گروه بازار پول - در تاریخ اول شهریورماه جاری، مطلبی به نقل از پایگاه خبری بانکداری الکترونیک منتشر شد که طی آن، این پایگاه خبری با انتقاد از اطلاع‌رسانی ناقص بانک مرکزی متذکر شده بود که ادارات مربوطه بانکداری الکترونیکی این بانک،‌ با وجود تلاش‌های مسوولان و کارکنان آنها عملا نیازهای متقاضیان اطلاعات مربوط به بانکداری الکترونیکی را برآورده نمی‌کنند. در گزارش این پایگاه آورده شده بود که بررسی هر یک از سه بخش بانکداری الکترونیکی روی درگاه اینترنتی بانک نشانگر آن است که یا از فقر اطلاعات رنج می‌برند یا دیر و بدون نظم خاص به روز می‌شوند.در بخش نظام‌های پرداخت علاوه بر اینکه داده‌ها با تاخیر ارائه می‌شوند چند ماهی است که به دلیل اختلال در این بخش به جای اطلاعات به روز اطلاعات سال‌های قبل استخراج می‌شود.در بخش نشریات نیز درباره بانکداری الکترونیک آخرین اطلاعات مربوط به سال ۸۵ است و در بخش دسترسی سریع عملکرد سامانه‌های پرداخت مورد اشاره قرار می‌گیرد، اما علاوه بر اینکه اخبار مربوط به ساتنا با تاخیر و بدون زمان‌بندی خاص ارائه می‌شود در خصوص اطلاع‌رسانی میزان تراکنش‌ها نیز این کار نامرتب انجام می‌شود.پیرو درج این خبر، روابط عمومی بانک مرکزی در نمابری مطالبی را متذکر شده است که عینا در پی می‌آید.احتراما، بازگشت به مطلب مندرج در روزنامه دنیای‌اقتصاد مورخ ۱/۶/۱۳۸۸ تحت عنوان «اطلاع‌رسانی ناقص بانک مرکزی درباره بانکداری الکترونیک» به استحضار می‌رساند؛

۱ - آمار و اطلاعات موردنیاز خبرنگار روزنامه در بخش (نظام‌های پرداخت - داده‌های عملکرد) به طور کامل موجود بوده و نقص خاصی- اعم از‌جاافتادگی ماه خاص یا عدم وجود داده-

در این آمار دیده نمی‌شود.

۲ - از سال ۱۳۸۳ آمار ماهانه از بانک‌ها گردآوری و در پایگاه اطلاع‌رسانی بانک مرکزی در اختیار عموم قرار می‌گیرد. از تیر ۸۵ این آمار به تفصیل مبلغی - تعدادی و تفکیک استانی نیز انتشار یافت.

۳ - از خردادماه سال‌جاری با توجه به بازخورد اخذ شده، قالب آمار از PDF به فایل‌های اکسل (Excel) تغییر یافت تا کاربری آن با سهولت بیشتری برای مدیران، کارشناسان و محققان صورت پذیرد.

۴ - بانک‌ها دو هفته برای ارسال آمار هر مقطع ماهانه فرصت نیاز دارند، همچنین کارشناسان این بانک برای رفع مغایرت‌ها و تایید آمار ارسالی بانک‌ها (با توجه به حجم بالای آنها) نیازمند زمان متعارفی هستند، بنابراین آمار پایان هر مقطع ماهانه حداکثر با تاخیر یک ماهه در پایگاه اطلاع‌رسانی قرار می‌گیرد. با توجه به نحوه ارائه این حجم آمار در این فرجه زمانی، یکی از سریع‌ترین اقلام اطلاع‌رسانی به شمار می‌رود.

۵ - براساس موارد فوق مشخص نیست که منظور خبرنگار روزنامه دنیای‌اقتصاد از «اطلاع‌رسانی ناقص» و «جدی تلقی نشدن اطلاعات به روز توسط بانک مرکزی» چیست؟

دنیای اقتصاد: همانطور که در ابتدای مطلب عنوان شد، اصل این خبر از پایگاه خبری بانکداری‌ الکترونیک نقل شده است.