شارژ مجدد پول الکترونیکی هنوز میسر نیست
پولی که از حساب مشتری کسر و در فضای چیپ روی کارت الکترونیکی ذخیره میشود، نوعی پول الکترونیکی است که معمولا بعد از اتمام مبلغ پول الکترونیکی، کانالهایی چون حضور در شعب بانکها، ATM و POS امکان شارژ مجدد را فراهم خواهد کرد که هنوز نحوه شارژ مجدد پول الکترونیکی هنوز پیاده سازی نشده است.
به گزارش بینا، در جهان امروز برای پرداختهای خیلی اندک مثل تاکسی، اتوبوس، مترو، خرید روزنامه و ... از پول الکترونیکی استفاده میشود. بنابراین مردم با مبالغ کم پول الکترونیکی خود را شارژ میکنند تا اصل پول خود را در بانک که شامل سود میشود، نگهداری کنند. همچنان که خرید با هزینه بالا با کارتهای شتاب به صورت آنلاین صورت میگیرد و در کشورهای مختلف ترویج پول الکترونیکی از حمل و نقل عمومی شروع میشود.
به این منظور در کشور ما شهرداری تهران دو هزار اتوبوس را کابلکشی کرده است، اما هنوز کارت خوانهای مورد نیاز را نصب نکرده است.
از آنجایی که وقتی مشتری اسکناس به بانک میآورد کنترلهای لازم صورت میگیرد، بنابراین برای اینکه در حوزه بانکداری الکترونیکی مشکلات پولشویی مانعی ایجاد نکند از پولی که در حساب افراد است با این فرض که آن پول تمام مراحل کنترل را پشت سر گذاشته است برای پرداختهای الکترونیکی استفاده میشود، اما چون در پول الکترونیکی معمولا مبالغ پایین تا سقف ۱۰۰هزار تومان ذخیره میشود، لذا تسهیلاتی فراهم شده است که مشتری با آوردن پول فیزیکی در بانک بتواند پول الکترونیکی خود را شارژ کند و به این ترتیب لزومی به داشتن حساب نباشد. زیرا مسائل پولشویی بیشتر روی مبالغ زیاد ایجاد نگرانی میکند.
گفتنی است POSهای کنونی با سیستم آنلاین کار میکنند، اما پول الکترونیکی به صورت آفلاین خدمات رسانی میکند و برای استفاده از پول الکترونیکی به POSهای جدید نیاز داریم، هر چند میتوان با کمی اصلاح نرم افزاری دستگاههای موجود از آنها نیز بهرهبرد. اما در مواردی چون تاکسی و اتوبوس تنها POSهای آفلاین کار میکنند که باید خریداری و نصب شوند.
ارسال نظر