عکس‌ها: نگار متین‌نیا
لیلا اکبرپور
جلسه معارفه شرکت بیمه آسیا قبل از عرضه سهام آن در بورس اوراق بهادار با حضور معاونان وزیر اقتصاد، رییس کل بیمه مرکزی، دبیرکل سندیکای بیمه‌گران، اعضای هیات‌مدیره، مدیران و نمایندگان بیمه آسیا و مدیران عامل شرکت‌های بیمه پارسیان، پاسارگاد و دی روز گذشته در هتل لاله تهران برگزار شد.

غلامرضا حیدری کردزنگنه رییس هیات‌عامل سازمان خصوصی‌سازی با تاکید بر نقش پراهمیت شرکت‌های بیمه در بازار سرمایه گفت: پشتیبانی از سرمایه‌گذاران و کاهش ریسک‌های سرمایه‌گذاری، جمع‌آوری و تجهیز منابع مالی و سرمایه‌گذاری‌های مستقیم و غیرمستقیم در بازار سرمایه سه نقش اصلی شرکت‌های بیمه است که آثار مثبتی در اقتصاد دارد.
کردزنگنه با اعلام عرضه اولیه سهام بیمه آسیا در چند روز آینده گفت: انتظار می‌رود که با حضور فعالان اقتصادی در روز واگذاری عرضه بسیار خوبی شاید بهتر از عرضه سهام بیمه البرز داشته باشیم.
او همچنین اعلام کرد: سهام بیمه دانا نیز تا ماه آینده عرضه می‌شود و امید است با واگذاری سهام بیمه‌های دولتی اهداف مهم بیمه‌ای در راستای رشد سرمایه‌گذاری‌ها در کشور محقق شود.


علیپوریزدی،مدیرعامل بیمه آسیا


۳ توصیه برای بیمه گران
معاون امور بانک‌، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد، اصغر ابوالحسنی در جلسه معارفه بیمه آسیا قبل از عرضه سهام آن در بورس شرکت‌های بیمه دولتی را در آستانه واگذاری به رعایت 3 توصیه فراخواند.
اوگفت: سود‌دهی بیمه‌ها از دلایلی است که باعث شده هر بانک بزرگی در کنار خود یک شرکت بیمه‌ای داشته باشد. زمانی که یک صنعت دولتی باشد سود و زیان آن شرکت خیلی اهمیت ندارد؛ ولی پس از خصوصی‌سازی مهم‌ترین مساله برای هر شرکت سود و زیان آن است.
وی با اشاره به اینکه وقتی یک صنعت نتواند در بازار سرمایه فعالیت کند، به معنی شکست بازار است، افزود: بسیاری از فعالان بازار معتقدند دولت نباید وارد فعالیت‌های اقتصادی شود؛ زیرا اگر واردشود عرصه برای بخش خصوصی تنگ و خروج دولت از آن صنعت نیز به سختی انجام خواهد شد. بنابراین بعد از ابلاغ سیاست‌های اصل 44 و ورود بخش خصوصی تمام اراده و توان کشور بر قدرتمندکردن این بخش است.


فرشباف ماهریان،رییس کل بیمه مرکزی


معاون وزارت اقتصاد بیان کرد: خصوصی شدن بیمه‌ها باعث بروز رقابت و حضور منافع اقتصادی در کنار منافع اجتماعی این شرکت‌ها نسبت به قبل از خصوصی‌‌‌‌‌‌‌سازی می‌شود.
ابوالحسنی درباره تاثیر منافع اقتصادی در فعالیت‌های شرکت‌های بیمه‌ای گفت: خودداری از هزینه‌های غیرضروری، حرکت به سمت تاثیرگذاری حداکثری و جلوگیری از هزینه‌های احتمالی، ایجاد تنوع محصول برای رقابت بیشتر، انجام فعالیت‌های متفاوت پرنسل این شرکت‌ها پس از خصوصی‌سازی و تغییر نظارت‌ها و ساختارشکنی پس از واگذاری، پنج تاثیر و ویژگی اقتصادی شرکت‌های بیمه پس از خصوصی‌سازی است.
به گفته وی، پس از واگذاری بیمه‌ها دو نوع نظارت بر روی آنها اعمال می‌شود؛ یکی نظارت مالکان و دیگری نظارت بیمه مرکزی است.


