بر اساس راهکارهایی که بیمه مرکزی برای تسهیل صدور بیمه عمر و پس‌انداز در نظر گرفته است، تعیین نرخ بهره فنی این بیمه‌نامه به شرکت‌های بیمه واگذار شد.

علی اکبر پیک‌آزادی، معاون بیمه‌های زندگی بیمه سینا، در گفت‌وگو با ایسنا، درباره بیمه‌های زندگی و جای آن در سبد مصرفی مردم گفت: به تازگی رییس جمهور در فرمان ۱۰ ماده‌ای خود به بیمه‌های عمر و پس‌انداز و زندگی توجه ویژه‌ای داشته‌اند که این موضوع در کارگروه تحول صنعت بیمه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و دیدگاه‌های مربوطه از طریق وزارت امور اقتصادی و دارایی در هیات وزیران مطرح خواهد شد و تصمیمات لازم اتخاذ می‌شود.

وی ادامه داد: بیمه‌های زندگی تاثیرات بسیاری در وضعیت اجتماعی و اقتصادی مردم دارد، از یک طرف پشتوانه‌ای برای تامین آینده افراد و خانواده‌ها به شمار می‌آید و از طرف دیگر عامل مهمی برای جمع‌آوری نقدینگی و سوق دادن آن به سمت تولید است تا در پی آن از ایجاد تورم جلوگیری و به اشتغال منجر شود.

پیک آزادی با بیان اینکه در حال حاضر بیمه‌های زندگی در کشور پیشرفت چندانی نداشته است، خاطرنشان کرد: در کشورهای پیشرفته، بیمه زندگی رکن اصلی اقتصاد را تشکیل می‌دهد و ذخایر آن در ژاپن از سپرده‌های بانکی بیشتر است و حرف اول را در اقتصاد می‌زند.

وی ادامه داد: بیمه زندگی خطر فوت، از کارافتادگی، پیری و بازنشستگی را در بر می‌گیرد و در رفاه جامعه رکن اساسی به شمار می‌آید، البته بیمه زندگی در شرکت‌های بیمه بازرگانی کشور، یک بیمه اختیاری است و فرد براساس نیازهای خود و خانواده‌اش می‌تواند هر نوع آن را خریداری کند.

معاون بیمه‌های زندگی سینا با بیان اینکه بیمه زندگی به دو بخش بیمه عمر(خطر فوت) و بیمه عمر و پس‌انداز

(خطر فوت و پس‌انداز) تقسیم می‌شود، گفت: میزان سرمایه این بیمه‌نامه بستگی به توانایی مالی شخصی برای پرداخت حق بیمه دارد. در حال حاضر کمترین سرمایه این بیمه‌نامه پنج‌میلیون تومان است، اما سقفی برای آن وجود ندارد.

وی فاکتورهای تعیین حق بیمه زندگی یا عمر و پس‌انداز را سن شخصی و مدت زمانی که قصد دارد حق بیمه پرداخت کند، عنوان کرد و افزود: کمترین میزان حق بیمه برای سرمایه پنج‌میلیون تومانی بیمه‌نامه زندگی پنج‌هزار تومان در هر ماه است و بیشترین میزان نیز به توانایی شخصی وابسته است.

معاون بیمه‌های زندگی بیمه سینا یکی از فاکتورهای مهم در بیمه عمر و پس‌انداز را بهره فنی دانست و گفت: ‌این نرخ علی‌الحساب از طریق فعالیت‌های اقتصادی شرکت بیمه به شخص خریدار پرداخت می‌شود؛ البته هر قدر نرخ تورم بالا باشد، بیمه‌نامه عمر و پس‌انداز با دشواری‌هایی در خرید و قبول مواجه می‌شود. در حال حاضر یکی از مباحثی که در امر راهکارهای تسهیل بیمه عمر و پس‌انداز از سوی بیمه مرکزی مطرح است، آزادسازی نرخ بهره فنی این بیمه‌نامه است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیمه مرکزی نرخ بهره فنی را ۱۰ تا ۱۵‌درصد در نظر گرفته است، اما در پی این راهکارها قرارداد تعیین نرخ بهره فنی به عهده شرکت‌های بیمه قرار می‌گیرد تا براساس فعالیت‌های اقتصادی خود آن را تعیین کنند.