مدیرعامل شرکت لیزینگ پارسیان:
قیمت تمامشده پول برای لیزینگها ۲۱درصد است
قیمت تمامشده منابعی که در اختیار شرکتهای لیزینگ قرار میگیرد، ۲۱درصد است. این گفته فرهاد حنیفی، مدیرعامل لیزینگ پارسیان و رییس هیاتمدیره کانون شرکتهای لیزینگ است که در چند سال اخیر به انحای مختلف از سوی مسوولین لیزینگی اعلام میشود.
فاطمه بهادری
قیمت تمامشده منابعی که در اختیار شرکتهای لیزینگ قرار میگیرد، ۲۱درصد است. این گفته فرهاد حنیفی، مدیرعامل لیزینگ پارسیان و رییس هیاتمدیره کانون شرکتهای لیزینگ است که در چند سال اخیر به انحای مختلف از سوی مسوولین لیزینگی اعلام میشود.
بانک مرکزی به عنوان متولی و ناظر بر صنعت لیزینگ نرخ سود شرکتهای لیزینگی را در سال ۸۵، ۱۷درصد اعلام کرده که با توجه به کاهش فعالیت این شرکتها و بهرغم کاهش نرخ سود در بانکهای دولتی و خصوصی، نرخ ۱۷درصد برای سالهای بعدی نیز ثابت ماند.
گرچه نرخ ۱۷درصد در سه سال گذشته ثابت مانده است، اما شرکتهای لیزینگی از این نرخ ناراضیاند و میگویند منابعی که بانکها در اختیارشان قرار میدهند به صورت مشارکتی با نرخ سود بالاست. مدیرعامل لیزینگ پارسیان این نرخ را بالای ۲۰درصد اعلام کرد که موجب شده برای رعایت مقررات بانک مرکزی و نرخ سود ۱۷درصد این شرکت از منابع داخلی استفاده کند. بنابراین به گفته حنیفی دو عامل قیمت تمامشده منابع و تامین منابع مالی از عمده محدودیتهای لیزینگها است. وی با بیان این که قیمت تمامشده منابع شرکت لیزینگ پارسیان ۲۴درصد است، تصریح کرد: به خاطر بالا بودن قیمت تمام شده، شرکت لیزینگ پارسیان با تولیدکنندگانی قرار دارد که بتوانند مابهالتفاوت قیمت تمام شده با نرخ ۱۷درصد را بپردازند.
به گفته وی، در چند سال گذشته که شورای پول و اعتبار نرخ ۱۷درصد را در نظر گرفته شرکتهای لیزینگ دچار رکود شدند. وی در عین حال تصریح کرد که بهترین تصمیم برای بانک مرکزی رقابتی کردن نرخ سود لیزینگ است.
این اعتقاد حنیفی چندی پیش از سوی بهمنی، رییس کل بانک مرکزی نیز اعلام شده بود که باعث ایجاد برخی شبهات در شرکتها مبنی بر آزادسازی نرخ سود لیزینگها شد. پس از آن بانک مرکزی در بخشنامه جدیدی نرخ سود را ۱۷درصد ابلاغ کرد. حنیفی که رییس هیاتمدیره کانون شرکتهای لیزینگ نیز است، در تایید نقش لیزینگ در کشور اعلام کرد که با احتساب تولید ناخالص داخلی که حدود ۲۵۰میلیارد دلار است و حجم فعالیت یکمیلیارد دلاری این شرکتها، ضریب نفوذ لیزینگ در کشور ۴/۰درصد است. در حالی که این ضریب به طور میانگین در کشورهای دیگر ۲و در برخی ۵درصد است.
به گفته رییس هیاتمدیره کانون شرکتهای لیزینگ ایران، صنعت لیزینگ در رشد و توسعه اقتصادی کشورها به صورت موثر تاثیرگذار است.
وی در ادامه با تاکید بر این که با فعالیت لیزینگها در حوزههایی مانند خودروسازی، صنعتی، کشتیسازی، پزشکی و غیره برای مردم بسترهای اشتغال به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد میشود، گفت: صنعت لیزینگ برای تولیدکنندهها و مشتریان و فروشندگان به صورت متقابل مزایایی به وجود میآورند.
حنیفی افزود: صنعت لیزینگ بهترین و مؤثرترین گزینه برای برقراری پل ارتباطی بین اقتصاد واقعی و اقتصاد مالی خواهد بود.
وی با بیان این که لیزینگ با پرداخت تسهیلات به اقتصاد مالی کمک میکند، گفت: این صنعت همچنین از طریق یاری رساندن به تولیدکنندگان میتواند به اقتصاد واقعی نیز کمک کنند.وی با اشاره به برگزاری مراسم تقدیر و تشکر از مشتریان خوشحساب این شرکت در هفته آینده اظهار داشت: در حال حاضر شرکت لیزینگ پارسیان تعداد ۷۸هزار فقره قرارداد با مشتریان حقیقی و حقوقی دارد که از این تعداد یکهزار و ۵۵۶ فقره قرارداد به مشتریانی تعلق دارد که حتی یک قسط معوقه هم ندارند.
وی افزود: این آمار متعلق به تمام حوزههای شرکت یعنی مسکن و جعاله، راهسازی، پزشکی، سواری، خودروهای سنگین، صنعتی، شناور و کشتیسازی است.
