مدیرکل اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: براساس آیین‌نامه بانکداری الکترونیک، بانک‌ها مکلف هستند که بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی را الکترونیکی کنند. مهران شریفی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر تعداد پایانه‌های فروش (POS) در سراسر کشور تا پایان اسفندماه سال گذشته را بیش از ۴۲۰‌هزار دستگاه و تعداد دستگاه‌های خودپرداز بانکی (ATM) را حدود ۱۰‌هزار دستگاه عنوان کرد.

مدیرکل اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه پیش بینی میزان افزایش تعداد این دستگاه‌ها تا پایان سال جاری مشخص نیست، گفت: این امر بستگی به میزان فعالیت بانک‌ها در این زمینه دارد. وی تصریح کرد: با این وجود پایانه‌های فروش ( POS) از رشد بالایی برخوردار هستند و سالانه حدود ۳‌هزار دستگاه خودپرداز نیز وارد سیستم بانکی می‌شود.

شریفی با تاکید بر اینکه اسکناس‌های ۵‌هزار تومانی امسال در سطح وسیع‌تری در دستگاه‌های خودپرداز قرار خواهند گرفت، اظهار داشت: استفاده از این اسکناس‌ها سرویس‌دهی این دستگاه‌ها را بهتر کرده و پول قرار گرفته در آن دیرتر تمام می‌شود.

وی ادامه داد: اما از اسکناس‌های دو‌هزار تومانی و‌هزار تومانی نیز در این دستگاه‌ها استفاده می‌شود، زیرا مشتریان خواهان استفاده از مضرب‌های دو‌هزار تومانی و‌هزار تومانی هستند.

مدیرکل اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه چاپ و انتشار اسکناس‌های ۱۰ و ۵۰‌هزار تومانی پروسه ای طولانی مدت است، گفت: چاپ این اسکناس‌ها هنوز قطعی نیست؛ اما امیدواریم که این اسکناس‌ها نیز هر چه زودتر وارد چرخه شود. وی در مورد صدور دفترچه‌های اقساط بانکی، گفت: در یکی از مواد آئین نامه بانکداری الکترونیک به بانک‌ها تکلیف شده که پرداخت اقساط تسهیلات بانکی باید به صورت الکترونیک باشد.

وی افزود: به عبارت دیگر پرداخت اقساط توسط مردم به صورت الکترونیکی قابل انجام باشد و دیگر نیاز به مراجعه به شعبه وجود نداشته باشد.