نظام بانکی در شهریور ماه گذشته بالغ بر ۸‌میلیارد و ۵۱‌میلیون و ۹۰۵‌هزار و ۵۰۰ ریال جریمه بابت هشت‌میلیون و ۲۹۲‌هزار و ۸۶۰ تراکنش نامومق خود جریمه پرداخت کرد. به عبارت دیگر در شهریور ماه گذشته نظام بانکی برای هر تراکنش ناموفق خود ۹۷۱ ریال جریمه شده است. به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد خودپردازهای نظام بانکی در شهریور ماه گذشته در مجموع حدود ۹۶‌میلیون و ۸۷‌هزار تراکنش انجام داده‌اند که از این تعداد به میزان ۶/۹۰درصد معادل ۸۷‌میلیون و ۷۸۹‌هزارو ۱۴۰ تراکنش موفق بوده و ۸‌میلیون و ۲۹۲‌هزار و ۸۶۰ تراکنش معادل ۴/۹درصد هم ناموفق انجام شده است. مقایسه نشان می‌دهد تراکنش‌های ناموفق از نظر تعداد در شهریور ماه ۳/۰ نسبت به مرداد ماه افزایش یافته است. اما در کل میزان جریمه‌ها حدود ۵/۲درصد کاهش یافته است. سیستم بانکی در مرداد ماه گذشته بالغ بر هشت‌میلیارد و ۲۵۵‌میلیون و ۵۹۷‌هزار ریال بابت تراکنش‌های ناموفق خود جریمه پرداخت کرد. همچنین بالغ بر ۸۹‌میلیون و ۹۶‌هزار تراکنش انجام داد که از این میزان ۸۰‌میلیون و ۹۵۲‌هزار و ۳۵۴ تراکنش معادل ۹/۹۰درصد کل تراکنش‌ها موفق انجام شده و ۸‌میلیون و ۱۴۳‌هزارو ۳۵۴ تراکنش معادل ۱/۹درصد تراکنش‌ها نیز با موفقیت همراه نبوده است. در تیرماه میزان تراکنش‌های ناموفق ۵/۷درصد بود که این میزان در مرداد ماه ۶/۱درصد افزایش یافته و به ۱/۹درصد رسیده بود.

رتبه بانک‌ها

بنابراین گزارش نسبت تراکنش ناموفق به کل تراکنش‌ها به ترتیب در بانک اقتصادنوین ۹/۵درصد، پارسیان ۵درصد، پاسارگاد ۴/۴درصد، پست‌بانک ۴/۱۳درصد، تجارت ۹/۹درصد، توسعه صادرات صفر‌درصد، رفاه ۱۷‌درصد، سامان ۸/۴‌درصد، سپه ۶/۷‌درصد، سرمایه ۸/۱۵‌درصد، صادرات ۳/۶‌درصد، صنعت و معدن یک‌‌درصد، کارآفرین ۲/۲درصد، کشاورزی ۸/۱‌درصد، مسکن صفردرصد، ملی ۳/۶درصد، سینا ۶/۳درصد و موسسه اعتباری توسعه نیز ۴/۱‌درصد تراکنش ناموفق داشته‌اند. مالی و اعتباری شهر و قرض‌الحسنه مهر که به تازگی به شتاب پیوسته‌اند نیز تراکنش‌های موفق و ناموفق داشته‌اند که به دلیل تازه فعال شدن تعداد تراکنش ناموفق زیاد دارند.نسبت‌های بالا نشان می‌دهند بیشترین نسبت تراکنش ناموفق را بانک رفاه، پست بانک و بانک تجارت داشته‌اند.

۷درصد بهبود عملکرد بانک ملی

به لحاظ تعداد بانک ملی همچنان به دلیل تعداد تراکنش ناموفق به میزان ۶/۳‌میلیون از ۲۹‌میلیون تراکنش و مبلغ جریمه به میزان ۴‌میلیارد ریال رتبه اول را دارد. اما از سوی دیگر تراکنش‌های ناموفق این بانک در شهریور ماه نسبت به مرداد ماه با ۷‌درصد کاهش از ۶/۱۴ به ۳/۶درصد تنزل کرده که با توجه به اینکه ۳۰‌درصد کل تراکنش‌های نظام بانکی از طریق خودپردازهای بانک ملی انجام شده عملکرد مناسبی محسوب می‌شود. به گفته کارشناسان، افزایش تعداد تراکنش‌های ناموفق با افزایش تعداد کل تراکنش‌ها نسبتی تصاعدی دارد.

بنابراین گزارش در مرداد ماه نسبت تراکنش‌های ناموفق به مجموع تراکنش‌ها به ترتیب زیر بود:بانک اقتصاد نوین ۶‌درصد، پارسیان ۴/۴درصد، پاسارگاد ۲/۳‌درصد، پست بانک ۶/۲۰درصد، تجارت ۷/۸درصد، توسعه صادرات ۳‌درصد، رفاه ۱۰‌درصد، سامان ۶/۶‌درصد، سپه ۲/۶‌درصد، سرمایه ۱/۵‌درصد، صادرات ۸‌درصد، صنعت و معدن ۵/۳درصد، کارآفرین ۵/۱‌درصد، کشاورزی ۸/۴درصد، مسکن ۴/۳‌درصد، ملی ۶/۱۴‌درصد، سینا ۲/۵‌درصد و موسسه اعتباری توسعه نیز ۲/۳درصد تراکنش ناموفق داشته‌اند. در مرداد ماه رتبه اول به پست بانک با ۲۰‌درصد تراکنش ناموفق اختصاص دارد. کارآفرین با ۵/۱‌درصد کمترین تراکنش ناموفق را داشته است.