استقبال روزافزون بانکهای غربی از ابزارهای مالی اسلامی
بانک سوئیسی یوبیاس که کارکنان خود را برای جبران خسارت و زیان، کاهش داده بر این باور است که موقعیتهای زیادی برای رشد سرمایهگذاری اسلامیوجود دارد. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از نشریه مید، بانک یوبیاس برای توسعه کار خود در این بازار، برنامهریزی میکند. آرمن پاپازیان رییس بخش بازارهای اسلامیاین بانک گفت، وی برای این پست از طرف بانک سرمایهگذاری UBS، دو هفته و نیم پیش با یک حکم جهانی برای استخدام کارکنان و طراحی محصولات جدید، در نظر گرفته شد.
پاپازیان به بخش بانکداری و سرمایهگذاری اسلامی رویتر گفت: «انتصاب من به عنوان تعهد جدیدی برای پیشبرد این تجارت در تطابق کامل با اهداف استراتژیک UBS میباشد و تاکید مجدد بر آن است که این هدف استراتژیک بانک است.»
هر چند وی از ارائه هر گونه برآوردی برای پتانسیل رشد در این بخش، محصولات مورد برنامهریزی UBS یا اینکه سرمایهگذاری اسلامیتا چه اندازه میتواند در بهبود اوضاع UBS کمک کند، سرباز زد.
بر اساس این گزارش، بزرگترین بانک سوئیس به درآمد جدید نیاز دارد. این بانک خسارت سه ماه اول خود را ۷/۱میلیارد دلار اعلام کرد و قصد دارد ۱۱ درصد از نیروی کار خود را اخراج کند.
چند بانک در حال برپا نمودن واحدهای سرمایهگذاری اسلامیدر اثر بحران اعتبار جهانی میباشند، با بهرهبرداری از صنعت جدیدی که از لحاظ اندازه دارایی ۷۰۰میلیارد تا یکتریلیون دلار و از لحاظ نرخ رشد سالانه، ۲۰-۱۵درصد برآورد شده است. بانک پادشاهی اسکاتلند، روتشیلد و بانک نیویورک ملون هر دو در همین زمینه در حال گسترش میباشند. تحت قوانین اسلامی، سود حرام است. محصولات منطبق با شریعت اسلامی اغلب بر اساس داراییها و تقسیم منافع به جای پرداخت سود استوار است. پاپازیان تقاضا برای روشهای جدید سرمایهگذاری اسلامی فقط برای محصولات قرضی با مهندسی معکوس را پیشبینی میکند.
او میگوید: «این درباره شراب بیالکل نیست. این درباره به وجود آوردن یک نوشیدنی عالی و خوش طعم از انگور است. این چالش پیش رو است و اینکه چالش نوآوری هنوز به این زمینه از سرمایهگذاری اسلامی بسیار مرتبط است.»
رشد در این بخش با عدم اطمینان درباره دیدگاههای پژوهشگران در مورد اینکه آیا محصولات بانکداری اسلامی کاملا با قانون شریعت و عدم استاندارد منطبق هستند یا نه، کند شده است. او میگوید: من معتقدم هنوز کارهای زیادی در مرحله تحقیقاتی باید انجام شود.»
رکود اقتصادی جهانی و آشفتگی مالی در اثر افزایش بیش از حد اعتبار میتواند بهعنوان تسریعکنندهای برای راهکارهای جدید سرمایهگذاری بر اساس اصول شریعت عمل کند. این بحران درهایی را باز میکند، موقعیتی برای سرمایهگذاری اسلامیوجود دارد که در این کار مشارکت کند.
ارسال نظر