در جلسه رییس کل بانک مرکزی با مدیرعامل بانکها
راههای کنترل رشد نقدینگی بانکها بررسی میشود
سامانه تسویه ناخالص آنی(ساتنا) با همکاری همه بانکها با بانک مرکزی، استقرار بانکداری الکترونیک را تکمیل خواهد کرد. دکتر مظاهری، رییس کل بانک مرکزی این مطلب را در جلسهای که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون امور بانکی و بیمه وزارت امور اقتصادی و دارایی، اعضای هیات عامل بانک مرکزی و مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی برگزار شد، عنوان کرد و بر هماهنگی هر چه بیشتر شبکه بانکی با دولت و بانک مرکزی در رفع مشکلات موجود و ارائه خدمات بهتر به مردم تاکید کرد سپس آقایان کامیاب مدیر عامل شرکت خدمات انفورماتیک و شریفی، مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی، گزارش جامعی پیرامون اهم اقدامات بانک مرکزی در این راستا، چگونگی عملکرد این سامانه در تسویه وجوه بین بانکی، صدور دستورالعملهای اجرایی به شعب و آموزش کارکنان را ارائه کرده است و فرهنگسازی گسترده و اطلاعرسانی دقیق به مردم را ضروری برشمردند.
بانک مرکزی از چند سال گذشته گسترش خدمات بانکداری الکترونیک را هدفگذاری کرده و با ایجاد زیرساختهای شبکه «شتاب»، «سامانه تسویه ناخالص آنی»(ساتنا) و تجهیز بانکها به فناوریهای نوین بانکی، کیفیت ارائه خدمات بانکی را بهبود بخشیده است.«شتاب» یک شبکه یکپارچه کارتی است که سبب شده کارت یک بانک در دستگاههای بانک دیگر هم قابل استفاده باشد و «سامانه تسویه ناخالص آنی» (ساتنا) نیز با هدف انتقال وجوه کلان طراحی شده و قرار است به تدریج برای مبالغ کمتر نیز کاربرد داشته باشد. با استفاده از این زیرساختها، بانکها قادر خواهند بود، خدمات بانکداری الکترونیک متنوعتری را به مردم ارائه کنند.
در حال حاضر، انتقال آنی وجه (تا ۱۰میلیون ریال در شبانه روز) از کارت یک بانک به کارت بانک دیگر در خودپردازهای ۸ بانک ملی، صادرات، کشاورزی، صنعت و معدن، کار آفرین، پارسیان و اقتصاد نوین و ملت عملیاتی شده است و تا پایان سال بقیه بانکها هم قادر خواهند بود، این خدمت را به مردم ارائه دهند. به این ترتیب، مردم میتوانند با استفاده از کارتهای بانکی در خودپردازها و در ساعات شبانه روز تا ۱۰میلیون ریال و از طریق کارتخوانهای درون شعبه تا ۵۰میلیون ریال را به کارت دیگر انتقال دهند.
سامانه تسویه ناخالص آنی (ساتنا) بهمنظور انتقال وجوه کلان( بیش از پانصدمیلیون ریال) طراحی شده و هم اکنون در شعب بانکهای ملت، پارسیان، سامان، کارآفرین، رفاهکارگران و شعب منتخب بانک صادرات مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیران عامل بانکها نیز دیدگاهها و مسائل مبتلابه پیش روی شبکه بانکی و بانکهای خود را برشمردند و مقرر شد در جلسه آینده به موضوعات کنترل رشد نقدینگی، ساماندهی مطالبات معوق و توجه به جلوگیری جدی از رشد تورم و اصلاح ساختار بانکها پرداخته و بحث و تبادلنظر به عمل آورند.
ارسال نظر