مدیرکل اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی کارمزد سامانه پایاپای پرداخت الکترونیک را صفر عنوان کرد.

مهران شریفی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سامانه پایا که برای تسهیل در امور انتقال وجوه طراحی شده، کارمزد ندارد.

وی هر گونه نگرانی درباره انتقال وجوه بیش از ۱۵ میلیون تومان را بی‌اساس خواند و گفت: سامانه پایا امکان انتقال الکترونیکی وجوه را از هر حساب در هر بانک به هر حساب دیگری در هر بانک دیگری فراهم می‌کند و تحویل ارقام بیش از ۱۵ میلیون تومان فقط به صورت نقد و ایران‌چک و در راستای اجرای قانون مبارزه با پولشویی امکان‌پذیر نیست.

مدیرکل اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی زمان تجهیز کامل تمام شعب تمام بانک‌ها به سامانه پایا را اواخر بهمن‌ماه اعلام کرد.

شریفی با بیان اینکه «از طریق سامانه پایا امکان برداشت مستقیم و واریز مستقیم وجود دارد»، توضیح داد: در سیستم پایا می‌توان از یک حساب در یک بانک به هر حساب دیگری در هر بانک واریز کرد و همچنین دستور برداشت از یک بانک و پرداخت جمعی به چندین حساب در بانک‌های مختلف هم فراهم می‌شود.

وی به ارائه مثال‌هایی درباره کاربرد امکان برداشت مستقیم و واریز مستقیم پرداخت و گفت: مثلا از طریق این سامانه می‌توان پرداخت سود سهام به سهامداران یک شرکت بدون افتتاح حساب در بانکی که شرکت در آن حساب دارد، اقدام کرد. در واقع فرد با داشتن یک حساب بانکی می‌تواند تمام دریافت‌ها و پرداخت‌ها را انجام بدهد.

شریفی به امکان استفاده از اینترنت در این سامانه اشاره کرد و گفت:‌ در حال حاضر بانک‌های ملی و صادرات هم خدمات پایا را از طریق اینترنت ارائه می‌کنند و بانک‌های دیگری هم به جمع آنها خواهند پیوست.

وی به امکان قبول سند حواله الکترونیکی از طریق پایا به جای فیش واریز به ادارات دولتی اشاره کرد و گفت: در این باره مشغول مذاکراتی با خزانه‌داری و دیوان محاسبات کشور هستیم و در صورتی که بخشنامه این کار ابلاغ شود، صرف ارائه یک حواله الکترونیکی از حساب خود شخص که نشان‌دهنده انتقال به حساب‌های دولتی (عوارض، مالیات و گذرنامه و...) باشد، کافی است.