مدیرانعامل بیمارستانهای خصوصی در دفتر رییس کل بیمه مرکزی ایران
به گزارش روابطعمومی بیمه مرکزی، دکتر کهزادی با استقبال از تشکیل این نشست و اشاره به اینکه بیمه مرکزی ایران یک دستگاه ناظر است و مستقیما نقشی در این زمینه ندارد اما همواره حافظ و حامی منافع بیمهگذار و بیمهشدگان بوده و از منافع ملی حمایت میکند، گفت: ضریب خسارت در بیمههای شخص ثالث و بیمههای درمانی در شرکتهای بیمه بالا است و این شرکتها در واقع از محل فروش سایر رشتههای بیمه برای این دو رشته نوعی یارانه میدهند و مازاد خسارت آن را تامین میکنند.
گروه بازار پول- مدیرانعامل بیمارستانهای خصوصی درجه یک تهران در نشستی با دکتر کهزادی، رییس کل بیمه مرکزی ایران و رییس شورای عالی بیمه، مسائل و مشکلات کاری خود را در بخش درمان بیماران وتعرفههای نظامپزشکی با او در میان گذاشتند.
به گزارش روابطعمومی بیمه مرکزی، دکتر کهزادی با استقبال از تشکیل این نشست و اشاره به اینکه بیمه مرکزی ایران یک دستگاه ناظر است و مستقیما نقشی در این زمینه ندارد اما همواره حافظ و حامی منافع بیمهگذار و بیمهشدگان بوده و از منافع ملی حمایت میکند، گفت: ضریب خسارت در بیمههای شخص ثالث و بیمههای درمانی در شرکتهای بیمه بالا است و این شرکتها در واقع از محل فروش سایر رشتههای بیمه برای این دو رشته نوعی یارانه میدهند و مازاد خسارت آن را تامین میکنند. رییس شورایعالی بیمه با بیان اینکه شرکتهای بیمه در حال حاضر با محدودیتهایی برای افزایش نرخ مواجهند و نظر دولت نیز این است که نرخها کنترل شود و ثابت باشد، افزود: براساس گزارش و استدلال برخی بیمهها، بیمارستانها نسبت به قرارداد سال قبل خود تعرفههای نظامپزشکی را تا حدود ۹۰درصد افزایش دادهاند و این مساله ایفای تعهدات بیمهها را برای بیمهگذاران مشکل کرده است؛ این در حالی است که بیمهگذاران برای پرداخت حق بیمه بیشتر مقاومت میکنند، لذا بیمهها به شدت تحت فشارند.
دکتر کهزادی با بیان این موضوع که شرکتهای بیمه معتقدند با توجه به تجارب سال گذشته بیمارستانها بهتر بود ۱۰ الی ۲۵درصد نسبت به قرارداد سال قبل خود افزایش نرخ میدادند و نه بیشتر، گفت: شرکتهای بیمه نمیتوانند خلاف مقررات و هر کدام با سیاستهای خود با تعرفه سازمان نظام پزشکی قرارداد منعقد کنند و لذا هرگونه افزایش نرخ در تعرفههای نظام پزشکی در آینده برای تعهدات شرکتهای بیمه مشکلساز است و اگر بیمهها زیان بدهند و یا به تعهدات خود عمل نکنند و نارضایتی بین بیمهگذاران ایجاد شود، قطعا دولت و بیمه مرکزی نمیتوانند نسبت به آن بی تفاوت باشند و بیمهها را مواخذه و بازخواست میکنند.
رییس شورای عالی بیمه گفت: معتقد است که شرکتهای بیمه و جامعه پزشکی باید در یک فرآیند چند ساله با تفاهم و همدلی با یک افزایش نرخ منطقی این مشکل را حل کنند و به این ترتیب از ضرر و زیان دو طرف و وضعیت پیش آمده جلوگیری کنند.
در این نشست مدیران عامل بیمارستانها با برشمردن مشکلات فراروی خود در تعامل با بیماران و قراردادهایشان با سازمانهای بیمهگر، از ملاک عمل قرار نگرفتن تعرفههای نظام پزشکی در شرکتهای بیمه ابراز نارضایتی کرده و ارائه راهکار و دستورالعمل بیمه مرکزی ایران به شرکتهای بیمه را برای پذیرش تعرفههای نظام پزشکی خواستار شدند.
مدیران عامل برخی بیمارستانها همچنین ضمن اشاره به هزینهها و مسائل و مشکلات مدیریت بیمارستانهای خصوصی نرخهای تعرفه نظام پزشکی را کمتر از هزینههای بیمارستانها دانستند و افزودند: وزارت بهداشت، همواره از افزایش متناسب تعرفههای پزشکی جلوگیری کرده است، با توجه به افزایش هزینهها و دستمزدهای کارکنان بیمارستانها هنوز درآمدهای بیمارستانها تکافوی هزینهها را نمیکند. آنها همچنین از تاخیر در پرداخت صورتحسابهای بیمارستانها و اعمال کسورات توسط شرکتهای بیمه ابراز نارضایتی کردند.
در این نشست که مدیران عامل بیمارستانهای پاستورنو، سجاد، تهران کلینیک، مهراد، آسیا، طوس، کسری، لاله، مهر، ایران مهر و آراد حضور داشتند، دکتر کهزادی ابراز امیدواری کرد که با برگزاری نشستهایی در آینده با حضور مدیران بیمارستانها، سازمان نظام پزشکی و صنعت بیمه، با انتخاب راهحلی منطقی و در یک فرآیند زمانبندی شده، تعرفه بیمههای درمانی منطقی شود تا از این طریق رضایت بیمهگذاران جامعه پزشکی و صنعت بیمه حاصل شود و از فشار بیشتر هزینههای درمانی بر مردم و بیمهگذاران نیز کاسته شود.
ارسال نظر