مدیر طرح و برنامه بیمه مرکزی‌ایران از پرداخت ۳۰‌درصد حق بیمه کیفیت ساختمان به منظور تشویق سازندگان مسکن در استفاده از‌این نوع بیمه نامه‌ها خبر داد.

حبیب میرزایی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر در تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته در مورد بیمه عیوب اساسی و پنهان ساختمان (بیمه‌کیفیت ساختمان) گفت: بیمه مرکزی ‌ایران شرایط عمومی‌این بیمه‌نامه را تضمین و نرخ آن را مشخص و به شرکت‌های بیمه ابلاغ کرده است. مدیر طرح و برنامه بیمه مرکزی‌ ایران با اشاره به ‌اینکه هم‌اکنون حدود

۶ شرکت بیمه‌ای آن را اجرایی کرده‌اند، تصریح کرد: در بیمه کیفیت ساختمان، کلیه خسارت‌هایی که به بهره‌بردار یا مصرف‌کننده ساختمان ناشی از نقص سازه‌های اصلی ساختمان وارد می‌شود، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

به گفته وی وزارت مسکن و شهرسازی نیز با پرداخت بخشی از حق بیمه‌ها، سازنده‌های ساختمان را جهت استفاده از‌این بیمه نامه تشویق می‌کند.

میرزایی گفت: بر اساس تفاهم‌نامه بین ۶ شرکت بیمه حدود ۱۲۰‌هزار واحد مسکونی در سال جاری تحت پوشش بیمه کیفیت ساختمان قرار می‌گیرند و وزارت مسکن و شهرسازی نیز در پرداخت ۳۰‌درصد حق بیمه آنها مشارکت دارد. وی با اشاره به استقبال از‌این بیمه نامه، اظهارداشت: اقدام دیگری که در‌این راستا صورت می‌گیرد، اجرای لایحه بیمه اجباری مسوولان مرتبط با سازندگان ساختمان است، به نحوی که طبق‌این لایحه بیمه مسوولیت برای سازندگان ساختمان اجباری شود.

مدیر طرح و برنامه بیمه مرکزی ‌ایران ادامه داد: اگر مسوولیت ‌این سازندگان اجباری شود، بلافاصله مشخص می‌شود که‌ این نقص ناشی از قصور سازنده است و‌ این موضوع قابل‌پیگیری است.

وی افزود: اما چنانچه پوشش بیمه‌ای همچون بیمه مسوولیت شخص ثالث داشته باشد، خسارت از محل بیمه قابل جبران خواهد بود.

میرزایی با اشاره به‌اینکه کنسرسیوم مذکور متشکل از چندین شرکت بیمه دولتی و خصوصی است، گفت: ‌این شرکت‌ها به صورت مشارکتی ساختما‌ن‌ها را تحت پوشش قرار می‌دهند.

به گفته وی نحوه بیمه کردن به‌ این گونه است که پس از آغاز ساخت، گواهی بیمه‌ای را شرکت بیمه صادر می‌کند، ساخت ساختمان که به اتمام رسید، از تاریخ آغاز به بهره‌برداری حق‌بیمه نهایی پرداخت می‌شود و ساختمان تا مدت ۱۰ سال تحت پوشش قرار می‌گیرد.

مدیر طرح و برنامه بیمه مرکزی ‌ایران افزود: طبق‌این پوشش بیمه، عیوب پنهان ساختمان اعم از‌اینکه ساختمان دچار ریزش، کجی، آسیب و زیان در بخش سازه‌های اصلی شود، در مدت ۱۰روز زیان دیده که بهره‌بردار ساختمان است، می‌تواند به شرکت بیمه مراجعه و خسارت خود را دریافت نماید.

وی ادامه داد: اگر شرکت در بررسی خود متوجه شد که مثلا مقصر طراح یا مسوول دیگری است، می‌تواند به مقصر حادثه مراجعه و خسارت را بازیافت کند، اما فلسفه‌این بیمه‌ این است که بلافاصله خسارت زیان دیده جبران شود.