رییس کل بانک مرکزی گفت: با توجه به آنکه ‌نظام ارزی کشور از نوع شناور مدیریت شده است، مقامات پولی کشور برای حفظ ثبات بازار ارز کشور تدابیر مناسبی اتخاذ می‌کنند. «محمود بهمنی» در گفت‌وگو با ایرنا، ‌افزود: براین اساس در صورتی که ارزش ریال در بازار ارز داخلی با سطح کمتر یا بیشتری از نرخ واقعی باشد، مقامات پولی مجبور خواهند بود نرخ مزبور را به تدریج اصلاح کنند، ضمن آنکه وجود نظام ارزی شناور مدیریت شده خود حکایت از هدف مقامات پولی کشور مبنی بر حفظ ثبات بازار ارز دارد.

وی اظهار داشت: در این نظام ارزی بانک مرکزی محدوده ای برای نوسان نرخ برابری ریال در مقابل سایر ارزها (یا سبدی از ارزها) در نظر گرفته و در صورت مشاهده نوسان شدید آن، در بازار مداخله کرده و در حفظ ثبات بازار ارز تلاش می‌کند.

وی ادامه داد: بانک مرکزی با توجه به نوسانات نرخ برابری ارزها نسبت به یکدیگر در بازار‌های بین‌المللی نرخ برابری ریال با سبد ارزی مذکور را مشخص می‌کند. براین اساس نرخ دلار یا یورو به ریال محاسبه شده و به عنوان نرخ ارز مرجع اعلام می‌شود.

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: بانک‌ها و صرافی‌ها با توجه به نرخ ارز مرجع اعلام شده از سوی بانک مرکزی و عوامل تاثیرگذار دیگر برای انجام معاملات نرخ‌های خرید و فروش خود را اعلام می‌کنند، بنابراین بانک مرکزی ضمن ایجاد فضای رقابتی برای عوامل بازار ارز داخلی به دنبال حفظ آرامش و ثبات در این بازار است.

بهمنی گفت: با توجه به اینکه در مورد تعیین نرخ برابری ارزها نسبت به یکدیگر نظریه‌های ارزی مختلفی مطرح است، به طور کلی می‌توان تغییر نرخ برابری ارزها نسبت به یکدیگر را ناشی از توان اقتصادی به میزان مشارکت آنها در معاملات بین‌المللی دانست. وی ادامه داد: از این رو حتی در شرایطی که نظام ارزی یک کشور از نوع ثابت باشد نمی‌توان برای مدت طولانی نرخ ارز را در سطحی دورتر از آنچه که واقعیات حکم می‌کند تعیین کرد و براین اساس در نظام ارزی شناور مدیریت شده این واقعیت با شدت بیشتری مصداق پیدا می‌کند.