بهمنی اعلام کرد:
پیشنویس قانون جدید بانکداری این هفته در دولت
رییس کل بانک مرکزی از ارائه پیشنویس قانون جدید بانکداری به دولت در هفته جاری خبر داد و گفت: نظرات دانشگاهیان، حقوقدانان، مسوولان و مدیران بانکها در این پیشنویس اعمال شده است.
محمود بهمنی در گفتوگو با خبرگزاری مهر از ارائه پیش نویس قانون بانکداری بدون ربا به دولت طی هفته جاری خبر داد و گفت: پس از آن لایحه قانون عملیات بانکی بدون ربا برای تصویب به مجلس ارائه میشود.
رییس کل بانک مرکزی در بیان دلایل طولانی شدن روند ارائه لایحه به دولت اظهار داشت: دلیل طولانی شدن روند ارائه پیشنویس به دولت این بود که مرور دیگری بر روی آن صورت گرفت تا به صورت کامل و بدون نقص به دولت ارائه شود.
وی با بیان اینکه بر این اساس قانون پولی و بانکی کشور و قانون عملیات بانکی بدون ربا مورد بازنگری قرار گرفته است، افزود: این دو قانون از دو سال پیش در بانک مرکزی در دست بررسی و بازنگری قرار داشت.
بهمنی تصریح کرد: مسوولان بانک مرکزی و سیستم بانکی کشور برای انجام اصلاحات این دو قانون که سالها از تصویب آن میگذرد، از نظریات دانشگاهیان بهره گرفتهاند. وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی برای دریافت نظرات مختلف متخصصین در این خصوص اقداماتی را انجام داد و نظرات افراد و بخشهای مختلف اخذ شد، گفت: تمام این نظرات در قالب طرح جمعآوری شده است.
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه دو قانون مذکور در قالب دو دستورالعمل مورد بازنگری قرار گرفته است، بیان کرد: البته این دو طرح در قالب یک لایحه به مجلس ارسال خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: هر دو قانون پس از سالها توسط گروههای کارشناسی بانک مرکزی با همکاری بخشهای مختلف، نهادهای فقهی، دانشگاهها، حقوقدانان و غیره طی ماهها کار کارشناسی اصلاح شد.
جمعآوری نظرات دانشگاهها، حقوقدانان و مدیران بانکها
رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: هر دو قانون را به منظور نظرخواهی برای دانشگاهها، حقوقدانان، مسوولان و مدیران بانکها ارسال کردیم و پس از جمعآوری نظرات، آنها را به صورت قوانین جامع و کامل آماده کردهایم که برای تصمیمگیری نهایی به هیات دولت ارائه خواهد شد. برهمین اساس، پیشنویس بسیار کاملی در این خصوص تهیه شده است.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود بانکداری اسلامی را بانکداری مشارکتی عنوان و تصریح کرد: بر اساس بانکداری مشارکتی سود و زیان و ریسک تقسیم میشود و همین امر باعث کاهش آسیبپذیری این نوع بانکها در مقابل بحرانهایی نظیر بحران اخیر مالی در جهان که منجر به ورشکستگی ۵۷ بانک در آمریکا در مدت کوتاهی شد، میشود.
بهمنی با اشاره به اینکه یکسری از مسائل در قانون بانکداری بدون ربا وجود دارد که نیازی به تغییر ندارد، افزود: بخشهایی همچون عقود اسلامی، مضاربه، مشارکت، فروش اقساطی، سلف و غیره نیازی به تغییر ندارد. وی ادامه داد: با این وجود یک مقدار تغییرات اصلی متناسب با شرایط روز در لایحه جدید بانکداری بدون ربا نسبت به قانون آن صورت گرفته است، اما تغییرات قانون پولی و بانکی بسیار بیشتر است. رییس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: مباحث حقوقی و فقهی در هر دو قانون در نظر گرفته شده است و از کارشناسان فقهی بانک مرکزی در جلسات مربوطه حضور داشتهاند.
ارسال نظر