تعرفه بیمههای درمان تکمیلی در سال ۹۰ حذف میشود
کاهش ۴۰ درصدی حق بیمهها پس از آزادسازی تعرفهها
رییسکل بیمه مرکزی ایران درگفتوگو با خبرگزاری مهر در رابطه با تاثیر آزادسازی و حذف تعرفهها از کاهش ۴۰ درصدی برخی از حق بیمهها و ۱۷درصدی بیمه بدنه خودرو خبرداده است.
لیلا اکبرپور
رییسکل بیمه مرکزی ایران درگفتوگو با خبرگزاری مهر در رابطه با تاثیر آزادسازی و حذف تعرفهها از کاهش ۴۰ درصدی برخی از حق بیمهها و ۱۷درصدی بیمه بدنه خودرو خبرداده است. با توجه به گفته فرشباف ماهریان دوسوال اساسی مطرح میشود، ۱- آیا نرخ حق بیمهها قبل از آزادسازی بالا بوده و نرخهای گران به بیمهگذاران تحمیل شده است؟ ۲- آیا این کاهش حق بیمهها ناشی از رقابت غیرحرفهای و نرخ شکنی غیرفنی دربازاراست که بدون تردید درآینده مشکلساز خواهد شد؟
محمد ابراهیم امین مدیرعامل بیمه البرز در پاسخ به پرسش اول مبنی براینکه «آیا نرخ حق بیمهها قبل از آزادسازی بالا بوده و نرخهای گران به بیمهگذاران تحمیل شده است؟» گفت: وقتی نسبت خسارت یک رشته طی چند سال زیر۳۰درصد است و ظرف چند سال درهمین حدود ثابت میماند، یعنی این نرخ نیازمند تعدیل است.
وی با اشاره به نسبت خسارت ۳۰درصدی بیمههای آتشسوزی و باربری افزود: وجود تعرفه برای این دو رشته موجب تحمیل نرخ گرانتری به بیمه گذاران شد که با مشاهده حذف تعرفه و کاهش حق بیمهها بازهم درسال گذشته نسبت خسارت آنها پایین بود.
امین با تاکید براینکه بیمههای آتشسوزی و باربری با آزادسازی به نرخ واقعی نزدیک میشوند، یادآور شد: بالابودن حق بیمه آتشسوزی و باربری درواقع ابزارشرکتهای بیمه برای جبران زیان ناشی از شخص ثالث بود که حق بیمه آن طی سالهای گذشته متناسب با افزایش و تنوع تعهداتش رشد نکرده است و شرکتها ناگزیربا سود سایررشتهها این بخش را جبران میکنند. مدیرعامل بیمه البرز درپاسخ به پرسش دنیای اقتصاد مبنی براینکه «با واقعی شدن حق بیمه رشتههای سودده شرکتها زیان شخص ثالث را چگونه جبران خواهند کرد؟» گفت: شاید حذف تعرفه بیمه شخص ثالث و تفویض اختیاردولت به بازار برای تعیین حق بیمه شخص ثالث بتواند این مشکل را حل نماید.
امین ادامه داد: اینک تمامی رانندهها ازجمله رانندگان پرخطر و کم خطر با یک نرخ واحد حق بیمه خود را میپردازند، اما با آزادسازی هرکس به همان اندازه که خطرسازاست و زیان وارد میکند حق بیمه میدهد؛ به این ترتیب رانندگانی که با رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی کاهش تصادفات را رقم میزنند حق بیمه کمترمیپردازند و درمقابل گروه پرخطر بیمه شخص ثالث را گرانتر میخرند.
مهلت چهارماهه برای آزادسازی تعرفه درمان تکمیلی
غلامعلی غلامی مدیرعامل بیمه نوین درپاسخ به پرسش دوم مبنی براینکه «آیا این کاهش حق بیمهها ناشی از رقابت غیرحرفهای و نرخ شکنی غیرفنی دربازاراست که بدون تردید درآینده مشکل ساز خواهد شد؟» گفت: این کاهش نرخ حق بیمهها علاوه بربالابودن تعرفهها ناشی از نرخشکنیهای غیرفنی در بازار نیز هست.
