پرداخت خسارت یک میلیون و 350هزار تومانی بدون کروکی از بهمن ماه

مدیر عامل بیمه ایران در خصوص پرداخت خسارت بدون کروکی گفت: این شرکت آمادگی لازم جهت پرداخت خسارت تا سقف یک‌میلیون و ۳۴۰‌هزار تومان را در سال جاری دارد و تا قبل از ۲۲ بهمن این برنامه را اجرایی خواهد کرد. جواد سهامیان مقدم در گفت‌وگو با باشگاه خبری «توانا» در مورد ماده ۱۸قانون بیمه شخص ثالث گفت: این قانون مصوب مجلس است و لازم‌الاجرا است و شرکت‌های بیمه هم مکلف هستند که آن را اجرایی کنند و بیمه ایران هم آمادگی اجرای این مصوبه را دارد، ولی به لحاظ همراهی با صنعت بیمه، از این کار خودداری می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شما آمادگی خود را به بیمه مرکزی اعلام کرده‌اید، خاطرنشان کرد: نیاز به مکاتبه با بیمه مرکزی نیست، چون این مساله قانون است.

سهامیان مقدم قول داد تا قبل از ۲۲بهمن این قانون را به طور کامل اجرا کند و شعب این شرکت تا سقف یک میلیون و ۳۴۰‌هزار تومان با توافق طرفین بدون کروکی خسارت پرداخت کنند.

مدیر عامل بیمه ایران با اشاره به ده فرمان رییس‌جمهور در خصوص صنعت بیمه یادآور شد: یکی از موضوعاتی که رییس‌جمهور در مورد بیمه‌ها عنوان کرده است، بحث خدمات‌رسانی سریع و آسان به بیمه‌گذاران است که اجرای این قانون در جهت تحقق این امر خواهد بود.

این مقام مسوول عدم اجرای این قانون به خاطر عدم توانایی مالی شرکت‌های بیمه را منتفی دانست و تصریح کرد: شرکت‌های بیمه به لحاظ اجرا و مدیریت این قانون را اجرا نمی‌کنند.

به گفته سهامیان مقدم، این ایراد به شرکت‌های بیمه می‌رود و برای ضابطین قانون و قانون‌گذاران جای سوال دارد. وی در پاسخ به این سوال که آیا در شورای عالی بیمه هیچ‌گونه بحثی در این زمینه شده است، خاطر نشان کرد: در شورای عالی بیمه هیچ‌گونه بحثی در مورد پرداخت‌های بدون کروکی نشده است.

مدیر عامل بیمه ایران با اشاره به اینکه صنعت بیمه همیشه به دنبال جلب نظر مقامات بوده است و این یک فرصت است، تصریح کرد: رییس‌جمهور در این برهه از زمان نگاه ویژه به صنعت بیمه دارد و این فرصتی برای رشد و توسعه صنعت بیمه است. سهامیان مقدم در مورد آزادسازی تعرفه‌ها بیان کرد: تعرفه‌های گذشته جوابگوی آینده نیست، آزاد‌سازی نرخ‌ها ضروری است به خصوص رقابت در خدمات‌دهی ضروری است. وی در خصوص ابزار و الزامات آزادسازی تعرفه‌ها تصریح کرد: وجود ارزیاب ریسک و اخذ حق متناسب با ریسک شرکت‌ بیمه از جمله الزامات آزادسازی تعرفه‌هاست که شرکت‌های بیمه باید مورد توجه قرار دهند. به گزارش فارس، برخی شرکت‌های بیمه با نرخ‌شکنی و کاهش قابل توجه حق بیمه‌ها موجب سردرگمی مردم نسبت به حق بیمه‌ها شده‌اند، موضوعی که سهامیان مقدم از آن گله می‌کند و معتقد است اگر این نرخ‌ها با کارشناسی و ارزیابی ریسک محاسبه نشده باشد موجب عدم پاسخگویی شرکت‌های بیمه به تعهدات و کاهش اطمینان مردم به صنعت بیمه خواهد شد.

آزادسازی تعرفه بیمه بدنه زود است

مدیر عامل بیمه بدنه با اشاره به ضریب خسارت ۹۰‌درصدی بیمه بدنه اتومبیل خاطرنشان کرد: با توجه به بالا بودن ضریب خسارت این رشته بیمه‌ای، آزادسازی تعرفه آن در حال حاضر زود است.

براساس گزارش سالانه بیمه مرکزی ضریب خسارت این رشته ۶۵‌درصد است که با احتساب ۱۰‌درصد کارمزد، ۵‌درصد هزینه صدور و ۱۰ تا ۱۲‌درصد هزینه‏های اداری شرکت‏های بیمه، ۹۵‌درصد می‏شود.

امکان تغییر ترکیب شورای عالی بیمه در کوتاه‌مدت وجود دارد

سهامیان مقدم در خصوص گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس و ایرادات این مرکز نسبت به قانون تاسیس بیمه مرکزی و ترکیب شورای عالی بیمه گفت: اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر می‌توانند بدون حق رای در جلسه حضور داشته باشند تا روند اجرای قانون جدید طی شود. براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس به جای یک شرکت‌ بیمه خصوصی، سه شرکت بیمه خصوصی باید عضو شورای عالی بیمه باشند.