گروه بازار پول- مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات در خصوص اهداف و برنامه‌های سال جاری گفت: طی سال‌های گذشته تلاش‌های فراوانی برای افزایش کمی ‌پوشش‌های صندوق صورت گرفت؛ به طوری که توانستیم رشد ۱۲ برابری در ۳ سال گذشته به‌دست بیاوریم و امسال تلاش خواهیم کرد خدمات کیفی صندوق را متناسب با رشد کمی‌ ارتقا بخشیم. به گزارش روابط‌عمومی ‌صندوق ضمانت صادرات ایران سید علی افزود: یکی از برنامه‌های سال جاری ترغیب و تشویق اتحادیه‌ها و تشکل‌ها برای استفاده از خدمات بیمه‌ای صندوق است تا آنها بتوانند با ریسک‌های کمتری به فعالیت‌های اقتصادی خود بپردازند.

حضور در عرصه‌های بین‌المللی از دیگر اهدافی است که رییس هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات در خصوص آن گفت: در عرصه‌های بین‌المللی لازم است صندوق در تمام اجلاس‌ها و همایش‌هایی که به بررسی اعتبارسنجی و ریسک می‌پردازند حضور یابد از این رو حضور در اجلاس‌های اتحادیه برن امری ضروری است.

وی در خصوص این اتحادیه اعلام داشت: اتحادیه بین‌المللی بیمه گران اعتباری و سرمایه‌گذاری (اتحادیه برن) با هدف ترویج اصول صحیح بیمه اعتبار صادراتی و سرمایه‌گذاری خارجی در دنیا، در سال ۱۹۳۴میلادی با حضور ۴ موسسه طراز اول بیمه اعتبار صادراتی کشورهای فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و انگلستان تاسیس شد تا زمینه لازم جهت تبادل اطلاعات و تجربیات بین اعضا را فراهم آورد. تنها موسسات فعال در رشته بیمه اعتبار صادراتی و پوشش ریسک‌های سیاسی مجاز به عضویت در این اتحادیه می‌باشند و در حال حاضر این اتحادیه ۵۲ عضو دارد. سید علی افزود: در حال حاضر شرایط عضویت صندوق ضمانت صادرات ایران در این اتحادیه با توجه به آمار حدود یک‌میلیارد دلاری پوشش بیمه‌ای و ضمانتی فراهم شده و در مورد عضویت نیز اقدام گردیده و امیدواریم در سال جاری به این مهم دست یابیم. وی ضمن اشاره به ارتقای کیفی خدمات صندوق گفت: درپوشش صادرات کالا‌های غیرنفتی در منطقه به ترکیه نزدیک شده‌ایم به طوری که در حال حاضر حجم پوشش‌های ترکیه ۳‌میلیارد دلار است که اگر صندوق روند کنونی رشد خود را ادامه دهد تا ۲ سال آینده رسیدن به مقام اول در منطقه خاورمیانه چندان دور از دست نخواهد بود.

سید کمال سیدعلی ضمن اشاره به تحقق اهداف سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور گفت: در حال حاضر صندوق از نظر پوشش‌های بیمه‌ای/ ضمانتی ارائه شده در مقام دوم منطقه خاورمیانه قرار دارد، به طوری که در حال حاضر سهم پوشش‌های صندوق از یک‌درصد سال‌های گذشته به ۵‌درصد از مجموع صادرات کالا و خدمات غیر نفتی کشور رسیده است. همچنین تلاش داریم سهم پوشش‌های صندوق به ۱۰‌درصد مجموع صادرات غیرنفتی کشور افزایش یابد.

مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات تصریح کرد: با توجه به بحران جهانی و ورشکستگی بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ امسال نسبت به سال‌های گذشته موسسات بیمه اعتبار صادراتی در دنیا با محدودیت‌هایی مواجه هستند. از این رو تلاش خواهیم کرد اعتبار سنجی بانک‌ها و موسسات را به صورت مستمر انجام دهیم تا اطلاعات مربوط به ریسک اعتباری آنها به روز شود.

سید علی در خاتمه در خصوص سایر اهداف مجموعه گفت: صندوق ضمانت صادرات ایران تلاش خواهد کرد شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگی که هم‌اکنون از خدمات صندوق استفاده نمی‌کنند، از جمله شرکت صنایع ملی مس و فولاد مبارکه را وارد مجموعه کند.