چک پولهای ۱۰۰هزار تومانی در خودپردازها
مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی از پرداخت چک پولهای ۱۰۰هزار تومانی از طریق خودپردازهای نظام بانکی خبرداد و به بانکها توصیه کرد که از خودپردازهای تولید داخل استفاده کنند.
مهران شریفی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، با بیان اینکه برنامهای برای افزایش میزان کارمزدهای شبکه شتاب در دستور کار نیست، از برنامه اتصال شبکه شتابایران به سیستم الکترونیکی بانکهای کشورهای خاور دور در آیندهای بسیار نزدیک خبرداد و بیان کرد: ایران در بخش خدمات بانکداری الکترونیکی در میان کشورهای در حال توسعه از جایگاه مطلوبی برخوردار است.
مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی با اشاره به تولید دستگاههای خودپرداز توسط برخی شرکتهایایرانی به میزان بسیار محدود و خریداری آنها توسط بانکها، تصریح کرد: با توجه بهاینکه بانک مرکزی از تولیدات داخلی حمایت میکند، به بانکها توصیه میشود که در وهله اول از تولیدات شرکتهای داخلی استفاده نمایند. وی بیان کرد: بانک مرکزی به بانکهای کشور اعلام کرده است که در دستگاههای ATM از چک پولهای۵۰ و ۱۰۰هزار تومانی استفاده کنند که بانکها بیشتر چک پولهای ۵۰هزار تومانی را در دستگاههای خودپرداز قرار دادهاند.
شریفی با بیاناینکه کارمزد تراکنشهای ناموفق بانکی در دستگاههای خودپرداز هر ماه محاسبه و از بانکها اخذ میشود، بر شناسایی علل تراکنشهای ناموفق توسط بانکها و رفع آنها تاکید و تصریح کرد: اخذاین کارمزدها به عنوان جریمه تراکنشهای ناموفق از بانکها باعث کاهش تراکنشهای ناموفق شده است. وی تعداد کارتخوانهای فروشگاهی را ۷۵۰هزار کارت، خودپردازها را ۱۳هزار دستگاه و تعداد کارتها را نیز حدود ۷۲میلیون کارت که اکثرا «دبیت کارت» هستند، اعلام کرد و افزود:این تعداد کارت در پایان سال گذشته ۶۰میلیون بود.
وی با بیاناینکه بانکها متناسب با تعداد کارتهایی که صادر میکنند، ATMهای خود را نیز افزایش میدهند، هزینه صدور هر کارت الکترونیکی را ۲هزار تومان اعلام کرد.
مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی با اشاره به تعداداندک کارتهای اعتباری صادر شده در کشور به دلیل تازگی آن، یکی از سیاستهای اخیر بانک مرکزی در بخش بانکداری الکترونیکی را افزایش صدور کارتهای اعتباری توسط بانکها اعلام کرد.
۶۰۰هزار تومان سقف کارتهای اعتباری
به گفته وی، بانک مرکزی سقف اعلام شده به بانکها برای اعتبار بخشی به کارتهای اعتباری را ۶۰۰هزار تومان اعلام کرد و افزود:این کارتها از طریق پایانههای فروشگاهی قابل استفاده است و با توجه بهاینکه از این طریق به مشتریان بانکی از سوی بانک اعتباری پرداخت میشود، افراد نیز انگیزه برای استفاده از کارت به منظور خرید را پیدا میکنند.
شریفی با بیاناین مطلب که پس از تسویه رقم مذکور توسط مشتری به بانک، بانک مجددا کارت را برای مشتری شارژ میکند، بیان کرد: هم اکنون بانکها باید این کارتها را به مشتریان ارائه کنند که بانک ملی و صادرات دراین کار پیشرو هستند و تا پایان سال نیز در سایر بانکها اجرایی خواهد شد.
شریفی ادامه داد: بانک مرکزی به شرکتهای خصوصی که بخواهند به عنوان پیمانکار در بخش پایانههای فروش خدماتی را به بانکها ارائه دهند، مجوز اعطا میکند، به نحوی که تاکنون به حدود ۳۰شرکت خصوصی این مجوز را اعطا کرده است.
ارسال نظر