مدیرعامل بانک صادرات کرمان خواستار تامین هزینه بازسازی مناطق زلزله‌زده از منابع ملی شد

گروه بازار پول- نشست کارگروه هماهنگی بانک‌های استان کرمان با حضور دکتر شیبانی ریاست کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی‌ایران و کلیه مدیران بانک‌های دولتی استان در محل سالن کنقرانس این بانک هفته گذشته برگزار شد. عرفانی مدیرعامل بانک صادرات کرمان و دبیرکارگروه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری و هفته معلم‌، گزارشی از وضعیت استان و عملکرد بانک‌ها را ارایه کرد و گفت : استان کرمان جزء پهناورترین استان کشور است و با دارا بودن بزرگترین معادن سنگ آهن، کرومیت مس و سنگ‌های تزئینی‌، ذخایر ارزشمندی را در دل خود جای داده است .

او افزود: استان کرمان با ویژگی منحصر به فرد «چهار فصل» بخش کشاورزی در آن به عنوان یک بخش تاثیر‌گذار در کل کشور زبانزد بوده و بیش از ۱۰‌درصد از صیفی جات و سبزیجات کشور در این استان تولید می‌شود و رتبه اول در تولید پسته‌، خرما و گردو را در کشور به خود اختصاص داده است.

دبیر کارگروه هماهنگی بانک‌های استا ن کرمان با اشاره به نقش کلیدی استان در صادرات غیر نفتی اظهار داشت: یک میلیارد و دویست و شصت میلیون دلار صادرات در سال قبل‌، نشان از ظرفیت و تولید بالای انواع محصولات را در این استان میدهد.

عرفانی‌، رشد صادرات استان را از لحاظ وزنی ۱۲۰‌درصد و از حیث ارزشی آن ۱۶‌درصد عنوان کرد وافزود:در استان کرمان سالانه ۰۰۰/۱۸۰ تن پسته‌، ۰۰۰/۱۳۹ تن خرما و ۰۰۰/۱۰۰ تن مرکبات تولید می‌شود که از مشخصه‌های این استان میباشد.

مدیرعامل بانک صادرات کرمان در ادامه با اشاره به زلزله بم و زرند و پیامدهای آن گفت : با توجه به اینکه استان کرمان یکی از حادثه‌خیزترین نقاط کشور محسوب می‌شود، باعث شد بخش عظیمی‌از اعتبارات و منابع از سیستم بانکی استان صرف این موارد شد وبانک‌های استان در تامین منابع مالی سایر پروژه‌های اقتصادی با مشکل مواجه شدند.

عرفانی درادامه با عنایت به کمبود منابع‌، از رییس کل بانک مرکزی درخواست کرد تا در این خصوص چاره ای اندیشیده شود و منابعی که صرف بازسازی مناطق زلزله زده شده از محل منابع ملی تامین شود.

دکتر شیبانی رییس کل بانک مرکزی نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور خود در جمع مدیران بانک‌های استان کرمان‌، به بیان چند نکته مهم در خصوص نحوه بانکداری پرداخت.

او موضوع اجرای بانکداری بدون ربا یا بانکداری اسلامی‌بر اساس قوانین و مقررات وضع شده را از وظایف اصلی تمامی‌مدیران بانک‌ها دانسته و افزودند: با اجرا و کنترل صحیح‌، می‌توان بانکداری اسلامی‌به معنای واقعی را اجرا نمود .

شیبانی با اشاره به اینکه با سپرده‌گذار صحبت شده و او را در بحث دریافت سود تفهیم کنید، افزود: همچنین باید عقد اسلامی‌را در حضور سپرده‌گذار قرائت نمود تا خدای ناکرده جنبه ربوی مساله پیدا نکند .

وی ادامه داد: در مورد تسهیلات هم دقیقا همین مصداق را دارد‌، اگر شخصی برای دریافت مثلا جعاله تعمیر مسکن به بانک مراجعه کرد باید تسهیلات پرداختی عینا در جای خودش مصرف شود و اگر اینگونه نشد‌، اشکال پیدا می‌کند.

رییس کل بانک مرکزی گفت: مدیران باید در امر اعطای تسهیلات نظارت داشته باشند و ضمن آموزش، بخشنامه‌ها را برای همکاران بازگو کنند تا از مسیر بانکداری اسلامی‌منحرف نشویم.

او گفت: محیط شعبه را هم طوری طراحی کنید که وقتی یک مشتری وارد شد‌، احساس کند وارد شعبه ای شده که حال و هوای بانکداری اسلامی‌را دارد.

شیبانی بر مشتری مداری تاکید کرد و در خصوص بنگاه‌های کوچک اقتصادی گفت: اگر نحوه پرداخت در بنگاههای کوچک زود بازده به درستی انجام شود مطمئنا اشتغال بوجود خواهد آمد.

رییس کل بانک مرکزی در خصوص طرح‌های بزرگ یاد آور شد: کارخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ هم جزء نیازهای ضروری جامعه بوده و باید وجود داشته باشند، چون وجود این شرکت‌ها توانمندی و بی نیازی کشور را به دنبال خواهد داشت . اگر دیدید طرح بزرگی برای فعالیت مناسب است‌، کمک کنید تا آن طرح به سرانجام برسد.

دکتر شیبانی‌، بانکداری الکترونیک را یکی از اهداف بسیار مهم جامعه امروز ی خصوصا تحقق آن در بانک‌ها دانسته و افزود: بانکداری الکترونیک به سرعت در حال حرکت است‌، باید خودتان را آماده کنید و آموزش‌های لازم به کارمندان را به عنوان یک اصل مهم تلقی تا از قافله جهانی عقب نیافتیم .

رییس کل بانک مرکزی در خاتمه با تاکید بر تقویت پایانه‌های فروش (POS) گفت: استفاده از پایانه‌های فروش موجب کاهش به کارگیری اسکناس و نقل و انتقال پول فیزیکی می‌شود و بانک‌ها باید بستر مناسب را برای اجرای بانکداری الکترونیک فراهم سازند.