مدیرعامل بانک ملی میگوید:
تسویه موازی، راه نجات جریمه اضافه برداشتها
استفاده از راهکار «تسویه موازی»، بانکها را از جریمه ۳۴درصدی دیرکرد باز پرداخت اضافه برداشتها از بانک مرکزی نجات میدهد.
عکس: حمید جانیپور
استفاده از راهکار «تسویه موازی»، بانکها را از جریمه ۳۴درصدی دیرکرد باز پرداخت اضافه برداشتها از بانک مرکزی نجات میدهد.
علی صدقی، مدیرعامل بانک ملی ایران، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با استفاده از این روش بدهیهای دولت به بانک با بدهی بانک به بانک مرکزی سر به سر میشود و به این ترتیب دیگر لازم نیست بانکها جرائم دیرکرد سنگینی بابت بدهیهای خود به بانک مرکزی بپردازند.
وی افزود: حداقل ۵۰درصد بدهیهای دولت به بانک ملی و بانک ملی به بانک مرکزی از این طریق تا به حال تسویه شده است.
مدیرعامل بانک ملی همچنین در خصوص جرائم دیرکرد مشتریان بانکها نیز گفت: این ابزار مجددا از سوی بانک مرکزی به بانکها برای استفاده در مواردی که تسهیلات گیرندگان بدهی خود را نمیپردازند ابلاغ شده است که البته چگونگی استفاده از این ابزار تا حدود زیادی در اختیار بانکها قرار دارد.
رییس شورای عالی بانکها با اشاره به اهمیت نقشی که شورای پول و اعتبار در سازماندهی به سیاستهای پولی کشور دارد گفت: حضور توامان مدیران بانک مرکزی، نمایندگان مجلس، وزرای اقتصادی و کارشناسان مستقل پولی و بانکی در شورای پول و اعتبار این نهاد را از جامعیت و اشراف بسیار خوبی نسبت به مسائل پولی و بانکی برخوردار میکند که از رهگذر آن نظام بانکی کشور از بسیاری آسیبها و افراط و تفریطها مصون میماند.
وی در مورد وضعیت فعالیت شعبات بانک ملی در کشورهای خارجی توضیح داد: شعبات ما در اتحادیه اروپا، از سطح فعالیتی که در گذشته برخوردار بودهاند، بهرهمند نیستند و فشارهای فراوانی بر آنها وارد میشود و در خصوص گشایش اعتبار اسنادی با مشکل مواجه هستیم.
صدقی، روند وصول مطالبات معوق را در بانک ملی خوب توصیف کرد و افزود: وصول مطالبات معوق در سال جاری از سوی بانک ملی رشدی ۴۰درصدی داشته، ولی مشکلی که بر سر راه وصول این مطالبات وجود دارد، وضعیت اقتصادی حاکم بر کشور و جهان است، چرا که بانکها به علل متعدد از پرداخت تسهیلات کلان ناتوانند در عین حال رکود حاکم بر بازار تسهیلات گیرندگان را نیز در بازپرداخت تسهیلات دچار مساله کرده است، بنابراین ناامیدی از دریافت مجدد تسهیلات و ناتوانی در بازپرداخت تسهیلات گرفته شده، کار وصول مطالبات معوق را با دشواری مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه شرکتهایی که واقعا تولیدکننده هستند باید از نظر سرمایه در گردش حمایت شوند توضیح داد: نباید در شرایط فعلی تولید آسیب ببیند و بانکها باید با مدیریت و نظارت دقیق تا حد امکان تولیدکنندگان را مورد حمایت قرار دهند.
صدقی در پایان خاطرنشان کرد: بانک ملی در قبال تولیدکنندگان مشکلی از نظر تامین مالی ندارد.
ارسال نظر