لیلا اکبرپور

بر اساس آمار منتشره از سوی بیمه مرکزی، شرکت بیمه ایران در پایان ۶ ماه اول امسال با داشتن ۴۷درصد بازار بیشترین سهم را در تولید حق بیمه دارد.

سیاوش سعیدیان معاون فنی بیمه ایران در این خصوص به دنیای‌اقتصاد گفت: حجم تولید حق بیمه در پایان ۷ ماه اول سال جاری در شرکت بیمه ایران به ۱۰هزار و ۲۶۴میلیارد ریال رسید که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از رشد ۱۹درصدی برخوردار است.

این در حالی است که صنعت بیمه در نیمه اول امسال بالغ بر ۸هزار و ۹۰۵میلیارد ریال خسارت به بیمه‌گذاران پرداخت کرده‌اند که سهم بیمه ایران از خسارات پرداختی در ۷ ماه اول امسال معادل ۵هزار و ۵۱۲میلیارد ریال است.

سعیدیان نسبت خسارت بیمه ایران در پایان مهر ماه سال‌جاری را ۵۴درصد عنوان کرد و گفت: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تنها یک‌درصد رشد داشته است.

این در حالی است که نسبت خسارت بازار بیمه طی ۶ ماه نخست سال ۸۷ معادل ۹/۴۷درصد است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲/۰واحد افزایش یافته است.

معاون فنی بیمه ایران درخصوص ترکیب پرتفوی این شرکت گفت: سهم بیمه‌های آتش‌سوزی در پرتفوی شرکت ۸/۷درصد، اتومبیل ۵۶درصد، اشخاص ۴۱/۲۱درصد، باربری ۵درصد، مهندسی و مسوولیت ۵/۹درصد است، در عین حال در ۶ ماه اول سال ترکیب پرتفوی کل بازار بیمه شامل سهم ۹/۷درصدی بیمه‌های آتش‌سوزی، ۹/۵۶درصدی بیمه‌های اتومبیل، ۱۰درصد بیمه‌های درمان، ۱/۵درصدی زندگی و ۶درصد مسوولیت می‌باشد.

به گفته سعیدیان تولید حق بیمه در رشته‌های اتومبیل، اشخاص، باربری، مهندسی و مسوولیت هر کدام به ترتیب از رشد ۱۷، ۲۶، ۳۳، ۱۹ و ۳۰درصدی برخوردار است.

وی سهم استان تهران در تولید حق بیمه در شرکت بیمه ایران را ۶/۴۷درصد اعلام کرد و گفت: پس از پایتخت به ترتیب استان‌های خراسان رضوی، اصفهان، آذربایجان شرقی، خوزستان، فارس، کرمان، مازندران، یزد، آذربایجان غربی و گیلان قرار دارند.

سعیدیان ادامه داد: استان یزد در تولید حق بیمه با ۳۵درصد رشد سهم خود را از کل پرتفوی افزایش داده است و عملکرد استان هرمزگان نیز در مدت مذکور از رشد ۲۸درصدی برخوردار است.

به گفته وی، بیمه ایران با تفویض اختیار بیشتر به شعب و سرپرستی‌های سراسر کشور در نظر دارد با اجرای سیاست‌ تمرکززدایی بیمه مرکزی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های بالقوه استان‌ها در جهت توسعه خدمات بیمه،‌ گام‌های موثری بردارد.

هرچند سهم تهران در تولید حق بیمه ۶/۴۷درصد است، اما سهم آن از خسارات پرداختی ۴۳درصد می‌باشد که این مقایسه در سایر استان‌ها رابطه عکس دارد و سهم خسارات پرداختی در استان‌ها بیش از سهم آن‌ها در تولید حق بیمه است که نیازمند توجه به مدیریت اصولی ریسک‌ها در استان‌ها می‌باشد.