بانک مرکزی زیمبابوه اعلام کرد که قرار است به زودی اسکناس ۵۰‌میلیارد دلاری روانه بازارکند؛ اسکناسی که به دلیل تورم سرسام‌آور تنها می‌‌‌‌توان با آن دو قرص نان خرید.

به گزارش بینا، نرخ تورم در اقتصاد درهم فروپاشیده زیمبابوه هم‌اکنون بنا بر آمار رسمی‌‌‌به ۲۳۱‌میلیون درصد رسیده است و دلار این کشور نیز با افتادن در سراشیبی سقوط ارزش خود را همچنان از دست می‌دهد. درحال حاضر یک دلار آمریکا در حدود ۲۵میلیارد دلار زیمبابوه ارزش دارد.

چاپ اسکناس ۵۰‌میلیارد دلاری در حالی در زیمبابوه صورت می‌‌‌گیرد که بانک مرکزی این کشور سه هفته پیش اسکناس ۱۰‌میلیارد دلاری را به چاپ رسانده بود. سه هفته پیش با ۱۰‌میلیارد دلار زیمبابوه شهروندان این کشور می‌توانستند ۲۰ قرص نان بخرند، در حالی که هم‌اکنون با این پول یک نصف نان هم به آنها نمی‌دهند.

دولت زیمبابوه با توجه به آن که واحد پول این کشور بی‌ارزش شده است، اجازه داده که مردم در خرید و فروش‌های خود از ارزهای خارجی استفاده کنند به طوریکه هم‌اکنون بیشتر معامله‌ها در این کشور با ارزهای خارجی انجام می‌شود.

زیمبابوه که زمانی اقتصادی پیشرو در قاره آفریقا داشت، هم‌اکنون با بحرانی عمیق روبه‌رو است. نرخ بیکاری در این کشور از۸۰ درصد فراتر رفته و بسیاری از خانواده‌ها خوردن تکه‌ای گوشت برایشان امکانپذیر نیست.

منتقدان، رابرت موگابه رییس‌جمهوری زیمبابوه را مسوول نابودی اقتصاد این کشور می‌دانند و او نیز در مقابل کشورهای غربی را متهم به خرابکاری در اقتصاد زیمبابوه می‌کند.

برای اینکه زیمبابوه بتواند ارزهای خارجی را جذب کند، بانک مرکزی از ماه سپتامبر برای دست کم ۱۰۰۰ فروشگاه مجوز فروش کالا به ارز خارجی را صادر کرد. برای نمونه هم‌اکنون همه شرکت‌های موبایل می‌توانند از مردم ارز خارجی دریافت کنند. زیمبابوه در ماه اوت ۱۰ صفر از واحد پول خود کم کرد، با این حال با تورم شدید بار دیگر صفرهای تازه‌ای بر اسکناس‌های این کشور نقش بستند.

در ماه سپتامبر رابرت موگابه با مورگان چانگیرای رهبر اپوزیسیون پس از ماه‌ها بن‌بست سیاسی موافقتنامه تقسیم قدرت امضا کردند که امیدها برای بهبود وضع این کشور را افزایش داد.

با این حال رهبر اپوزیسیون موگابه را متهم می‌کند که با قبضه همه پست‌های کلیدی در کابینه، عملا هرگونه ابتکار عملی را از وی سلب کرده است.