خبر -موسویان:
جریمه دیرکرد قانونی کارتهای اعتباری ربا نیست
عضو کارگروه بانکداری بدون ربا با اشاره به دریافت جریمه دیرکرد از کارتهای اعتباری در صورت تاخیر مشتری در پرداخت وجوه گفت: در صورتی که این میزان جریمه در قرارداد اولیه قید نشده باشد، ربا تلقی میشود.
سیدعباس موسویان در گفتوگو با باشگاه خبری «توانا»، در خصوص وجه التزام کارتهای اعتباری، اظهار داشت: اگر این وجه التزام در قالب همان جریمه تاخیری باشد که شورای نگهبان به بانکها اجازه داده در ضمن قرارداد شرط کنند که اگر مشتری تخلف کرد براساس آن شرط، وجه التزام را بگیرند ربا به حساب نمیآید.
وی ادامه داد: در صورتی که این وجه التزام در قالب موافقت شورای نگهبان نباشد و در قرارداد فیمابین اصطلاحا شرط نشود از نظر شرعی مشکل پیدا کرده و مخالف قانون عملیات بانکی بدون ربا محسوب میشود.
به گزارش فارس؛ مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی چندی پیش با اشاره به اجرایی شدن کارتهای اعتباری در سیستم بانکی کشور، گفته بود: بانکها پس از استفاده مشتریان از کارت اعتباری، پول را حداکثر با فاصله یک یا دو روز به حساب فروشنده میپردازند.
وی گفته بود: سپس در پایان ماه صورتحساب از سوی بانک صادر کننده کارت به خریدار ارسال میشود.
به گفته شریفی؛ در صورتحساب مبلغ خرید با ذکر دقیق تاریخ قید و به خریدار تذکر داده میشود که در صورت عدم بازپرداخت وجه مذکور در مهلت تعیین شده، موظف به پرداخت وجه التزام خواهد شد.
مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی حداکثر وجه التزامی که بانکها میتوانند در نظر بگیرند معادل ۳۰درصد در سال به ازای مدت تاخیر اعلام کرد.
ارسال نظر