کرد زنگنه،رییس سازمان خصوصی‌سازی


معاون بیمه و بانک وزارت اقتصاد گفت: سه توصیه‌ای که به صنعت بانک و بیمه می‌شود این است که اول جهانی فکر کنند، داخلی عمل کنند و خود را به سمت فعالیت‌های جدید سوق دهند، دوم بخش IT یک بخش سودآور در بیمه‌ها و بانک‌ها است؛ بنابراین باید به این بخش توجه خاصی شود و سوم اینکه یکی دیگر از بخش‌های سودآور بیمه‌ها، حضور فعال بیمه‌های اتکایی است که امیدواریم با ورود بخش خصوصی به این صنعت این قسمت نیز رونق بیشتری پیدا کند.
شفافیت و توانگری لازم
فرشباف ماهریان، رییس کل بیمه مرکزی ایران با تاکید بر اینکه شرکت‌های بیمه‌ای از شفافیت و توانگری لازم برخوردارند و اطمینان لازم را برای خرید سهام این شرکت‌ها می‌دهیم، گفت: ورود شرکت‌های بیمه‌ای در بورس بر ایجاد فضای رقابتی و تسهیل کارکردهای رقابتی در بازار بیمه‌ای کشور کمک بسیاری می‌کند.


ابوالحسنی،معاون وزیر اقتصاد


وی با اشاره بازار گسترده برای صنعت بیمه و افزایش پوشش‌های بیمه در کشور گفت: بیمه مرکزی به عنوان متولی شرکت‌های بیمه‌ای، اطمینان لازم را به خریداران در خصوص شفافیت و توانگری مالی شرکت‌های بیمه‌ای می‌دهد.
رییس کل بیمه مرکزی در ادامه تخصص و دانش حرفه‌ای شرکت‌های بیمه ای را مورد تاکید قرار داد.
فرشباف همچنین به اصلاح نظام تعرفه در بازار بیمه‌ای کشور اشاره و بر کنترل نظارتی شرکت‌های بیمه‌ای تاکید کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: تمایل نداریم قیمت سهام شرکت‌های بیمه‌ای از اندازه پیش‌بینی شده بالاتر رود.
فرشباف گفت: امیدواریم سهام شرکت بیمه آسیا نیز در ثانیه‌های اول به فروش برسد و در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
افزایش سهم بخش خصوصی
علیپوریزدی مدیرعامل بیمه آسیا نیز گفت: در پی واگذاری شرکت بیمه آسیا، سهم بخش خصوصی از بازار بیمه‌ای کشور به بیش از 50 درصد افزایش پیدا می‌کند.
او در مراسم معارفه شرکت متبوعش قبل از عرضه در بورس اظهار داشت: شرکت بیمه آسیا در مسیر خصوصی شدن سعی دارد با توانمندسازی، ظرفیت و جایگاه فاخری در صنعت بیمه پیدا کند.
وی افزود: صنعت بیمه برای بازار سرمایه ناشناخته بود و این عدم آشنایی باعث شد روی ابهام‌زدایی توقف بیشتری صورت گیرد.
مدیر عامل شرکت بیمه آسیا به تاسیس ۱۵ شرکت بیمه‌ای خصوصی در کشور و سهم ۲۵ درصدی این بخش در بازار صنعت بیمه اشاره کرد.
وی گفت: واگذاری سه شرکت بیمه‌ای دولتی به بخش خصوصی، نقطه عطفی در خصوصی‌سازی به شمار می‌آید.
مدیرعامل بیمه آسیا گفت: بیمه آسیا همواره به عنوان دومین شرکت بزرگ بیمه کشور مطرح بوده است و در سال مالی ۸۷ توانست با فروش بیش از ۵ میلیون بیمه‌نامه ضمن حفظ سهم خود در بازار موفق به دستیابی نرخ رشدی معادل ۵۶/۱۴ درصد در مقایسه با سال مالی قبل از آن شود.
