لایحه بیمه شخص ثالث تا پایان آذرماه و در مجلس فعلی به تصویب خواهد رسید. نوروز کهزادی، رییس کل بیمه مرکزی ایران، در گفت‌وگو با ایسنا، درباره واگذاری شرکت‌های بیمه گفت: اقدامات اولیه برای واگذاری ۳شرکت بیمه انجام شده است و بیمه‌های البرز و آسیا در مرحله اول آماده واگذاری هستند و سپس بیمه دانا واگذار خواهد شد.

وی ادامه داد: بیمه یک بنگاه اقتصادی است، اما با توجه به اینکه این شرکت‌ها دولتی بوده‌اند دولت از آنها توقع توسعه داشته است و نه سودآوری. به گفته وی دولت خدمات خود را در قالب این سه شرکت به صورت توسعه‌ای به مردم ارائه می‌کند.

کهزادی در پاسخ به این سوال که روند اجرای ۱۰‌فرمان رییس‌جمهوری به کجا رسیده است، گفت: در کار گروه تحول بیمه، بخشی برای اصلاح قوانین و مقررات در نظر گرفته شده که برای ارائه نتایج از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.

وی ادامه داد: لایحه بیمه شخص ثالث در حال حاضر در مجلس است و باید در کمیسیون اقتصاد مورد بررسی قرار گیرد.

وی به بیمه‌های خرد که جزو این ۱۰فرمان است، اشاره کرد و گفت: بررسی برای صدور این دسته از بیمه‌ها در حال انجام است.

رییس کل بیمه مرکزی با اشاره به نظارت این دستگاه بر اساس استانداردهای جدید برای حفظ حقوق بیمه‌گذاران، تصریح کرد: این امر نیز جزو ۱۰‌فرمان رییس‌جمهوری برای تحول صنعت بیمه است. وی ادامه داد: در عین حال، صدور بیمه‌های اینترنتی نیز در این راستا است که بیمه ایران و ملت پیش‌قدم بوده‌اند.

در عین حال تغییراتی نیز باید در شورای عالی بیمه تصویب شود که پیش‌نویس مورد نیاز آن تهیه شده است.

کهزادی در پاسخ به این سوال که آیا شورای عالی بیمه منحل شده است، توضیح داد: این شورا جزو مجموعه‌ای است که در کمیسیون‌های اصلی دولت قرارداد این ساختار به نوعی به کمیسیون منتقل شده است. وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تصویب لایحه بیمه شخص ثالث در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: در حال حاضر بند اول این لایحه که مربوط به تعاریف است، مورد بررسی قرار می‌گیرد که امید است تا پایان مجلس فعلی تصویب آن به پایان برسد.

در عین حال، رییس شورای عالی بیمه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر گفت: با دستور رییس‌جمهوری کلیه شرکت‌های نفتی و پتروشیمی‌کشور تحت پوشش صنعت بیمه داخلی قرار گرفتند، این درحالی است که در گذشته این شرکت‌ها در خارج از کشور بیمه می‌شدند.

رییس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه هم اکنون ۵۰‌رشته بیمه‌ای توسط شرکت‌های بیمه ارائه می‌شود، تصریح کرد: تعداد بیمه‌نامه‌های صادره صنعت بیمه در نیمه اول سال جاری حدود ۹میلیون فقره و تعداد خسارت‌های پرداختی به ۵/۱‌میلیون فقره رسیده است. وی رشد حق بیمه‌ها، گستردگی شبکه‌های فروش و افزایش حق بیمه‌های صادره را باعث افزایش حضور شرکت‌های بیمه در بازار دانست و اظهارداشت: در سال گذشته نیز بخش اعظم دارایی‌های شرکت‌های بیمه به سرمایه‌گذاری اختصاص یافته است.

کهزادی با اشاره به۱۰‌فرمان رییس‌جمهوری برای اصلاح صنعت بیمه، گفت: براساس این دستور همه شرکت‌های نفتی و پتروشیمی‌ موظف به بیمه کردن شرکت‌های خود نزد شرکت‌های بیمه داخلی شدند، این در حالی است که در گذشته این شرکت‌ها در خارج از کشور بیمه می‌شدند.