روابط عمومی بانک اقتصاد نوین برترین روابط عمومی بخش‌خصوصی شناخته شد

آسمان آبی و زمین روفته‌ باران‌زده صبح پنج‌شنبه ۲۵آذر مهیا بود تا کنفرانسی برگزار شود که تجربه سوم برگزارکنندگان آن بود. به گفته دکتر مهدی باقریان، دبیرکل کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی ایران‌، این برنامه نمود عینی تحقق اهدافی است که به آن دلبستگی و اعتماد داشته و داریم. چراکه این حرکت برخاسته از فلسفه وجودی روابط عمومی، باورهای بومی، ملی و اندیشه و نگرش علمی و پویا به روابط عمومی از یک سو و ایده استمرار حرکت و ارائه دستاوردهای جهانی روابط عمومی و شرکت در روند و فرآیند ناشی از جهانی شدن از سوی دیگر است. در روز نخست و پس از مراسم ویژه افتتاحیه و سخنرانی دکتر محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در باره «نقش روابط عمومی در مدیریت شهری»، مراسم ویژه تقدیر از تعالی‌گران روابط عمومی و اهدای جوایز به برگزیدگان برگزار می‌شود. جوایز به پاس حمایت‌های جدی و حرفه‌ای مدیران از روابط عمومی در سازمان‌های دولتی و خصوصی اهدا می‌شود و در این میان چهره‌ دکتر جلال رسول‌اف به عنوان تعالی‌گر روابط عمومی در نظام بانکداری ایران قابل توجه است.

کمیته علمی سومین کنفرانس، جایزه تندیس بین‌المللی سال ۲۰۰۷ دکتر نطقی (پدر روابط عمومی نوین ایران) را به اتفاق آرا به مدیر عامل بانک اقتصاد نوین اهدا کرد. دکتر رسول‌اف پس از سال‌ها مدیریت در بانک کشاورزی اینک در حال پیاده‌سازی الگوهای مدیریت نوین بانکداری در نخستین بانک خصوصی جمهوری اسلامی ایران است.

او می‌گوید: ما باید فرصت‌یابی استراتژیک، تشخیص گلوگاه‌ها و عوامل کلیدی موفقیت را بشناسیم. وقتی این گلوگاه‌ها را شناختیم باید یاد بگیریم که راهکاریابی کنیم. باید از محیط یاد بگیریم و نیازهای پنهان و برآورده نشده اطراف را پاسخ دهیم.

رسول‌اف درباره روابط عمومی و نقش آن در سازمان بسیار تاکید می‌کند و معتقد است: سازمان‌هایی که با نوآوری بیگانه هستند باید بازار و رقابت را فراموش کنند. مشتریان به طور روزانه انتظاراتشان افزایش می‌یابد و البته نه با هر محصولی.

وی در ارتباط با رشد و گسترش فناوری اطلاعات می‌گوید: عمر نوآوری‌ها و در واقع فاصله تکنولوژی بسیار کوتاه شده و دیگر امکان این که یک سازمان و بنگاه به راحتی موقعیت انحصاری خود را در بازار حفظ کند، وجود ندارد. فناوری اطلاعات و ارتباطات عملا مرزهای جغرافیایی و زمانی را برداشته و سرانجام این که باید برای مشتریان مستمر ارزش‌آفرینی بکنیم و ایجاد یک مزیت رقابتی برای بنگاه اقتصادیمان. مدیر عامل بانک اقتصاد نوین نقش روابط عمومی را در تحقق این موارد بسیار مثبت و حیاتی ارزیابی می‌کند و همواره توجه کافی به روش‌های نوین تبلیغات و ارتباطات در این اداره را از اهم امور می‌شمارد.

در سومین کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی ایران علاوه بر ارائه جدیدترین مباحث پیرامون روابط عمومی توسط استادان ایرانی و خارجی برترین روابط عمومی‌های سال انتخاب شدند. به گزارش خبرگزاری‌ها روابط عمومی بانک اقتصاد نوین به عنوان برترین روابط عمومی بخش خصوصی جایزه هیات داوران کنفرانس را به خود اختصاص داد.

