یک کارشناس اقتصادی:
کاهش نرخ سود بدون تغییر در ساختار بانکها زیانبار است
غلامرضا ارجمندی، کارشناس اقتصادی و بانکی، در گفتوگو با ایسنا افزود: ابتدا باید ساختار بانکها به سوی تغییر پیش برود، به عنوان مثال ساختمانهای غیرضروری خود را بفروشند و از ایجاد شعبههای اضافی خودداری کنند و استفاده از الگوهای بانکداری الکترونیکی را نیز در دستور کار قرار دهند، سپس درباره کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی تصمیم گرفت.
بدون تغییر در ساختار بانکها و تنها با کاهش غیرمنطقی نرخ سود تسهیلات، بانکها عملا زیانده میشوند.
غلامرضا ارجمندی، کارشناس اقتصادی و بانکی، در گفتوگو با ایسنا افزود: ابتدا باید ساختار بانکها به سوی تغییر پیش برود، به عنوان مثال ساختمانهای غیرضروری خود را بفروشند و از ایجاد شعبههای اضافی خودداری کنند و استفاده از الگوهای بانکداری الکترونیکی را نیز در دستور کار قرار دهند، سپس درباره کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی تصمیم گرفت. وی افزود: با این اقدامات میزان زیادی از سربار بانکها مربوط به هزینههای نیروی انسانی و ساختمانی کاهش مییابد. ارجمندی تصریح کرد: با وضع فعلی و پیشرفت کند بانکها برای تغییر ساختار خود، بعید میدانم سال آینده نرخ سود تسهیلات بانکی دو درصد کم شود. وی در عین حال خاطرنشان کرد: بعد از اعلامیه رییسجمهور مبنی بر کاهش دودرصدی نرخ سود تسهیلات بانکی، میزان ارائه تسهیلات از سوی بانکها نیز کاهش یافت.
این کارشناس اقتصادی در ادامه با بیان اینکه کاهش غیرمنطقی سود تسهیلات بانکی اختلال در نظام اقتصادی را سبب میشود، عنوان کرد: احتمالا کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی در سال ۸۸ رخ میدهد. او همچنین در پاسخ به این سوال که علت ارائه آمارهای گوناگون از سوی مسوولان درباره میزان رشد بخش صنعت و معدن چیست؟ توضیح داد: آماری که وزیر صنایع و معادن ارائه میکند، مربوط به صنایع زیر مجموعهاش است و آمار صنایع دیگری مانند نفت و گاز در اختیار وی نیست، اما مجموعه این آمار در بانک مرکزی جمعآوری شده است.
وی با تاکید بر اینکه به دلیل فقدان یک مرکز آماری واحد نمیتوان آمار دقیقی از نرخ رشد بخش صنعت و معدن ارائه کرد، افزود: آمارهایی که در این زمینه ارائه میشود همهجانبه نبوده و همه الگوها برای محاسبه آن رعایت نشده است، زیرا برای محاسبه آنها شاخص نداریم.
ارسال نظر