احمدی، دبیر کل بانک مرکزی، اعلام کرد
ارائه مجوز بانکهای جدید در دستور کار بانک مرکزی
دبیر کل بانک مرکزی با ارائه آماری از عملکرد سیستم بانکی در دهه اخیر گفت: بانکهای جدید در راه اخذ مجوز از تعداد بانکهای فعال فعلی بیشتر است. به گزارش خبرنگار مهر، سید محمود احمدی دیروز در دومین کنفرانس بینالمللی بازاریابی خدمات مالی در تهران گفت: در اوایل سال ۸۰ و همزمان با تاسیس نخستین بانکهای خصوصی کمتر کسی انتظار داشت که ظرف مدت کمتر از ۱۰ سال بانکداری دولتی ایران این چنین تحت تاثیر قرار گرفته و خود را متعهد و ملزم به پیروی از شیوههای نوین و رایج نوین بانکداری بدانند.
دبیر کل بانک مرکزی با بیان اینکه در ۵ سال اخیر تغییرات شگرفی در محیط بانکداری کشور پدید آمده است، افزود: زیرساختهای استاندارد بانکداری و گسترش کاربری خدمات متناظر با آن سطح توقعات جامعه را به دریافت خدمت بیشتر، بهتر و در کمترین زمان ممکن ارتقا داده است.
وی با ارائه آمارهای مقایسهای بین سالهای ۸۳ و سال جاری در صنعت بانکداری کشور گفت: تعداد کارتهای بانکی کمتر از ۶ میلیون قطعهای مورد استفاده مردم با افزایشی ۱۹۷۶ درصدی بالغ بر ۱۰۵ میلیون قطعه شده است.
احمدی ادامه داد: این مطلب در دستگاههای خودپرداز که امروزه بسیاری از فعالیتهای خدماتی و خرد شبکه بانکی را متولی است با بیش از ۶۸۲ درصد افزایش از ۲۴۰۰ دستگاه به ۱۹۰۰۰ دستگاه بالغ شده است.
وی عنوان کرد: همین بررسی در مورد پایانههای فروش رشدی نزدیک به ۲۰ هزار درصدی و افزایشی از ۶۵۹۱ دستگاه به نزدیک یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه را نشان میدهد.
دبیر کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: میزان تراکنشهای کارتی نیز از حدود ۳۷ میلیون تراکنش که مبلغی بالغ بر ۵/۲۳ تریلیون ریال را در سال ۸۳ شامل میشد، در شهریور ۸۹ با رشد ۴۵۵ درصدی از نظر تعداد بالغ بر ۲۰۵ میلیون تراکنش و از نظر مبلغی با افزایش ۸۱۵ درصدی به مبلغ ۲۱۵ هزار تریلیون ریال رسیده است.
به گفته احمدی، سامانه تسویه ناخالص آنی که عملا از سال ۸۷ کار جدی خود را آغاز کرده است، تنها ظرف یکسال از ۲۶۳ هزار تراکنش با مبلغ ۱.۹۰۵.۰۰۰ میلیارد ریال با رشدی معادل ۱۶۶۱ درصد تعداد تراکنش ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار موردی و از نظر مبلغی با افزایش ۱۸۰ درصدی مواجه شده است.
وی با بیان اینکه این سامانه در سال ۸۸ حجم ریالی بالغ بر حدود ۴/۱ برابر تولید ناخالص ملی کشور را از خود عبور داده است، پیشبینی کرد در سال ۸۹ این رقم به نسبت خیرهکننده ۴ برابر تولید ناخالص ملی برسد.
احمدی تعداد تراکنشهای بین بانکی پردازش شده در مرکز شتاب را از رقم ۳۸ میلیون تراکنش در سال ۸۳ به مرز ۸۱۲ میلیون تراکنش در سال ۸۸ اعلام کرد و افزود: این رقم تا مرز یک میلیارد تراکنش فاصله زیادی ندارد.
دبیر کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانکهای فعال در شبکه بانکی که در سال ۸۳ از ۱۵ بانک شامل تنها چهار بانک
غیر دولتی بود هماکنون به ۲۴ بانک فعال شامل ۱۶ بانک غیر دولتی و چندین درخواست، موافقت و مجوز را دربر میگیرد.
به گفته وی، این تغییرات که یکی از سریعترین نرخهای رشد بانکداری الکترونیکی را در سطح منطقه نشان میدهد اثرات بسیار مثبتی به لحاظ کارآیی و اثربخشی خدمات بانکی در اقتصادبانک محور کشور داشته است.
احمدی با اشاره به اینکه بانکداری در ایران از یک صنعت انحصاری و کنترل شده به سوی یک صنعت شدیدا رقابتی در مدت کمتر از یک دهه در حرکت است، گفت: در این بازار رقابتی هر روز شاهد حضور بانکی جدید هستیم، بانکهای جدید در راه اخذ مجوز از تعداد بانکهای فعال فعلی بیشتر است.
دبیرکل بانک مرکزی ادامه داد: موسسات مالی و پولی غیربانکی نیز در حال اعلام موجودیت و جستوجو برای سهم خود از بازار هستند؛ با این مزیت که در مقایسه با بانکهای بزرگ و با کارکنان بسیار در میدان رقابت از انعطاف پذیری بیشتری در قبال تغییرات محیط بازار برخوردار بوده و معمولا در ارائه خدمات جدید به مشتریان نیز از بانکها جلوترند.
وی گفت: بدیهی است که در این فضای رقابتی بانکها و موسساتی موفق تر خواهند بود که از رویکردهای سنتی و تجربه شده در حرکتی همیشگی و بدون توقف به سمت رویکردهای جدیدتر و ایجاد قابلیتهای اساسی و افزایش مزیتهای رقابتی در حال پیشرفت باشند.
احمدی افزود: بانکهای امروزی دیگر مانند گذشته با یک بازار انحصاری روبهرو نیستند و مشتری نیز یک نیازمند بیاختیار و مجبور به دریافت خدمات محدود ارائه شده که در هر حال به بانک مراجعه خواهد داشت، نیست.
دبیر کل بانک مرکزی گفت: مناسبترین و سودمندترین استراتژی برای بانکها مشتری مداری است و بانکها با مجموع بیش از ۱۸ هزار شعبه و کارکنان ۲۰۰ هزار نفری مخاطبان اصلی مردم در فعالیتهای مالی خرد و کلان هستند.
ارسال نظر