سید جواد مهدوی عادلی که این روزها ریاست گروه بازاریابی و تامین منابع را سازماندهی می‌کند به عنوان مدیر روابط عمومی بانک اقتصاد نوین در پنج سال گذشته این جایزه را از آن خود کرد. او در یک اقدام قابل توجه، جایزه خود را به محمدرضا غفوری، مدیر روابط عمومی سابق بانک کشاورزی به عنوان یک همکار پرسابقه و کوشا تقدیم نمود.

مهدوی می‌گوید: از عمر نخستین روابط عمومی در ایران پنجاه سال می‌گذرد و همواره به عنوان ابزار موثر قرن بیستم در گسترش موسسات و بنگاه‌های تجاری، تولیدی و رسانه‌ای در جهان و ایران مطرح است.

وی افزود: جهان امروز برپایه اطلاعات و ارتباطات شکل گرفته و کشوری از این سرمایه بیشترین بهره را می‌برد که دارای قدرت و توانمندی بیشتری در عرصه‌های مختلف زندگی باشد. واحدهای روابط عمومی باید خود را به آخرین فناوری روز دنیا مجهز کنند تا بتوانند با از میان برداشتن محدودیت زمان و مکان با مخاطبان خود سریع‌تر و موثرتر تعامل برقرار کنند.

به گفته این برگزیده روابط عمومی از کنفرانس سوم، روابط عمومی باید با بهره‌گیری از مدیریت ارتباط بین سازمان و مخاطبان در جهت کاهش فاصله‌های مشارکتی تلاش کند. مهدوی که ذهن پرسش‌گری نیز دارد ادامه می‌دهد که آیا به واقع برای تحقق این معنا با ساختار مدیریت حاکم بر تفکر ما چنین چیزی امکان‌پذیر خواهد بود؟

رییس بازاریابی و تامین منابع بانک اقتصاد نوین معتقد است که امروزه شیوه‌های متفاوتی در مدیریت صنعت بانکداری مطرح است. امروز ما با سرعت تغییرات روبه‌رو هستیم به طوری که در هفتاد سال اخیر هیچ‌گاه امکان پیش‌بینی آینده به اندازه امروز محدود نبوده است. بحران‌های جهانی و بازار شکننده‌ سهام‌،‌ برنامه‌ریزی برای بیش از چند هفته یا ماه را دشوار و برای چندین ماه یا سال را فاقد موضوعیت می‌نماید. امروز ما به فرآیندهایی نیاز داریم که بیشتر تطابق‌پذیر باشند و نیز به فرهنگی که پشتیبان چنین فرآیندهایی باشد. در حالی که اغلب آنچه به جای این‌ها داریم عبارتند از: اهداف ثابت و برنامه‌های ثابت. اکنون دیگر اهداف و برنامه‌های ثابت بی‌معنی به نظر می‌رسند. فراسوی بودجه‌بندی جایگزینی را مطرح می‌کند که باید آن‌را جدی بگیریم.

سید جواد مهدوی می‌افزاید: بر این اساس نقش روابط عمومی در نظام بانکی به ویژه بانکداری خصوصی نیازمند تجدیدنظری است تا از قالب وظایف کلیشه‌ای معمول که برپایه چهار وظیفه‌ کلی: خدمات فرهنگی، تشریفات، تبلیغات و ارتباطات استوار است پا فراتر نهاده و با نسخه جدیدی به روش «راهبری مسوولیت‌سپار» به نیازهای عدیده‌ نیروهای خط مقدم بانک و مناطق آن منطبق با خاستگاه مشتریان به ارزش‌آفرینی بپردازد. همچنان که می‌دانیم در عصر حاضر اگر ریتم تند و سریع آهنگ تغییرات را نشنویم و چاره‌ای نیاندیشیم، به ناگزیر از گردونه رقابت حذف خواهیم شد.