قائممقام صندوق بیمه محصولات کشاورزی:
بیمه فراگیر محصولات کشاورزی آغاز میشود
قائممقام مدیرعامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی اعلام کرد: بیمه فراگیر محصولات کشاورزی از سال زراعی ۸۸-۸۷ به منظور افزایش سطح پوشش بیمهای در کشور اجرا میشود. محمد حسین صفرپورطاهردرگفتگو با مهر با اشاره به اجرای طرح بیمه فراگیرعشایر در سال زراعی ۸۸-۸۷، گفت: به منظورافزایش پوشش بیمهای و کاهش سهم حق بیمه کشاورزان بیمه فراگیر از سالجاری در کشوراجرا میشود به نحویکه علاوه بر بیمه فراگیرعشایر، بیمه فراگیر محصولات کشاورزی دیگری همانند گندم، حبوبات و برنج را به صورت آزمایشی برای سال زراعی ۸۸-۸۷ اجرا خواهیم کرد که در حال حاضرمراحل فنی آن به اتمام رسیده است.
قائممقام مدیرعامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی، بیان کرد: درحال حاضر روشهای اجرایی بیمه فراگیر محصولات کشاورزی با هماهنگی دستگاههای اجرایی و سازمانهای جهاد کشاورزی استانها پیگیری میشود، ضمن اینکه سازو کار اجرایی بیمه فراگیر به گونهای تنظیم میشود که شمولیت بیمه پذیری آن همگانی باشد.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد هماهنگی در روش بیمه فراگیر محصولات کشاورزی، اظهار داشت: برای تحقق این امر باید گلوگاههایی که شمولیت بیمهای دارند را شناسایی کنیم و سپس طرح را با مشارکت تشکلهای مردمی اجرا نماییم.
۱۵ درصد دامها و ۷۰ درصد طیور کشور بیمه شدهاند
صفرپورافزود: صندوق بیمه درامر فروش زود هنگام دام عشایر که به دلیل پایین بودن تالیف دام در مراکز نگهداری حادث میشود، فاقد نقش است اما سازو کار اجرایی صندوق به نحوی است که خسارتهای وارده به دامهایی را که به هر دلیلی تلف شده باشند را پرداخت کند و در مکانهایی که برآورد خسارتها برای کارشناسان صندوق غیرقابل دسترس باشد با تایید مراجع و معتمدین محلی یا نیروی انتظامی خسارتهای وارده به آنان پرداخت میشود.
وی اعلام کرد: در حال حاضرحدود ۱۵ درصد کل دامها اعم ازدام سبک و سنگین تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی قراردارند و ادامه حرکت جهشی در طرح فراگیربه گونه ای است که از دام عشایر شروع و به دام سبک و سنگین منتهی میشود.
قائممقام مدیرعامل صندوق بیمه محصولات کشاورزی با اعلام اینکه بیش از۷۰ درصد صنعت طیور کشورتحت پوشش بیمه قراردارند، افزود: هم اکنون حود ۵۵۰ الی ۵۶۰ میلیون قطعه طیور تحت پوشش صندوق بیمه قرار دارند.
پرداخت ۲۰۰ میلیارد ریال غرامت به صنعت طیور
وی اعلام کرد: سال گذشته به دلیل احتمال وجود موارد مشکوک به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد طیور در کانونهای آلوده و معدومسازی طیور در کانونهای مشکوک به این بیماری خسارتهایی وارده آمد که برای جبران این خسارتها بالغ برحدود ۲۰۰ میلیارد ریال از سوی صندوق بیمه پرداخت شد.
صفرپوربا اشاره به تشکیل شورای تحول و توسعه نظام بیمه کشاورزی درحدود ۶ ماه اخیربه منظور بهبود ساختار بیمه محصولات کشاورزی، اظهارداشت: در راستای تحول و توسعه نظام بیمه کشاورزی این شورا از حدود ۶ ماه گذشته تشکیل شد و در حال حاضر با مطالعات تطبیقی بیمه های کشورهای موفق همچون هند، ترکیه و کانادا، تغییر راهبردی نظام بیمه کشور را آغاز کردهایم و موارد مورد توجه بیمه کشاورزی را که با شرایط اقلیمی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشورمنطبق باشد را بهینه سازی میکنیم.
