آخرین آمار منابع موسسات مالی و اعتباری
پایان آذرماه، آخرین فرصت بانک مرکزی به موسسات مالی و اعتباری برای اخذ مجوز نهایی است. در میان موسسات فوق ۱۲موسسه دارای مجوز تطبیق و تغییر هستند که بانک مرکزی نسبت به احراز شرایط دریافت مجوز نهایی بر آنها نظارت دارد.
فاطمه بهادری
پایان آذرماه، آخرین فرصت بانک مرکزی به موسسات مالی و اعتباری برای اخذ مجوز نهایی است. در میان موسسات فوق ۱۲موسسه دارای مجوز تطبیق و تغییر هستند که بانک مرکزی نسبت به احراز شرایط دریافت مجوز نهایی بر آنها نظارت دارد.
برخی از موسسات فوق که مجوز تطبیق خود را از بانک مرکزی دریافت کردهاند از صندوق قرضالحسنه یا برخی از تعاونی اعتبار به موسسه تغییر ماهیت دادهاند که بیشتر آنها متمایل به تبدیل شدن به بانک هستند. چنانکه در آخرین جلسه شورای پول و اعتبار، موسسه مالی و اعتباری انصار مجوز پذیرهنویسی برای تبدیل شدن به بانک را دریافت کرد. در عین حال برخی دیگر همچون موسسه مالی و اعتباری عسگریه در شرف اخذ مجوز پذیرهنویسی است. بنابراین با توجه به نزدیک شدن به پایان آذرماه و مهلت قانونی اخذ مجوز نهایی از بانک مرکزی که به معنای منطبق شدن با مقررات بانک مرکزی است، ارائه آماری از منابع و معرفی موسسات فوق لازم به نظر میرسد. در پی، گزارشی از عملکرد این موسسات میآید.
موسسه مالی و اعتباری قوامین
موسسه قوامین دارای منابع به میزان سه هزار و ۸۰۰میلیارد تومان تا پایان خردادماه سال گذشته بوده که در پایان شهریور ماه امسال به ۷هزار و۵۰۰میلیارد تومان رسیده است.این موسسه متعلق به بنیاد تعاون ناجا است ومدیر عاملی آن برعهده خطیبی است.
موسسه مالی و اعتباری مهر
موسسه مهر متعلق به بنیاد تعاون بسیج است. منابع این موسسه ۳هزارو ۱۷۰میلیارد تومان و مصارف آن ۲هزارو ۲۸۰میلیارد تومان در پایان خردادماه سال گذشته بوده و مدیریتش برعهده شفیعزاده است. موسسه فوق با ۷۰۰ شعبه دارای بالاترین شعب در بین موسسات و بانکهای غیردولتی است. منابع این موسسه در پایان شهریورماه ۷۵۰۰میلیارد تومان بوده است.
موسسه مالی و اعتباری بتاجا(ایرانیان)
مدیرعامل این موسسه عباسی است. این موسسه نیز متعلق به بنیاد تعاون ارتش است. منابع این موسسه در پایان شهریورماه امسال۵۰۰میلیارد تومان بوده است. این موسسه نیز مجوز پذیرهنویسی خود را از بانک مرکزی دریافت کرده است. این موسسه پیش از این به عنوان صندوق تعاونی بتاجا (بنیاد تعاون ارتش جمهوری اسلامی) و صرفا در قالب سیستم پرداخت طرح حکمت عمل کرده و در تاریخ ۱۵اردیبهشت ماه سال ۸۷ با کسب موافقت اصولی از بانک مرکزی، مجوز تبدیل آن از صندوق به موسسه صادر شده است. به این ترتیب از این پس منابع مالی و اعتباری ارتش به جای واریز در بانک های عامل کشور در این موسسه به کار گرفته خواهد شد. زمان پذیره نویسی سهام این موسسه تا پایان پاییز انجام میشود. با راه اندازی این موسسه، تمام شعب صندوق تعاون بتاجا به شعب این موسسه تبدیل میشوند و تنها صندوق تعاون مسکن حکمت همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد.
موسسه مالی و اعتباری انصار
این موسسه با منابعی در حدود ۲هزارو ۷۰۰میلیارد تومان در پایان خردادماه سال گذشته در پایان شهریور ماه امسال ۵هزار میلیارد تومان منابع داشته است. این موسسه نیز دارای حدود ۶۰۰شعبه است که به تازگی مجوز پذیرهنویسی برای تبدیل شدن به بانک را از بانک مرکزی دریافت کرده است مدیرعامل این موسسه غلامحسن تقی نتاج است.