حق بیمه تولیدی بیمه آسیا در سال مالی 87 مبلغ 5 هزار و 894 میلیارد ریال بود که سهم رشته درمان، بدنه و مسوولیت در مقایسه با سال قبل، از رشد بالاتری برخوردارند. بیمه آسیا در سال 87 بابت 435 هزار و 924 فقره پرونده، مبلغ 4 هزار و 243 میلیارد ریال خسارت پرداخت کرده است.
بیمه آسیا در سال مالی ۸۷ توانست سهم خسارات پرداختی شخص ثالث در پرتفوی خود را ۴۰/۲ درصد کاهش دهد.
علیپور یزدی اظهار داشت: توجه به مدیریت ریسک و انتخاب مناسب آن و تعیین حق بیمه حرفه‌ای در بیمه آسیا، ضمن جلب رضایت مشتریان موجب رشد تنها 5/5 درصد خسارت در مقابل افزایش 9 درصدی تولید حق بیمه شد.
علیپور با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد بازار در انحصار بیمه شخص ثالث است و ۵۹ درصد حق بیمه تولیدی بیمه آسیا نیز مربوط به این رشته بیمه‌ای است، ادامه داد: بیمه آسیا در سال ۸۷ توانست با اعمال اصلاحات لازم در ساختار پرتفوی بیمه‌ای، شبکه نمایندگی و برخورد متناسب و منطقی با بیمه‌گذاران پرخطر، ضریب فزاینده خسارت را که به عنوان عاملی برون‌زا برای شرکت بود کنترل نماید.
مدیرعامل بیمه آسیا درخصوص سهم این شرکت از حق بیمه تولیدی در بازار خصوصی پیش‌بینی کرد: با توجه به ادامه اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 و سهم 50 درصدی بیمه‌های خصوصی، شرکت بیمه آسیا به عنوان بزرگ‌ترین بیمه خصوصی است که در تحقق آرمان‌ها و اهداف صنعت بیمه و کسب حداکثر رضایت بیمه‌گذاران دارای نقش راهبردی خواهد بود.
علیپور افزود: توانگری مالی، پیش‌فرض توانمندی در رقابت، پذیرش ریسک‌های بزرگ بیمه‌ای و موفقیت در بازار است و ذخایر فنی عنصر اساسی توانگری مالی است. او ادامه داد: بیمه آسیا با در اختیار داشتن سهم ۲۸ درصدی از مجموع ذخایر فنی بخش خصوصی صنعت بیمه از بهترین توانمندی در ایفای تعهدات و منابع قابل سرمایه‌گذاری و ظرفیت پذیرش ریسک‌های بزرگ برخوردار خواهد بود.
وی شعب بیمه آسیا را تا پایان شهریور امسال 81 شعبه عنوان کرد و گفت: این شرکت دارای 80 نماینده حقوقی و 1445 نماینده حقیقی در سراسر کشور است.به گفته وی، استقرار نرم‌افزار جامع بیمه‌ای، مالی اداری و اتوماسیون، ایجاد زیرساخت‌های مخابراتی و ارتباطی کشور و ایجاد بانک اطلاعات متمرکز از برنامه‌های محقق شده بیمه آسیا در بخش فناوری اطلاعات است.
علی‌پور تعداد نیروی انسانی بیمه آسیا را ۲ هزار و ۷۴۸ نفر اعلام کرد و گفت: بیمه آسیا با توسعه انسانی خود به عنوان ارزشمندترین سرمایه، در راستای شناسایی و تامین نیازهای جدید بیمه‌ای و سرمایه‌گذاری که منجر به تحصیل درآمد بیشتر و افزایش سود سهامداران می‌شود، برای تامین رضایت تمامی ذی‌نفعان تلاش کرده و با افزایش سهم بازار و بهبود مستمر ترکیب سبد عرضه محصولات بیمه‌ای، حضوری موثر در بازار داخلی و عرصه جهانی خواهد داشت.