۳ دستور کار مهم در دومین جلسه شورای پول و اعتبار
عضو شورای پول و اعتبار، سه دستور کار جلسه شورای پول و اعتبار در بانک مرکزی جمهوری اسلامیایران را اعلام کرد.
حسین رحمانی نیا در گفتوگو با خبرگزاری مهر از برگزاری دومین جلسه رسمیشورای پول و اعتبار در بانک مرکزی با حضور اعضا خبر داد و گفت: جلسه دو هفته گذشته این شورا، جلسهای فرعی تلقی میشد.
عضو شورای پول و اعتبار گفت: در دومین جلسه از جمله بررسی تقاضای بانکهای خصوصی همچون تات و دی و اساسنامه و نحوه کار آنها مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
به گزارش مهر، ادامه گزارش تحولات پولی کشور در سال ۸۷ و بررسی یادداشتهای صورتهای مالی بانک مرکزی نیز در دستور کار این جلسه قرار دارد.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی مجوز اولیه بانک تات را تایید کرده، اما اساسنامه این بانک و سایر بانکهای خصوصی که درخواست مجوز نموده اند، در شورا مورد بحث و بررسی کارشناسی قرار میگیرد.
رحمانینیا ادامه داد: این بانکها تماما با سرمایه داخلی تشکیل میشوند و کارهای مقدماتی تشکیل آنها انجام شده، به نحوی که بانک تات هم اکنون در مرحله پذیرهنویسی قرار دارد، البته این بانکها برای تشکیل رسمی نیاز دارند که اساسنامه آنها در شورا مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی دومین موضوع مهم جلسه شورا را بررسی آییننامه صندوقهای قرضالحسنه و ارتباط بخشی به نحوه کار آنها اعلام کرد. عضو شورای پول و اعتبار در مورد تصویب اختصاص تسهیلات به ایران خودرو در جلسات اخیر شورای پول و اعتبار اظهار داشت: در دور جدید جلسات شورا و همچنین در جلسهای که برگزار خواهد شد، تصویب پرداخت تسهیلات به ایران خودرو در دستور کار نبوده است و ممکن است این موضوع در جلسات دوره گذشته شورا اتفاق افتاده باشد.همچنین محمود بهمنی گفت: در جلسه جدید شورای پول و اعتبار درباره ایجاد بانکهای خصوصی جدید و تدوین آییننامههای صندوقهای قرضالحسنه تصمیمگیری میشود.
در اولین جلسه شورای پول و اعتبار در دور جدید گزارش عملکرد پولی و اعتباری سال ۸۷ کشور توسط بانک مرکزی به اعضای شورا ارائه شد و این عملکرد مورد نقد و بررسی قرار گرفت و اعضا سوالات و پاسخهایی را مطرح کردند.
همچنین مقرر شد که هر تصمیمی که در مورد مسائلی همچون نقدینگی، سیاستهای انقباضی و انبساطی پولی اتخاذ میشود، در شورا انجام شود و با بررسی و تصویب شورا باشد.
بررسی چالشهای پیش روی بانک مرکزی در زمینههای پولی، اتخاذ تمهیدات لازم، کمبود نقدینگی در بنگاههای تولیدی و تورم در جلسه گذشته مطرح شد. در این جلسه بانک مرکزی برنامههای خود را در مورد کنترل نقدینگی و انضباط بخشی سیستم پولی و بانکی گزارش کرد.
همچنین مقرر شده است که از این پس کمیسیونهای تخصصی شورا که متشکل از نمایندگان اعضای شورا خواهد بود، در خصوص مباحث مربوطه تشکیل جلسه دهند و ماحصل آن در شورای پول و اعتبار بررسی شود.
شورای پول و اعتبار به عنوان یکی از ارکان بانک مرکزی طبق قانون پولی و بانکی کشور مصوب سال ۱۳۵۱ تاسیس شده است. این شورا وظایفی از قبیل مطالعه و اتخاذ تصمیم درباره سیاست کلی بانک مرکزی و نظارت بر امور پولی و بانکی کشور، تصویب آییننامههای مذکور در قانون پولی و بانکی، اظهارنظر در مسائل بانکی، پولی و اعتباری کشور و همچنین اظهارنظر نسبت به لوایح مربوط به وام یا تضمین اعتبار و هر موضوع دیگری که از طرف دولت به شورا ارجاع میشود، را بر عهده دارد.
ارسال نظر