پیشبینی نرخ تورم ۱۲ درصد برای سال جاری
گروه بازار پول- آخرین رقم نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی به طور میانگین سالانه در پایان مرداد ماه امسال، عدد ۲/۲۰درصد بوده است.
عکس: حمید جانیپور
گروه بازار پول- آخرین رقم نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی به طور میانگین سالانه در پایان مرداد ماه امسال، عدد ۲/۲۰درصد بوده است. این رقم نرخ اصلی و استاندارد برای معرفی نرخ تورم در دنیا است. اگرچه اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه (۲/۱۳درصدی در پایان شهریور ماه) نیز به تازگی مورد توجه بانک مرکزی قرار گرفته است. بدین ترتیب تازهترین گزارش صندوق بینالمللی پول که برگرفته از آمارهای اعلام شده بانک مرکزی ایران است، نشان میدهد که ایران با نرخ تورم ۱۲درصدی در مکان دوم منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، ششم آسیا و بیست و یکم جهان قرار میگیرد.
به گزارش ایسنا، صندوق بینالمللی پول در تازهترین گزارش خود با عنوان «دورنمای اقتصاد جهانی اکتبر ۲۰۰۹» نرخ تورم ایران در سال گذشته را ۴/۲۵درصد اعلام و پیشبینی کرد که این شاخص در سال جاری به ۱۲درصد کاهش یابد.
از این گزارش چنین برمیآید که ایران با تورم ۱۲درصدی در سال جاری مکان بیستویکم کشورهای جهان، مکان ششم کشورهای آسیایی و نیز مکان دوم منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را از آن خود خواهد کرد. با توجه به این پیشبینیها در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا مصر با تورم ۲/۱۶درصدی جایگاه چند سال گذشته ایران را به خود اختصاص داده و در صدر ایستاده است.
در صدر کشورهای جهان جمهوری دموکراتیک کنگو با نرخ تورم ۲/۳۹درصدی قرار دارد و اتیوپی (تورم ۴/۳۶درصدی)، جزاری سیشل (تورم ۴/۳۳درصدی) ونزوئلا (تورم ۵/۲۹درصدی) پس از آن قرار دارند. لازم به ذکر است که در این گزارش اعلام شده که دلار زیمبابوه در اوایل سال ۲۰۰۹ از گردونه خارج شده و نرخ تورم در زیمبابوه بر اساس دلار و معادل ۹درصد محاسبه شده است. در صدر کشورهای آسیایی نیز پاکستان با تورم ۸/۲۰درصدی قرار دارد.
نکته جالب توجه در این گزارش اینکه کمترین میزان تورم در سال جاری برای کشور افغانستان و برابر با منفی ۳/۹درصد ثبت شده، این در حالی است که نرخ تورم این کشور در سال گذشته در زمره بالاترینها و برابر با ۸/۲۶درصد بوده است.
افزایش شاخص بهای تولیدکننده در ایران
شاخص بهای تولیدکننده در چهار ماه اول سالجاری به میزان ۲/۱۰درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش یافت.
به گزارش ایسنا، شاخص بهای تولیدکننده در تیرماه سال ۸۸ به عدد ۸/۱۷۸ رسید که نسبت به ماه قبل ۶/۱درصد و نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۸درصد افزایش داشته است.
این شاخص طی چهار ماه سالجاری، به میزان ۲/۱۰درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش یافت. شاخصهای تولیدکننده در ایران در ۱۲ ماه منتهی به تیرماه ۸۸ نسبت به ۱۲ ماه منتهی به تیرماه سال گذشته، معادل ۱/۱۷درصد افزایش نشان میدهد. افزایش شاخص بهای اقلام و گروههایی نظیر سیبزمینی، مرغ، تخم مرغ، فرش دستباف داخلی، ساخت آهن و فولاد اساسی، محصولات آلومینیومی و همچنین شهریه کلاسهای تقویتی، بهداشتی، اجتماعی و سایر فعالیتهای خدمات عمومی و شخصی بیشترین اثر را در افزایش شاخص بهای تولیدکننده نسبت به ماه قبل داشته است. شاخص گروه کشاورزی، شکار، جنگلداری، ماهیگیری به میزان ۵/۲۳درصد از عدد شاخص ماه مشابه سال گذشته بالاتر بوده است. شاخص گروه صنعت هم در مقایسه با ماه مشابه سال قبل، برابر ۹/۰درصد کاهش و شاخص بهای گروه خدمات برابر ۵/۱۱درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
ارسال نظر