یک کارشناس اقتصادی گفت: امروز بانک‌های کشور نیازمند برقراری یک ارتباط منطقی با نظام مالی جهان هستند و دولت دهم باید در این خصوص اهتمام ویژه‌ای داشته باشد.

محمدحسن صرافی‌زاده در گفت‌وگو با باشگاه خبری «توانا» در خصوص اولویت‌های بانکداری در دولت دهم، اظهار داشت: دولت دهم ابتدا باید در سیستم بانکی با تدابیر خاص، سرمایه‌های خرد را به سرمایه‌های کلان تبدیل کند تا سپرده‌گذاران بتوانند از طریق آن کارآفرینی کنند.

وی افزود: خصوصی‌سازی باید به صورت درست و منطقی در سیستم بانکی عملی شود و مدیریت دولتی یا غیردولتی آن مشخص شود.

این کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به خصوصی‌سازی سیستم بانکی در کشور، بیان کرد: نیمی از نکاتی که دولت دهم باید در برنامه‌های اقتصادی خود مدنظر قرار دهد، متمرکز کردن سرمایه‌های سرگردان در سیستم بانکی و اجرای برنامه‌ریزی‌های مالی صحیح برای تبدیل آنها به سرمایه‌های کلان است.

صرافی‌زاده تصریح کرد: عدم ثبات نرخ سود بانکی باعث عدم تمرکز سرمایه و فرار آنها از کانون امن خود شده است.

وی نابسامانی بازار بورس تهران را دلیلی دانست تا بانک‌ها به راحتی بتوانند سرمایه در حرکت به سمت بورس را جذب کنند.

به گفته این کارشناس اقتصادی بانک خصوصی باید به صورت کامل تعریف شود و نباید بین بانک‌ها مشابه‌سازی شود.

صرافی‌زاده گفت: نظارت بر سیستم بانکی بحث جداگانه‌ای بوده که با کنترل متفاوت است، بنابراین مسوولان باید فقط نظارت را در برنامه‌های خود داشته باشند.

وی درخصوص وضعیت توزیع دلار در کشور، بیان کرد: دولت دهم باید تدابیری را در نظر بگیرد تا بانک‌ها نیز بتوانند به متقاضیان دلار ارائه دهند. این کارشناس اقتصادی بر این باور است که باید دلار و ارز از بانک‌های موجود گرفته شود و دلال‌های خیابانی سامان یابند. وی افزود: باید این ارزها در مکان اصلی خود یعنی بانک‌ها متمرکز شود.

صرافی‌زاده گفت: مسائل پولی زیاد به مسایل فیزیکی و جغرافیایی مرتبط نیستند بلکه با یکدیگر در ارتباط هستند.

وی اضافه کرد: سپرده‌گذاران معمولا سرمایه‌های خود را در بنگاه‌هایی می‌گذارند که بیشترین سود را به آنها می‌دهد.

به گفته صرافی‌زاده نمی‌توان در مسائل عادی با شاخص‌های معنوی موضوعات را سنجید بلکه مسائل مادی باید با شاخص‌های مادی سنجیده شود و برعکس.

این کارشناس اقتصادی اشاره کرد: اگر مردم بدانند که سرمایه‌های آنها در مکان‌های دیگری به جز حوزه‌ جغرافیایی کشور خود امن‌تر بوده و سود لازم را نیز به آنها برمی‌گرداند، در آن کانون‌ها به سرمایه‌گذاری می‌پردازند.

وی گفت: اصولا مرزهای مالی فراتر از مرزهای جغرافیایی است به همین دلیل دولت دهم باید در سیستم بانکی ارتباط با نظام مالی جهانی را ایجاد کند.

صرافی‌زاده تصریح کرد: دولت باید جذابیت‌هایی را به وجود آورد که بخشی از سرمایه از کشور خارج نشوند و سرمایه‌گذاران خارجی نیز در کشور به سرمایه‌گذاری بپردازند.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: در صورت عملی شدن این امر پروژه‌ها اجرا می‌شود، کارآفرینی صورت می‌گیرد و به نوعی غیرمحسوس مشکل اشتغال نیز برطرف خواهد شد.

وی گفت: باید به جای اجرای سیاست اشتغالزایی برای بیکاران، جلوی بروز پدیده بیکاری در کشور گرفته شود.