مانده تسهیلات بانکی در پایان اسفندماه ۱۳۸۷ حدود ۱۸۱‌هزار ‌میلیارد تومان بوده است.

به گزارش ایسنا، در سال ۸۷ رقم مانده سپرده بانکی ۱۷۴‌هزار و ۳۶۰‌میلیارد تومان و سپرده قانونی ۲۲‌هزار و ۵۲۲‌میلیارد تومان بوده است. بر اساس گزارش نماگرهای بانک مرکزی نسبت تسهیلات به سپرده‌های بانکی در سال ۸۴ رقم ۱۱۲‌درصد، در سال ۸۵ رقم ۱۱۳‌درصد، در سال ۸۶ رقم ۱۲۱‌درصد و در سال ۸۷ رقم ۱۱۹‌درصد بوده است.

رقم مانده تسهیلات بانکی در پایان اسفندماه ۱۳۸۷هفت هزار ‌میلیارد تومان بیش از مانده سپرده‌های بانکی و ۳۰‌هزار ‌میلیارد تومان بیش از سپرده‌های بانکی پس از کسر سپرده قانونی نزد بانک مرکزی است. در واقع بانک‌ها حدود ۳۰‌هزار ‌میلیارد تومان بیش از منابع جذب شده (پس از کسر سپرده قانونی) تسهیلات پرداخت کرده‌اند.

برخی کارشناسان بانکی و اقتصادی بر اساس استانداردهای جهانی توصیه می‌کنند میزان تسهیلات باید معادل ۸۰‌درصد سپرده‌های بانکی باشد که بر این اساس رقم ۱۸۱‌هزار ‌میلیارد تومانی مانده تسهیلات بانکی، حدود ۶۰‌هزار ‌میلیارد تومان یعنی نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار بیش از استانداردهای جهانی است.

در این باره محمودرضا خاوری، مدیرعامل بانک ملی ایران می‌گوید: استانداردهای بین‌المللی در این زمینه بیان می‌کند که اگر تا ۷۰‌درصد منابع سپرده یک بانک تسهیلات داده شود در منطقه امن است و اگر این رقم به ۸۰‌درصد رسید مسوولان بانکی باید هوشیار باشند و بیش از آن خطرناک است.

وی ادامه می‌دهد، در سال ۸۷ اگرچه بانک‌های ما بیش از ۱۰۰‌درصد منابع سپرده‌شان تسهیلات دادند، اما به دلیل دارایی‌های زیاد، خطری آنها را تهدید نمی‌کند.