مدیرعامل بانک ملی گفت: مجبوریم به دلیل حضور بانک‌های خصوصی و تفکیک بانکداری دولتی از بانکداری خصوصی، قانون اداره امور بانک‌ها را اصلاح کنیم. محمودرضا خاوری در گفت‌وگو با باشگاه خبری «توانا» در خصوص وضعیت بانکداری اسلامی در کشور اظهار داشت: سیستم بانکی در بحث‌های مشارکتی از واقعیات موجود در اقتصاد کشور پیروی و تبیعت می‌کند. وی افزود: بنا به دلیل فوق متناسب با نوسانات اقتصادی جذب سپرده‌ها و پرداخت سود به آنها در نوسان خواهد بود و دریافت سود از تسهیلات گیرندگان نیز متناسب با درآمد آنها تنظیم خواهد شد.

به گفته مدیر‌عامل بانک ملی با اجرای بانکداری اسلامی از طرف ذی‌نفعان سیستم بانکی که عبارتند از: سپرد‌ه‌گذاران و تسهیلات گیرندگان، به هیچ وجه حقی ضایع نمی‌شود. وی ادامه داد: عدم تضییع حق، خود موجب رونق اقتصادی خواهد شد و سایر کشورهای دنیا نیز به دنبال تحقق همین شرایط هستند.

خاوری تاکید کرد: در بانکداری اسلامی هیچ وقت صورت‌های مالی و سود واهی نشان داده نمی‌شود، لذا سیستم بانکی از استحکام خوبی برخوردار است و از امکانات مردم نیز به درستی حفاظت می‌کند.

مدیر عامل بانک ملی با بیان اینکه قانون عملیات بانکی بدون ربا، یکپارچه و صد در صد اسلامی است، تاکید کرد: ایران تنها کشوری است که بانکداری اسلامی را به طور یکپارچه اجرا می‌کند. وی ضمن اشاره به وجود نواقصی در اجرای بانکداری اسلامی در کشور گفت: از لحاظ قانون عملیات بانکی بدون ربا و حرکت به سمت و سوی بانکداری بدون ربا، سیستم بانکی به درستی حرکت کرده است.

خاوری اضافه کرد: اصلاح بستر‌های قانونی که سیستم بانکی کشور را به هدف اصلی بانکداری اسلامی برساند، برای رسیدن به هدف مذکور در دستور کار است.

وی افزود: در حال حاضر مجبوریم به دلیل حضور بانک‌های خصوصی و تفکیک بانکداری دولتی از بانکداری خصوصی، قانون اداره امور بانک‌ها را اصلاح کنیم.

به گفته مدیرعامل بانک ملی، با طرح فوق باید سرمایه بانک‌ها افزایش پیدا کند و کانون صنفی بانک‌ها برای حرکت به سمت و سوی دفاع از حقوق سپرده‌گذاران و سهامداران تشکیل شود.