در یکسال منتهی به آذر اتفاق افتاد
عبور تورم از مرز ۱۷درصد
جدول تغییرات هفتگی طلا و ارز
دنیای اقتصاد - رییس کل بانک مرکزی نرخ تورم دوازده ماه منتهی به آذرماه سالجاری را نسبت به دوازده ماه سال ۸۵ معادل ۲/۱۷درصد اعلام کرد. طهماسب مظاهری درباره تدابیر بانک مرکزی برای مقابله با تورم گفت: در این زمینه هم فکر کردهایم، هم کار کردهایم و هم اقدام کردهایم.
قیمت سکه طلا ۴۵۰۰ تومان افزایش یافت
جدول تغییرات هفتگی طلا و ارز
دنیای اقتصاد - رییس کل بانک مرکزی نرخ تورم دوازده ماه منتهی به آذرماه سالجاری را نسبت به دوازده ماه سال ۸۵ معادل ۲/۱۷درصد اعلام کرد. طهماسب مظاهری درباره تدابیر بانک مرکزی برای مقابله با تورم گفت: در این زمینه هم فکر کردهایم، هم کار کردهایم و هم اقدام کردهایم. در دوازده ماه منتهی به آذرماه امسال
نرخ تورم از مرز ۱۷درصد گذشت
گروه بازار پول- رییس کل بانک مرکزی نرخ تورم دوازده ماه منتهی به آذرماه سالجاری را نسبت به دوازده ماه سال ۸۵ معادل ۲/۱۷درصد اعلام کرد. طهماسب مظاهری که در حاشیه جلسه هیات دولت با خبرنگاران گفتوگو کرده است، درباره تدابیر بانک مرکزی برای مقابله با تورم گفت: در این زمینه هم فکر کردهایم، هم کار کردهایم و هم اقدام کردهایم.
به گزارش ایسنا، وی درباره نظر برخی از کارشناسان که معتقدند، تورمزا بودن تسهیلات زودبازده به خاطر رفتن به سمت واسطهگری است، گفت: تسهیلات زودبازده از انواع تسهیلات خیلی خوب است؛ چون زودبازدهی دارد و نقدینگی را با عرضه کالا و خدمات زود پوشش میدهد اما اینکه این تسهیلات به جای دیگر منتقل میشود، این مساله در مورد همه تسهیلات وجود دارد.
به گفته وی بانکها این دقت را دارند که تسهیلات مورد نظر تحت نظارت باشد و برای پروژه مورد نظر هزینه شود و تولید آن هر چه زودتر به بازار بیاید تا اثر تورمی آن به حداقل برسد. به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، نرخ تورم از پایان سال گذشته پس از کاهش مقطعی در یک دوره کوتاهمدت رو به افزایش گذاشت. نرخ تورم در پایان سال ۱۳۸۵ به ۶/۱۳درصد رسید. پس از آن در اردیبهشتماه به ۸/۱۲درصد کاهش یافت. از خرداد ماه سالجاری بار دیگر نرخ تورم روندی افزایشی یافت که تا امروز همچنان ادامه دارد.
در خردادماه امسال نرخ تورم به ۲/۱۴درصد افزایش یافت. تیرماه امسال متوسط قیمت کالاها و خدمات یا همان نرخ تورم به ۸/۱۴درصد رسید. در مهرماه سالجاری نیز نرخ تورم به ۲/۱۶درصد افزایش یافت. آبانماه امسال هم روند افزایش نرخ تورم ادامه یافت و رقم ۸/۱۶درصد را به ثبت رساند.
اعلام نرخ ۲/۱۷درصدی برای نرخ تورم در آذرماه امسال توسط رییس کل بانک مرکزی نشان میدهد روند افزایشی این نرخ همچنان ادامه دارد.
کارشناسان اقتصادی پیش از این بارها به دولت نهم هشدار داده بودند که سیاستهای انبساطی و افزایش نقدینگی که حاصل سیاستهای مالی دولت است، رشد نرخ تورم را در پی خواهد داشت. حجم نقدینگی که شامل اسکناس و مسکوک در دست اشخاص و سپردههای دیداری به اضافه شبه پول یا سپردههای بلندمدت بانکی است، در دو سال گذشته بیش از دو برابر شده است. حجم نقدینگی در سال ۸۴ حدود ۷۰هزار میلیارد تومان بود. این رقم در سال جاری از مرز ۱۴۵هزار میلیارد تومان گذشته است.
پس از افزایش گامبهگام نرخ تورم در ماههای گذشته، دولتمردان تمهیداتی را برای کنترل آن اندیشیدهاند. محدودیت اضافه برداشت بانکهای تجاری از حساب بانک مرکزی و نظارت بیشتر بر موسسات پولی غیربانکی از جمله اقداماتی است که رییس کل بانک مرکزی بر آن تاکید داشته است.
ارسال نظر