وی با بیان اینکه برای ایجاد سامانه مطلوب بیمهای در کشور از چندین کشور نمونه در این امر الگوبرداری میشود، بیان کرد: درحال حاضر سازماندهی نظام بیمهای کشور در قالب شرکتهای خدمات بیمهای عملیاتی شده و برخی از ابزارهایی که حالت گریزان برای کشاورزان دارد از جمله حق بیمه سهم کشاورزی متعادل میشود؛ لذا باید مطلوبیت توسعه بیمهای را در ارزان سازی خدمات بیمهای اجرا نماییم و کیفیت خدمات را به سمت مطلوبیت بیمه کشاورزی سوق دهیم.
صندوق بیمه کشاورزی امسال با ۵۰۰میلیارد تومان خسارت مواجه است
قائممقام صندوق بیمه محصولات کشاورزی همچنین در خصوص خسارات گفت: براساس برآورد، این صندوق در سال زراعی جاری با ۵۰۰میلیارد تومان خسارت مواجه است.
محمد حسین صفر پور افزود: سرمای شدید پارسال و خشکسالی سال جاری باعث شد، تا این لحظه برآورد خسارت سرمازدگی محصولات بیمهدار ۲۵۰میلیارد تومان، خسارت خشکسالی ۲۰۰میلیارد تومان و خسارت به دام و طیور ۵۰میلیارد تومان برآورد میشود که مجموع میزان خسارت برآوردی صندوق بیمه محصولات کشاورزی برای سال زراعی ۷ - ۸۶ حدود ۵۰۰میلیون تومان است.
قائممقام صندوق بیمه محصولات کشاورزی خاطرنشان ساخت: اتفاق و حادثه بسیار مهمی در زمستان ۸۶ و بهار ۸۷ افتاد، سرمای شدید زمستان موجب کشت دیر هنگام محصولات زراعی پاییزه شد و سرما در عین خشکسالی مزید بر علت خسارت به بخش کشاورزی شد.
صفر پور طاهر گفت: سرمای ۱۶ فرودین در عین خشکسالی به گونهای بود که اختلاف دما در ۲۴ ساعت تا ۲۹ درجه سانتیگراد هم رسید و اکثر شکوفههای درختان میوه از بین رفت.
وی افزود: یکی از عوامل مهم خسارت زا به بخش طیور، علاوه بر سرمای شدید، حذف کانونهای مشکوک به آلودگی به آنفلوآنزای پرندگان بود که بنابر تشخیص سازمان دامپزشکی و برای حفظ سلامت جامعه باید حذف میشدند، بنابراین ۵۰میلیون تومان خسارت دام و طیور بیمه شده در کشور به وجود آمد.
قائممقام صندوق بیمه محصولات کشاورزی تصریح کرد: خسارت ۵۰۰میلیارد تومان اعلام شده فقط در مورد محصولات کشاورزی بیمه شده است وگرنه کل خسارت به بخش کشاورزی چندین برابر این است، ولی در مورد سایر محصولات که پوشش بیمه ندارند، متاسفانه از دست صندوق بیمه برای این کشاورزان کاری ساخته نیست.
وی محصولات تحت پوشش بیمه را شامل محصولات زراعی، باغی، آبزی، طیور، منابع طبیعی، زنبورداری و کرم ابریشم ذکر کرد و گفت: با توجه به خسارت سنگینی که متوجه کشاورزان شده است، توان مالی کشاورزان ضربه دیده و صندوق بیمه تلاش دارد، با عوامل موثر خود از جمله تعدیل حق بیمه، مطلوبیت بیمه کشاورزی را نزد بهرهبرداران افزایش دهد.
صفرپور با اشاره به اجرای طرحهای فراگیر بیمه کشاورزی گفت: انتظار است استقبال کشاورزان از بیمه بیشتر شود از جمله طرحهای فراگیر بیمه دام عشایر، طرح فراگیر بیمه گندم آبی و دیم، طرح فراگیر بیمه برنج گیلان و مازندران و طرح فراگیر حبوبات غرب کشور برای سال زراعی جاری اجرایی شود.
وی افزود: البته ضروری است مباحث طرح فراگیر در کمیته فنی صندوق بیمه مطرح و روشهای اجرایی طرحهای فراگیر با هماهنگی سازمانهای جهاد کشاورزی استانها صفرپور ادامه داد: حتی در طرح فراگیر بیمه دام عشایر به صورت همگانی و استانی، آمادگی وجود دارد که هر استان اعلام کند، ساز و کار اجرایی آن تنظیم و اجرا شود.
ارسال نظر