گروه بازار پول- مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان با تشریح وضعیت شرکت تراکتورسازی و چگونگی راه‌اندازی ۲۱ واحد نان صنعتی در استان‌های کشور دستاوردهای سفر به ونزوئلا با رییس جمهور را تشریح کرد. به گزارش اداره کل روابط عمومی، عیسی رضایی با اشاره به انتصاب مدیر عامل و اعضای هیات مدیره جدید شرکت تراکتورسازی ونزوئلا درباره سفر به این کشور گفت: در حال حاضر ۴۵ درصد از سهام شرکت تراکتورسازی ایران توسط شرکت مهر اقتصاد ایرانیان خریداری شده و بر این اساس تصمیم‌گیری‌های عمده تراکتورسازی به ما محول شده است.وی افزود: شرکت مهر اقتصاد ایرانیان و موسسه مالی و اعتباری مهر در حدود ۱۰ میلیون دلار در ونزوئلا سرمایه‌گذاری کرده‌اند که در این سه سال با فروش محصولات به اصل سرمایه دست یافته است.وی ادامه داد: تراکتورسازی نمایندگی‌های زیادی درچند استان و کشورهای خارجی دارد که موفق‌ترین آنها شرکت تراکتورسازی VENIRAN در استان سودات بولیوار ونزوئلا است. به همین دلیل در اولین اقدام، اعضای هیات مدیره و مدیر عامل شرکت را تغییر داده و شرایط مطلوبی را درآن جا به وجود آوردیم.

جلسات مشترک با وزرای ونزوئلا

عیسی رضایی ادامه داد: پس از انتخاب اعضای جدید هیات مدیره تراکتورسازی در جلسه مشترکی با وزاری خارجه، صنایع سنگین، صنایع سبک، کشاورزی، بازرگانی و تعدادی از معاونان وزیر کشور ونزوئلا آنها را در جریان برنامه‌های شرکت تراکتورسازی در ونزوئلا قرار دادیم و در نهایت در سفر رییس‌جمهور، هوگو چاوز در جلسه‌ای که وزرا و هیات‌های تجاری دو طرف حضور داشتند بارها از شرکت تراکتورسازی به عنوان یکی از سرمایه‌گذاری‌های موفق ایران در این کشور نام برد که باعث اشتغالزایی شده است. سفر به ونزوئلا از این جهت برای اهداف شرکت تراکتورسازی موفق بود، ضمن این که ما بازار صادرات تراکتور را گسترش داده و از ۱۵۰۰ دستگاه باید در سال آینده به ۵ هزار دستگاه برسد.

تراکتور به بولیوی، اکوادور و سنگال می‌رود

وی در ادامه از احداث کارخانه‌های تراکتورسازی در کشورهای بولیوی، اکوادور و سنگال خبر داد و گفت: در جلسه‌های مشترکی که در کشور بولیوی با محرابیان وزیر صنایع داشتیم، قول اعتبار ۲۰ میلیون دلار را برای راه‌اندازی خط مونتاژ تراکتور در بولیوی دادند، محل کارخانه مشخص و ما هم مراحل اولیه راه‌اندازی خط مونتاژ را در این کشور اجرا کرده‌ایم.

علاوه بر این در دو کشور اکوادور و سنگال نیز خط مونتاژ تراکتور در آینده‌ای نزدیک اجرایی خواهد شد.

وی درباره حجم سرمایه‌گذاری شرکت تراکتورسازی در کشور ونزوئلا تصریح کرد: حسن سرمایه‌گذاری در ونزوئلا در این است که ما بیشترین سرمایه‌گذاری را از طریق نیروی انسانی فنی و متخصص انجام داده‌ایم. تنها محصولی که بدون سوبسید با قیمتی بالاتر از بازار داخلی به کشورهای دیگر صادر می‌شود، تراکتور است که ۳۰ تا ۳۵ درصد گرانتر از بازار داخلی به فروش می‌رسد.

بهره‌برداری از ۲۰ کارخانه صنعتی

وی ادامه داد: یکی از پروژه‌های بزرگی که وارد شده‌ایم و یکی از دغدغه‌های دولت جمهوری اسلامی‌ ایران است، پروژه نان صنعتی است. تاکنون در ۱۲ استان کشور در حال احداث سوله کارخانه‌های نان صنعتی هستیم. تمام شرایط کار را فراهم خواهیم کرد و در حد مرحله بهره‌برداری تصدی و مالکیت کارخانه‌ها را با اعطای تسهیلات ویژه به شرکت‌های محلی واگذار می‌کنیم.

رضایی افزود: در حال حاضر دولت بیشترین سوبسید را (۴ هزار و پانصد میلیارد تومان) به نان اختصاص داده است که ما با راه‌اندازی کارخانه‌های نان صنعتی در استان‌های مختلف کشور و واگذاری آنها به شرکت‌های محلی به توانمندسازی اقشار مختلف مردم کمک کرده و هم به فرمایش‌های مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص اصلاح الگوی مصرف عمل کرده‌ایم.

تسهیلات ویژه برای نانوایی‌های سنتی

عیسی رضایی همچنین درباره میزان ایجاد اشتغال‌زایی با راه اندازی کارخانه‌های نان صنعتی افزود: با ایجاد اشتغال جدید نباید شغل‌های قبلی از بین برود باید با برنامه‌ریزی و اتخاذ راهکارهای مناسب نانوایی‌های سنتی را به مجهزترین امکانات برای ارائه نان‌های صنعتی تبدیل کرد. در حال حاضر در اروپا ۶۰ تا ۷۰ درصد نان‌ها با خمیر منجمد تولید می‌شود. به گونه‌ای که همه مراحل فرآیند به عمل‌آوری خمیر تا قبل از مرحله پخت در کارخانه انجام می‌شود و با ماشین‌های یخچالدار به واحد‌های نانوایی ارسال می‌شود. با ایجاد زیر ساخت‌های لازم در کشور ما هم می‌توانیم نان را این گونه تولید کنیم. ما این تکنولوژی را وارد کشور خواهیم کرد و برای تغییر کاربری نانوایی‌های سنتی به نانوایی‌های مجهز به سردخانه و فر پخت نان تسهیلات ویژه‌ای را تا سقف ۵۰ میلیون تومان از طریق موسسه مالی و اعتباری مهر اختصاص خواهیم داد.

مهر ایرانیان و فعالیت‌های دریایی

رضایی گسترش فعالیت‌های دریایی را یکی دیگر از برنامه‌های آینده شرکت سرمایه‌گذاری شرکت مهر اقتصاد ایرانیان عنوان کرد و ادامه داد: گسترش فعالیت‌های دریایی ازقبیل لای روبی، کترینگ وحفاری است که در این بخش نیروی انسانی متخصص و کارآمد نداریم .