص حق برداشت مخصوص بوده است.
ارسال نظر