وی با اشاره به بالا بودن تعرفه بیمههای باربری و آتشسوزی گفت: نرخ حق بیمههای این دو رشته همواره بالاتراز بازار بینالمللی بوده است و همین امر موجب شد تا دراوایل دهه ۸۰ شورای عالی بیمه نرخ حق بیمه باربری را ۲۰درصد کاهش داد. مدیرعامل بیمه نوین با یادآوری اینکه تعرفه آتشسوزی صنعتی هنوز حذف نشده است، افزود: در سوال شما به کاهش ۴۰درصدی برخی حق بیمهها اشاره شد، اما دربرخی از پروژهها حق بیمه رشته آتشسوزی تا ۷۰ درصد کاهش پیداکرده که این نرخهای شتابزده درآینده مشکلساز و شرکت بیمهگر متضررخواهد شد.
غلامی در پاسخ به پرسش دنیای اقتصاد مبنی براینکه «به نظرشما با توجه به ضریب خسارت بالای بیمه درمان تکمیلی و رشد ۲۷درصدی نسبت خسارت آن درسال ۸۸ نسبت به سال قبل آزادسازی آن موجب کاهش قیمت میشود؟» گفت: درجلسه اخیراعضای سندیکای بیمه گران با شورای عالی بیمه، مدیران عامل از دکترفرشباف رییس شورایعالی بیمه خواستند به رغم تصویب شورای عالی بیمه، برای اجرای حذف تعرفه درمان تکمیلی یک تنفس چهارماهه منظور شود.
مدیرعامل بیمه نوین افزود: با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانه ، مدیران عامل بیمه فرصت چهارماههای را تا پایان تیرماه سال ۹۰ خواستند تا بازاربا مشاهده تاثیر پرداخت یارانههای نقدی خود را برای ارائه خدمات بیمههای درمان آماده کند. غلامی گفت: دکترفرشباف با موافقت ضمنی گفتند، پیشنهاد اعضای سندیکا درشورای عالی بیمه مطرح خواهد شد.
این درحالی است که رییسکل بیمه مرکزی از آزادسازی بیمههای درمان تکمیلی از ابتدای سال ۹۰ به خبرگزاری مهر خبر داده و گفته است: آییننامه مربوطه به تصویب رسیده و به شرکتهای بیمه برای اجرا از ابتدای سال ۹۰ ابلاغ شده است. رییسکل بیمه مرکزی گفت: تعرفه بیمههای تکمیلی درمان بهزودی آزادسازی میشود و در اختیار جامعه قرار میگیرد تا شرکتهای بیمه بتوانند با نرخهای رقابتی این سرویس را ارائه کنند.
یادآور میشود: بیمههای تکمیلی درمان خدمات مازاد پوشش بیمههای تامین اجتماعی است. طبق قوانین کارکنان یا گروهی که بیمهنامه را خریداری میکنند، میتوانند خدمات مورد نیاز را از بیمههای تجاری دریافت کنند.
نسبت رشد حق بیمه درمان ۱۴ درصد و ضریب خسارت آن ۲۷ درصد است.
حساسیت بیمههای درمان
مدیرعامل بیمه دانا نیزبا اشاره به حساسیت بیمه درمان گفت: تعیین نرخ و شرایط برای آن به راحتی امکانپذیر نیست و ممکن است خسارت آن به نوسانات ارائه خدمات منجر شود.
هادی اویار حسین بیمه درمان را یکی از نیازهای مهم مردم دانست و با بیان اینکه جامعه به خدمات درمانی نیاز دارد، افزود: هرگونه تعیین نرخ با توجه به خدماتی که ارائه میشود، دارای حساسیت است، این در حالی است که ما از بیمارستانها، رادیولوژیها و مراکز درمانی خرید خدمت میکنیم.
ارسال نظر