موسسه مالی و اعتباری شهر
شهرداری تهران طی سالهای گذشته با ایجاد این نهاد مالی و با چشماندازی که بتواند این نهاد را از یک تعاونی اعتباری محدود در درون سازمان به یک بانک معتبر مبدل کند، حمایت خود را از نهاد تازه شکفته تعاونی اعتباری گسترش داد.
تعاونی اعتباری شهر با هدف تامین نیازهای مالی پرسنل شهرداری، حمایت مالی از پروژههای عمرانی و شهری و ارائه انواع خدمات بانکی به آحاد مردم در شهر تهران گسترش پیدا کرد.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۴خردادماه سال گذشته مجوز تبدیل این تعاونی به موسسه مالی و اعتباری را صادر کرد.
موسسه مالی و اعتباری شهر روز دوشنبه
۲۱ بهمن ماه ۸۷ در مراسمی به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است. این موسسه موافقت برای پذیرهنویسی و تبدیل به بانک را از بانک مرکزی دریافت کرده است. مدیرعامل این موسسه درخشنده است و سهامداران آن شهرداریهای کلان شهرها هستند. منابع این موسسه در پایان شهریور ماه امسال به یک هزار میلیارد ریال رسیده است.
موسسه مولی الموحدین
تعاونی اعتباری مولیالموحدین متعلق به بخش خصوصی استان خراسان دارای ۲۰۶شعبه است. این تعاونی اعتباری در پایان خردادماه سال گذشته دارای ۵۶۰میلیارد تومان منابع و ۴۹۸میلیارد تومان مصارف بوده است. تا پایان شهریور ماه امسال میزان منابع این موسسه به ۱۰۵۰میلیارد تومان رسیده است. مدیرعامل این تعاونی اعتبار، صمیمی است.
موسسه کارسازان آینده
کارسازان آینده یکی دیگر از ۱۱ موسسه دارای مجوز اولیه برای تطبیق با مقررات بانک مرکزی است. این تعاونی اعتباری متعلق به بخش خصوصی و دارای ۱۰۱ شعبه است. کارسازان آینده با مدیرعاملی بنیجمالی دارای ۴۵۰میلیارد تومان منابع است.
موسسه مالی و اعتباری میزان
سهامدار موسسه میزان بخش خصوصی پرسنل دادگستری استان خراسان است. این موسسه در پایان خردادماه سال گذشته به میزان ۲۷میلیارد تومان منابع جذب کرد و ۲۳میلیارد تومان مصارف داشت. این موسسه تا پایان شهریور ماه امسال ۷۰۰میلیارد تومان منابع داشته است. تعداد شعب این موسسه، ۱۰۵ شعبه است.
موسسه مالی و اعتباری عسگریه
موسسه عسگریه متعلق به بخش خصوصی و مرکز آن در مشهد است. این تعاونی با ۱۲۰ شعبه، ۶۲میلیارد تومان منابع و ۴۷میلیارد تومان مصارف تا پایان خردادماه سال گذشته داشته است. منابع موسسه ۴۵۰میلیارد تومان تا پایان شهریور ماه امسال بوده است. مدیرعامل این تعاونی اعتباری جوادی است.
موسسه مالی و اعتباری ثامنالائمه
موسسه مالی و اعتباری ثامن الائمه در پایان شهریور ماه امسال ۵هزار میلیارد تومان منابع داشته است.این رقم در خرداد ماه سال گذشته ۲هزار و۲۶۰ میلیارد تومان بوده است.
موسسه مالی واعتباری مشیز
موسسه مشیز متعلق به بخش خصوصی استان کرمان است که منابع و مصارفش به ترتیب در پایان خردادماه سال گذشته ۱۲۸میلیارد تومان و ۸۹میلیارد تومان بوده است. این موسسه با۶۵ شعبه تا پایان شهریور ماه امسال ۲۰۰میلیاردتومان منابع داشته است است.
موسسه ریحانهگستر
میزان منابع موسسه مالی و اعتباری ریحانه گستر ۲۰۰میلیارد تومان در پایان شهریورماه امسال بوده است.
ارسال نظر