اجلاس بهاره صندوق بین‌المللی پول در حالی در هفته‌های گذشته برگزار شد که رسانه‌های داخلی چندان به موضوع اختلاف میان هیات ایرانی و آمریکایی در این اجلاس نپرداختند. این درحالی است که رسانه‌های خارجی از اعتراض ایران به بیانیه قرائت شده از سوی رییس آمریکایی بانک جهانی خبر داده بودند.

به گزارش ایلنا، محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی ایران و شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد از طرف دولت به این اجلاس رفته بودند و عبدالرضا ترابی و هادی قوامی اعضای کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس نیز آنها را همراهی می‌کردند.

ترابی، نماینده گرمسار در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، با اشاره به ملیت آمریکایی رییس بانک جهانی و تابعیت اروپایی رییس صندوق بین‌المللی پول یادآور شد: در اثر حضور چنین مدیریت‌هایی در راس بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول که اکثریت سهام این دو نهاد را به این کشورها اختصاص داده است‏، زورگویی‌هایی از سوی آنها به دیگر کشورها اعمال می‌شود.

وی با اشاره به عضویت ۱۸۵ کشور در صندوق بین‌المللی پول از سهم نسبتا خوب ایران در بانک جهانی و این صندوق سخن گفت و افزود: با این وجود، همواره اتهاماتی از سوی روسای آمریکایی و اروپایی این دو نهاد به ایران وارد می‌شود که می‌کوشند چهره اقتصادی ایران را مخدوش کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، بیانیه پایانی رییس بانک جهانی در اجلاس اخیر صندوق بین‌المللی پول را نمونه‌ای از این امر دانست و افزود: آنها در این بیانیه ایران را متهم به پولشویی کردند. در حالی که ما پیش از برگزاری این اجلاس مصوبه دولت ایران مبنی بر تاکید بر مبارزه با پولشویی را به صندوق بین‌المللی پول ارائه داده بودیم.

ترابی با اشاره به اینکه قرائت این بیانیه از سوی رییس بانک جهانی منجر به اعتراض هیات ایرانی شد، ادامه داد: از آنجا که تریبون در اختیار ما قرار نمی‌گرفت، ناگزیر به صدور و انتشار بیانیه‌ای در میان حاضرین در این نشست شدیم، اما متاسفانه این بیانیه از تریبون صندوق بین‌المللی پول قرائت نشد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به اینکه آیا بیانیه منتشرشده از سوی هیات ایرانی اثرگذار بود یا نه ؟،‌ اظهار داشت: این بیانیه نه تنها در میان نمایندگان کشورهای دیگر اثرگذار بود، بلکه سبب اتحاد بیشتر این کشورها علیه مسوولان آمریکایی و اروپایی صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی شد تا در مقابل زورگویی‌های آنان ایستادگی بیشتری نشان دهند.

وی افزود: از آنجا که رییس بانک جهانی با تشریفات خاصی وارد سالن می‌شد، هیات ایرانی نتوانست حضورا مراتب اعتراض خود را بیان کند.

این نماینده مجلس در پاسخ به سوالی که یادآور می‌شد سال گذشته در حاشیه این اجلاس هیات آمریکایی درخواست مذاکره با هیات ایرانی را ارائه داده بودند و جویای این بود که آیا در سال‌جاری نیز چنین درخواستی ارائه شده است یا نه؟، گفت: امسال هیچ درخواستی برای ملاقات میان هیات آمریکایی با هیات ایرانی مطرح نشد.

ترابی با تاکید بر اینکه هیات‌های ایرانی و آمریکایی در دو قسمت مجزا در سالن اجلاس بین‌المللی پول جای گرفته بودند، متذکر شد که هیچ رویارویی میان این دو هیات انجام نشد و حتی در سالن‌های انتظار هم هیات‌های ایرانی و آمریکایی با یکدیگر روبه‌رو نشدند. این در حالی است که هیات ایرانی با هیات‌های مختلفی از کشورهای مالزی، اندونزی، پاکستان و افغانستان و برخی کشورهای آفریقایی ملاقات و مذاکره داشت.