انتشار 5 میلیارد یورو اوراق قرضه مشارکت ارزی

عکس: حمید جانی پور

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان، مشارکت بانک توسعه اسلامی را درباره اوراق قرضه مشارکت بین‌المللی اسلامی خواستار شد و اعلام کرد: میزان انتشار اوراق قرضه مشارکت ارزی (صکوک) ایران در سال آینده به ۵ میلیارد یورو افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدشمس‌الدین حسینی در دیدار با معاون مالی بانک توسعه اسلامی و مدیر عامل شرکت اسلامی توسعه بخش ‌خصوصی وابسته به بانک توسعه اسلامی (ICD) گفت: ایران مصمم است اوراق قرضه مشارکت ارزی (صکوک) را به میزان ۵/۲ میلیارد یورو منتشر کند که پیش‌بینی می‌شود در سال آینده به ۵ میلیارد یورو برسد و بانک توسعه اسلامی می‌تواند ضمن خرید این اوراق، آنها را در بازارهای بین‌المللی عرضه کند، ضمن اینکه دولت ایران سود آنها را نیز ضمانت می‌کند.

به گفته وی، ایران از معدود کشورهایی است که دارای بانکداری اسلامی و آماده است از فعالیت‌های متنوع بانک توسعه اسلامی در جهت افزایش همکاری‌های فیمابین کشورهای اسلامی حمایت کند.

وی در ادامه یادآور شد: وزارت امور اقتصادی و دارایی به صورت اعم و سازمان سرمایه‌گذاری به صورت اخص درصدد است، بخش‌خصوصی کشورمان را با خدمات بیشتر بانک توسعه اسلامی آشنا سازد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان با بیان اینکه قانون حمایت از توسعه ابزارهای مالی در مجلس تصویب شده است و ابزارهای مالی اسلامی در دستور کار دولت قرار دارد، گفت: ایران آماده است سرمایه خود را به عنوان یکی از سهامداران مهم بانک توسعه اسلامی افزایش دهد.

معاون مالی بانک توسعه اسلامی نیز ضمن استقبال از پیشنهادات مطروحه وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: دلیل حضور ما در ایران دریافت پیشنهادهای مقام عالی وزارت امور اقتصادی و دارایی برای توسعه همکاری‌های بانک توسعه اسلامی با ایران است.

«عبدالله عزیز الحنای» یادآور شد: با توجه به یادداشت تفاهم‌های همکاری که با ایران امضا شده است، بانک توسعه اسلامی از افزایش سرمایه در این بانک استقبال می‌کند.

وی با تشریح فعالیت‌های موسسات زیرمجموعه بانک توسعه اسلامی یادآور شد: بانک توسعه اسلامی به منظور افزایش سرمایه‌گذاری در امر صادرات، تضمین سرمایه‌گذاری و توسعه بخش‌خصوصی کشورهای عضو، موسسات مکمل خوبی را تاسیس کرده است.

معاون مالی بانک توسعه اسلامی، پیشرفت‌های بخش‌های تولیدی کشور را ستودنی دانست و افزود: یقین دارم شرکت‌های تولیدی کشور پس از تلاش‌های گسترده جایگاه خود را در بازارهای کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی باز خواهند کرد.

به گفته الحنای، صنعت ایران نیازمند توسعه و پیشرفت است تا بتواند در بازار‌های جهانی محصولات تولیدی خود را عرضه کند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران امروز به عنوان یکی از اعضای فعال بانک توسعه اسلامی است، خاطرنشان کرد: بانک توسعه اسلامی در چارچوب‌های مقرر موظف است نسبت به ارائه دستاوردهای خود به شرکت‌های بزرگ صنعتی و تولیدی در ایران اقدام کند تا در آینده شاهد پیشرفت‌های صنعتی و خودرویی این کشور همانند کشورهای دیگر باشیم.