به گفته مدیرعامل شرکت لیزینگ پارسیان مسکن و جعاله از جمله حوزههایی است که بیشترین مشتری خوشحساب را دارا است. رییس کانون شرکتهای لیزینگ ایران، در ادامه تصریح کرد: یک سوم مشتریان خوشحساب مذکور در واقع افرادی هستند که در سالهای قبل در این شرکت سهامدار بودهاند و در هفته آینده براساس این قدمت به صورت حضوری در جلسه شرکت و جوایز خود را دریافت خواهند کرد.
حنیفی در خصوص جوایز اعطایی به مشتریان خوشحساب این شرکت، تصریح کرد: این جوایز در واقع یک دستگاه سمند الایکس، ۱۰ دستگاه لپتاپ، ۵۰ سکه تمام بهار آزادی، ۵کمک هزینه سفر به سوریه، ۱۰ کمک هزینه سفر به مشهد مقدس است که در مرحله اول به مشتریان خوشحساب پرداخت خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اعطای جوایز مشتریان تنها مختص به این مرحله نیست و در مراحل بعدی در فواصل زمانی مختلف ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت لیزینگ پارسیان با اشاره به این که برگشت منابع جهت تکمیل چرخه منابع برای بهروزرسانی فعالیتهای شرکتهای لیزینگ بسیار مهم است، گفت: شرکت لیزینگ پارسیان در شش ماه اول امسال ۵۰میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده که این آمار در سال ۸۷، به میزان ۱۰۸میلیارد تومان و در مجموع هشت سال فعالیت این شرکت یکمیلیارد و ۷۵۰میلیارد تومان است.
وی در ادامه با بیان این که بیش از ۹۰درصد تسهیلات مذکور به خودروهای کار پرداخت شده است، یادآور شد: مابقی تسهیلات به تجهیزات، خودروهای سواری و سایر حوزهها تعلق گرفته است.
مدیرعامل شرکت لیزینگ پارسیان در خصوص تسهیلات پرداختی این شرکت در قالب مسکن و جعاله، اظهار داشت: این تسهیلات در واقع به واحدهای تجاری همچون شعبه خریداری شده توسط شرکت تعلق گرفت و به برخی از مشتریان متقاضی پرداخت شد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به محدودیت لیزینگ خرید واحدهای مسکونی، واحدهای تجاری لیزینگ نمیشوند، افزود: ریسک سرقفلی بالاتر از خودروهای سواری است.
مطالبات معوق ۷درصدی
حنیفی در خصوص وضعیت مطالبات معوق شرکت لیزینگ پارسیان، گفت: بخش مسکن و جعاله حدود ۸درصد مطالبات معوق را به خود اختصاص دادند که این رقم در واقع اقساط معوق نسبت به سررسید شده است. وی اضافه کرد: در بخش سواری حدود ۵/۹درصد، سنگین حدود ۱۳درصد، پزشکی با کنار گذاشتن قراردادهای بزرگ حدود ۱۸درصد، مطالبات معوق حساب شده است. به گفته رییس هیاتمدیره کانون شرکتهای لیزینگ در مجموع نسبت به کل تسهیلات پرداختی لیزینگ پارسیان حدود ۷درصد مطالبات معوق دارد.
وی در ادامه در خصوص میزان تسهیلات پرداختی، گفت: شرکت لیزینگ پارسیان حداکثر تا ۷۰درصد قیمت خودرو و حداقل تا ۵۰درصد را به متقاضیان در قالب تسهیلات میپردازد.
مدیرعامل شرکتهای لیزینگ پارسیان با بیان این که سرعت رشد لیزینگ در کشورهای اسلامی بسیار بیشتر از سایر کشورها است، خاطرنشان کرد: در جوامع غربی بانکداری فقط به مبادله پول معطوف میشود، ولی در بانکداری اسلامی منابع باید در سمت و سوی رونق اقتصادی حرکت کنند.
وی تصریح کرد: به این دلیل که لیزینگ با دارایی واقعی در تماس است، مرتبطترین شکل قرارداد در بانکداری اسلامی به حساب میآید.
به گفته حنیفی، بانکها در کشورهای اسلامی لیزینگ را مانند سایر ابزارهای بانکداری در مبادلات اقتصادی به کار میگیرند.
وی در ادامه با اشاره به این که شرکت لیزینگ پارسیان با برخی شرکتهای خودروسازی قرارداد بسته است، گفت: در
حال حاضر این شرکت در بخش خودروهای سنگین با شرکتهای ایرانخودرودیزل و در مورد خودروهای سواری گرانقیمت با ایرتویا و پرشیا قرارداد دارد و تا پایان این قراردادها هیچ برنامه دیگری برای پرداخت تسهیلات نخواهد داشت.
حنیفی خاطرنشان کرد: در سال جاری مهمترین برنامه شرکت لیزینگ پارسیان اجرای تعهدات قبلی با شرکتهای مختلف است. مدیرعامل شرکت لیزینگ پارسیان با بیان این که این شرکت یک سوم صنعت لیزینگ را از جهت حجم فعالیت به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: سرمایه اولیه لیزینگ پارسیان ۵/۵۹میلیارد تومان بود که با وجود سهم حقوق صاحبان سهام این رقم به ۱۲۰میلیارد تومان رسیده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: حجم کار شرکت لیزینگ پارسیان سه هزارمیلیارد تومان است که با توجه به رکود سالهای اخیر این حجم کاسته شده است.
وی گفت: سهامدار عمده شرکت لیزینگ پارسیان بانک پارسیان بوده که ۶۰درصد سهام این شرکت را داراست. همچنین ۴۰درصد مابقی نیز متعلق به شرکت تجارت الکترونیک است.
ارسال نظر