دبیرکل اکو خبر داد
بیمه اکو در مراحل پایانی تاسیس
دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اعلام کرد که کشورهای عضو اکو تلاش دارند تا سال ۲۰۱۵ منطقه آزاد تجاری ایجاد کنند.
به گزارش ایسنا، خورشید انور در مراسم افتتاحیه نوزدهمین اجلاس شورای برنامهریزی منطقهای اکو گفت: این شورا در شرایط کنونی و به دلیل چالشها و فرصتهای پیش روی ما اهمیت بسیار زیادی دارد و در همین راستا ما تمرکز خود را بر برخی زمینهها معطوف کرده و آنها را اولویتبندی کردهایم.
وی سال ۲۰۰۸ را سال پرکاری برای اکو عنوان و تصریح کرد: در سال ۲۰۰۸ میلادی اکو ۵۴ جلسه تشکیل داد که این میزان در سال ۲۰۰۷ معادل ۴۴ و در سال ۲۰۰۶ برابر با ۴۰ جلسه بود.
خورشید انور تاکید کرد: تجارت بین کشورهای عضو اکو در اولویت کاری ما قرار دارد و ما با آنها به کار توافقنامه تجارت اکو (اکوتا) به آن توجه زیادی نشان دادیم، اما هنوز یک گام اساسی دیگر باقی مانده و آن تبادل فهرست اقلام تجاری است.
دبیرکل اکو تصریح کرد: ما تلاش میکنیم تا سال ۲۰۱۵ منطقه آزاد تجاری ایجاد کنیم و این امر راحت نخواهد بود، اما ما قادر به انجام آن هستیم.
وی افزود: در این راستا اقدامات خوبی انجام شده است که عملیاتی کردن بانک تجارت و توسعه اکو از آن جمله است. همچنین شرکت بیمه اکو در مراحل پایانی تاسیس قرار دارد و برخی موافقتنامهها در خصوص ارتقای سرمایهگذاری، همکاریهای گمرکی و تسهیل اخذ ویزا به امضا رسیده است.
او در خصوص اهمیت بخش خصوصی گفت: ما در حال تشویق بخش خصوصی هستیم و پتانسیلهای آنها را شناسایی کردهایم.
خورشید انور با اشاره به بحران جهانی اظهار کرد: بحران مالی در جهان آثار ناخوشایندی داشته است و در این میان منطقه ما نیز استثنا نبوده است.
وی تاکید کرد: در شرایط کنونی کشورهای فقیر باید تاوان سیاستهای اشتباه کشورهای ثروتمند را بپردازند و در واقع بخش اعظم بحران بر دوش کشورهای فقیر است.
انور با اعلام اینکه جهان هیچگاه این چنین نابرابر و ظالمانه نبوده است تصریح کرد: ما باید با همکاری یکدیگر از این بحران خارج شویم و با اتخاذ سیاستهای مناسب پاسخ مناسب به شرایط کنونی دهیم.
وی در ادامه به اجلاس وزیران دارایی کشورهای عضو اکو اشاره کرد و گفت: در این اجلاس تصمیم گرفته شد تا یک گروه کاری برای مطالعه و ارائه پیشنهادات تشکیل شود.
خورشید انور همچنین حملونقل را یکی از اولویتهای اصلی همکاریهای منطقهای خواند و اظهار کرد: ما با پیگیری توافقنامه چارچوب حملونقل زمینی در این مسیر گام برداشتهایم و در تلاش هستیم تا یک صندوق حملونقل ترانزیت ایجاد کنیم. ما همچنین پیشنهاد کردهایم تا یک صندوق برای ساختارهای زیربنایی حملونقل ایجاد شود که این صندوق پروژههای مهم منطقهای را فاینانس خواهد کرد.
وی ادامه داد: سومین فاز از پروژه حملونقل چند وجهی در حال انجام است و در این خصوص توسط انکتاد و بانک توسعه اسلامی به ما کمک میشود.
وی همچنین از اجرایی شدن بیمه وسایل نقلیه موتوری اکو (کارت سفید) خبر داد و گفت: زمان سفر قطار کانتینر بر اکو از یازده روز در سال گذشته به ۹ روز کاهش یافته و تلاش میکنیم تا به هفت روز کاهش یابد.
خورشید انور در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در بخش حملونقل، چین نیز به ما پیوسته و اطمینان داده است تا همکاری نزدیکی در زمینه قطارهای کانتینربر داشته باشد.
دبیرکل اکو در خصوص اهمیت بخش کشاورزی گفت: کشاورزی ۷/۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه را تشکیل داده و ۴/۴۰درصد جمعیت فعال ما را در خود جای داده است.
وی با اعلام اینکه در بخش کشاورزی کارهای زیادی باید انجام شود، عنوان کرد: برنامه منطقهای اکو برای امنیت غذایی که با همکاری فائو آماده شده در حال آماده سازی است و دو بخش مهم دارد که یکی افزایش تولید مواد غذایی است و دیگری تسهیل تجارت مواد غذایی.
بخش دیگر سخنان دبیرکل اکو به صنعت اختصاص داشت که وی در این باره گفت: صنعت ۲۷درصد تولید ناخالص داخلی منطقه را تشکیل میدهد و ما هنوز نتوانستهایم از پتانسیل واقعی در این بخش استفاده کنیم.
وی افزود: ما باید پروژههای مشترک قابل اجرا را شروع کرده و فضای مناسبی برای سرمایهگذاری ایجاد کنیم. در همین حال باید بخش خصوصی را برای سرمایهگذاری تشویق کنیم.
وی همچنین از ایجاد یک شبکه نانو تکنولوژی در ایران خبرداد و گفت: پیشنهاد قزاقستان در خصوص ایجاد مرکز علوم و تکنولوژی اکو در حال بررسی است. دبیرکل اکو در بخش پایانی اظهارات خود به بخش انرژی پرداخت و اظهار کرد: ما باید تجارت نیروی خود را توسعه دهیم و بر استفاده بهینه از منابع انرژی تاکید کنیم.
خورشید انور با ابراز تاسف از عدم توجه کافی به این بخش گفت: مطالعات امکان سنجی در خصوص سیستمهای نیروی کشورهای عضو به میزان کافی پیشرفت نکرد که عدم ارائه آمارهای کافی از سوی برخی از کشورهای عضو دلیل اصلی آن بوده است.
ارسال نظر